ערב טוב

אלרן08

New member
ערב טוב

היום המ"מ של הבן שלי משיזפון ביקר אותו ואמר שאם המצב ימשך אולי הוא ירד מחזור ויחתימו אותו על דח"ש מישהו יודע מה המשמעות?
האם הוא חוזר להיות אזרח, והוא מטופל בקופת חולים שזה טוב וזה יכול לזרז את הטיפול או שהוא נשאר כחייל ולא יכול לקבל שירות רפואי אזרחי?
מה המשמעות של הדבר הזה אולי מישהי מכירה?
אנחנו עדיין מחכים לתוצאות לבדיקות את התור לבדיקת ראות רק ב- 18/11 שזה עוד המון זמן ולא יודעים לאן כל זה מוביל אותנו,
מה אתן מיעצות?
תודה
חלי

ריקי1963

New member
דח"ש = דחיית שרות

מכאן אני מבינה שהטיפול יהיה פרטי דרך קופת החולים אם הוא חבר כמובן.
מכיוון שאני לא יודעת במה מדובר טוב
להתיעץ ולדעת באם הבעיה היא בגדר אחריות צבאית או לא.
בכל אופן תמיד טוב טיפול בבית... (בחירת רופאים וכו'.)
ואם ירד מחזור - אז ירד.

אלרן08

New member
קודם כל תודה מה זאת אומרת חבר?

לפני הגיוס הוא היה חבר דרכי , מה עכשיו? אם יצא לדח"ש צריך לצרף מחדש או אוטומטי בגין הורים?

דחיית שרות אומר שהוא חוזר לבקו"ם משתחרר

לתקופה שתיקבע,וכשחוזר לשרות הוא מתחיל את כל הטירונות מחדש עם חברה אחרים,ומשתחרר איתם ולא עם המחזור מהגיוס שלו.
גיוס לשיריון יש כל 4 חודשים אז בנובמבר יש גיוס ואחריו רק במרץ.
מבחינת הטיפול הרפואי כדאי שתבררו. יש מחשבה שהרופאים הצבאיים לא יודעים כלום אבל הרופאים שעובדים בבית חולים 10 הם אותם רופאים מרמב"ם שזה
השרות מלואים שלהם. תבררו טוב טוב לפני שאתם מקבלים החלטות מה המשמעות של הדבר,הצבא אוהב להוציא חיילים עם בעיות רפואיות ולשחרר אותם כדי שהאחריות על הטיפול לא תיפול עליו. בהצלחה והעיקר שהכל יסתדר,והילד ירגיש טוב.

שויו

New member
בעקרון, נכון מה שכותבת איריס

אבל יש מקרים שהצבא שוכח שהחייל עשה דח"ש ומשחרר אותו בתום מלאת 3 שנים מהחיול הראשון .
זה קרה לחברים שלנו : בן שהתגייס באוגוסט , שוחרר בגלל שהסתבך עם שברי הליכה.. וגויס שוב בנובמבר. באוגוסט כעבור 3 שנים שוחרר.

לגבי איכות הטיפול הרפואי:
קשה לומר לך בודאות... גם בצה"ל ובבתי החולים שעובד איתם יש רופאים מעולים וגם פחות. וכנ"ל בקופ"ח..
גם בקופ"ח מחכים לבדיקות חודשים על גבי חודשים. רק מי שיודע לצעוק ולהפוך שולחנות יכול לפעמים להקדים תור... ככה גם לפעמים בצבא...

אם יוחלט על דח"ש וישחררו אותו, את חייבת מיד להתקשר למוקד קופ"ח שלכם ולרשום אותו .. יש לפקסס להם גם תעודת שחרור.. וכנ"ל לגבי מגן/ מושלם ודומיהם...

אני לא בטוחה בכלל שמישהו ישאל אתכם אם אתם מסכימים לדח"ש או לא...

בעקרון: רק שתדעי שהצבא מאד לא אוהב לטפל בחולים'/פצועים למיניהם. גם אם חלו באמצע השירות או לקראת סופו. אז יש נטיה לתת אי כשירות זמנית ולשחרר עד שועדה רפואית של צהלינו קובעת כשירות מחדש... וגם אז חוזרים לטיפול קופ"ח.

מאחלת לכם רק בריאות !!! קודם כל שיאבחנו אותו ויקבל טיפול אם יהיה צורך...

לא מדויק

קרוב משפחה שלי שהיה עם שבי של ענת בגולני, קרע את הרצועות כמו הבן שלי, ובצ'יק מגיע לניתוח אצל אותו המנתח של הבן שלי. היא מעידה שהליווי של גולני מדהים.
חלי, אני לא כ"כ בענינים לגבי פציעתו של הבן. לבן שלי היה דח"ש לשבועיים, וביטחתי אותו לשבועיים בקופ"ח. אני לא חושבת שזה יקוזז מזמן השרות שלו. מאוד קשה להפוך שולחנות בצבא, ולהגיע למה שאתה רוצה, אבל אפשרי, אם את נחושה. אני לא מכירה את הסיפור הרפואי שלכם, אבל שימי לב מאוד לאן יגלגלו את האשמה ועל מי יגלגלו את הטיפולים בהמשך. את מוזמנת ליצור קשר טלפוני.

אלרן08

New member
תודה אני די אבודה

הוא לא נפצע הוא סובל מכאבים בחזה ולא מאתרים את הסיבות הוא כבר שבועיים בבית, האם הוא יכול לסרב לחתום על דח"ש?

אין לי בעיה עם הרופאים הצבאיים בבתי חולים הבעיה שהרופאים ביחידה החליטו שיש לו צרבת וזה היה הטיפול וזה בודוואות לא צרבת
אבודה בים הבירוקרטיה
חלי

שושנה ו

New member
אלרן, מאחלת לו רפואה שלימה

האמת- לא מתמצאת בדח"ש....
כשיבוא המנומרון אשאל אותו .....
אבל איריס ענתה לך לעניין.
בכל אופן, מאחלת לך מכל הלב שיעלו על הבעיה ושיקבל את הטיפול ההולם

אין דבר חשוב יותר מהבריאות ...לשירות יוכל לחזור אח"כ לדעתי ...

שירגיש טוב ושייטופל בצורה הטובה ביותר ....

חלי יקירה הבן שלי שריונר והוא קצת מעורה

בעניינים שם. עבר גם הפניות וכו'. וגם חברים שלו שעברו עניינים רפואיים.
אשאל אותו בהזדמנות הראשונה שיצא לי. אני שואלת אותו כל הזמן על עניינים כאלה ואחרים.
פשוט המט"ק שלי [מפקד טנק] שעזר לי לעזור לאחרים מבלה בהודו. אני גם מאיזור הצפון עמק יזרעאל אז אם את מהאזור שלי תיצרי קשר.
ובנתיים תבדקו אם אין לו את חיידק ההליקובטור,אז אין צורך בדח"ש,עושים בדיקת נשיפה שמגלה. הבעל שלי סבל שנים מתסמינים דומים,עד שעלו שיש לו את החיידק.
אני לא רופאה אבל מנסה לתת כיוונים כדי לעזור.
מקווה שהעניין יפתר מהר.

אלרן08

New member
הבן שלי קיבל גימלים עד 12/11 לבדיקות

אך היות ואין שיפור ממשי למרות התרופה מנסה לגרום לזה שיבדקו אותו בכיוונים אחרים ולא דווקא קיבה. מסע ארוך הצבא הזה. הכל כל כך קשה
אבל חטיבת השיריון באמת עשר, באים לבקר מתקשרים, מתעניינים הם אחלה
חלי

למעלה