ציפיל`ה... גרמת לי לבכות
כבר ראיתי את ההודעה לפני חצי שעה, ומאז אני בוכה, אילולא שכתבת שקלטת אותו גולש בשבת הייתי חושב שאת אישתי... ואז בכיתי כי הרי באותה מידה זה היה יכול להיות אישתי... ומה הייתי עונה אז... אני לא יודע אם תצליחי להבין אותי, הייתי אומר לה. את צודקת כל כך צודקת שאת שבורה ומרוסקת מזה שאין לי דרך ואין לי מה לענות ואין לי דרך אמצע... אבל מה אני יעשה גם אני מתוסכל, אני בספק אם תביני, אני פשוט לא מאמין, אני לא מאמין שהאלוהים מנהל אותנו בהשגחה פרטית, אני לא מאמין שהוא נתן אי פעם תורה, כל פעם שאני מוכרח לקיים איזה מצוה כדי לא לשבור אותך לרסיסים אני נכבה לגמרי, אין לי טיפת חיות, ממש מעדיף למות, ועם כל זה אני מנסה טיפ טיפה למענך להסתיר לכסות לשקר כדי שלא תתרסקי לגמרי, לנסות איכשהוא לשרוד בשבילך ובשביל הילדים. ועם כל זה כל פעם החל מליל שישי ולמחרתו ביום שישי, אני מרוסק בפנים, אני לא מאמין בכל מה שאני מנסה לעזור להכין את השבת, אני לא מסוגל פשוט לא מסוגל לשמור על השבת שכל מיני הכתיבו לעם שנולדתי בתוכו בעל כורחינו. הכי קשה היה לפני פורים, את זוכרת שאמרתי ממש חולה ולא יכול ללכת לשמוע קריאת זכור. אני לא יודע אם תביני אי פעם, מה עשה לי המחשבה עצמה שאני חי בעם שכבר 4000 שנה מנסה לנקום בצאצאי עם שלפני ארבעת אלפי שנה ניסו בסך הכל להתקומם נגדם ולמנוע בעדם ללכת להשמיד 7 עמים בחבל ארץ כנען, אז מה לכן עד היום כל צאצאיהם דינם להשמדה כל ילד וילדה צעירה וזקנה, מה קרה??? לעם כזה אני מנסה להשתייך, אצל עם כזה אני נאלץ לדאבוני להשאיר ולהפקיד את חינוך ילדי, והכל תחת הטיעון המוסרי של בכיות אישתי ופירוק הבית... לא יודע אם תביני, אבל אם למרות על מה שאני מנסה להסתיר ולאפשר לך לחיות בהכחשה, אז פעם אחת שתפסת אותי, לא בפומבי, רק נתפסתי... לאחר מעקבים ממושכים, במקום הערכה להסתרות ולחניקת הסבל האיום שבא לי פשוט לפוצץ את הסיפור, אם לך זה לא חשוב, מה אני יגיד... אולי אני טועה, אבל בעת הבכי שלי זה מה שאני חושב, וזה מה שהייתי אומר לאישתי. וסליחה אם לש הסתגננתי כהוגן בגלל הדמעות שלי... אני מתכוון ברצינות