ערב טוב!

אמירה רדודה וכללית כל כך שאין איך לסתור אותה

מלבד להגיד לך שבדיקה קצת בהיסטוריה תראה לך שדברים אינם כה פשוטים וליניארים.

לאנשים היה שכל וחשיבה עצמאאית גם לפני המאה ה-18.

נהפוך הוא, השכל שלנו לא רק שלא מוגבל

אלא שהשכל שלנו קולט מכל כיוון אפשרי שהדת נסתרת על ידי דברים שאינם ניתנים לסתירה.

Nחמן

New member
אתה יכול להוכיח לי

שיש לך שכל?

מדוע כל מה שאתה רואה שחור לי נראה לבן או לפחות אפור? אז למי מאיתנו אין שכל? לי או לך?

לפי השכל הישר אי אפשר לתפוס אובדן של אדם יקר

לפי השכל הישר אי אפשר לתפוס את אינסופיותו של היקום או את מרחביו וגודלו

השכל שלנו לא יכול לקבל הרבה דברים.

השכל שלנו מוגבל, אבל הוא מסביר תופעות רבות

שבעבר נחשבו לעל-טבעיות.
ברור שהשכל שלנו אינו מסוגל להסביר כל תופעה. לפעמים זאת שאלה של זמן. צבת בצבת עשוייה - והטיפוס בסולם היידע דורש עבודה של דורות רבים. יחד עם זאת, כל המדענים מקבלים על עצמם את העובדה שלעולם לא נדע את ההההההכל.
תופעות כמו גשם, רעידות אדמה, ריקבון, מחלות מסויימות, סיבות מוות, כולן מוסברות היטב בימינו ללא צורך בהכנסת גורם על-טבעי, כפי שעשו בעבר.

DannyDinn

New member
בשביל זה התפתחו כלים שונים לעזור לתפוס זאת

דוגמת היקום מרחביו וגודלו ניתנים לתפיסה הרבה יותר מאשר לפני 2800 שנה... אז אולי השכל בפני עצמו אינו יכול לתפוס, אבל עם עזרים שונים ניתן היום לראות די בקלות. תראה ילדים בני 3 שרואים תוכניות בערוצי המדע ויכולים לתפוס בקלות רבה את המשמעויות שמוסברות שם בכלים שונים, משהו שלא היה קיים לרבים, גם לי לא כילד, ולכן ללא כלים אלה הרבה יותר קשה לתפוס...

לגבי אובדן אדם יקר, ובכן, זה לא עניין של שכל אלא של רגש. לשכל אין בעיה לקבל זאת, זה די שחור ולבן, או שאותו אדם חי או שלא. הרגש כבר מתנהג בצורה שונה לחלוטין. לכן כבר אמרתי שאמונה אינה עניין שכלי אלא רגשי.

טיףטף2

New member
אתה לא צריך להרגיש רע עם עצמך..

ראשית למיטב ידעתי מוטב שלא להתווכח עם כופרים על ענייני דת.
שנית,אם נסתכל שניה ממבט ממוקד תראה איזה יופי יצא לכם מהדיון
הוא גרם לך להרהר הירורי תשובה-(הרגשת אכזבה שאתה לא יודע מספיק זה אומר שברצונך לדעת יותר דברי תורה!)
הוא גרם לך לי ולכל מי שירצה לעזור לך במציאת שיעורי דת בשבילו-כלומר,הוא עשה עוד מצווה בכך שהוא גרם לזיכוי הרבים.
באתר הידברות יש סירטון בשם המדע מאשש את התורה וגם יציאת מצרים בראי האריכיאולוגיה-אם הוא יראה את 2 ההרצאות האלו מבטיח לך שהוא שם ציצית וחוזר בתשובה..
בנוסף,תמיד אפשר להציג בפניו את סיפוריהם האישים של הרב יצחק פנגר והרב ארז משה דורון-זה בהחלט יוכיח לו מי ברא את העולם
בנושא ההרצאות בענייני עולם הבא יש גם בהידברות רק שאני אישית מפחד מהם..

Nחמן

New member
בוקר טוב!

זאת אומרת כמעט ערב טוב (איך הזמן חולף ביעף!...).
אגלה את אוזנך: כבר עסקתי בזה לפני שנים רבות כמרצה בבתי ספר חילוניים ובצה"ל. שאלת היסוד שלי היא: האם יש לך הוכחות, שאין א-לוהים? זה מה ששאלו פורטי ודני דין. אין לי הוכחות לא לכאן ולא לכאן אולם השכל הישר של דני דין ושל אחרים אומר: אין! שאלתי את דני דין: מנין לנו, שהשכל שלנו ישר באמת? בעצם שאלה קשה לנו עוד יותר: מנין לך, שיש לך או לי שכל? האם אתה יכול להוכיח לי?...
עכשיו אגלה את אוזנך, מדוע אני מאמין, שיש א-לוהים. דוגמא מוחשית: לפני שנה וחצי נפצעתי בתאונה. לאחר ניתוח פשוט לכאורה, שישה ימי אשפוז ועוד שבועיים שיקום חזרתי הבייתה מאושר ושמח. השמחה לא ארכה זמן רב. יום אחד לאחר ראש השנה הרגשתי רע מאוד. כאבי תופת ואי יכולת לזוז. שוב בית חולים והפעם בדיקה, שהייתה כרוכה בייסורי תופת, עוד ניתוח ולאחריו התחברות לאינפוזיה במשך 6 שבועות ו... זה עוד לא נגמר. אדם מבחוץ היה אומר: הנה! אתה רואה? אין א-לוהים! איזו ראייה ניצחת! איזו סתירה! אדם שוכב ומתפתל בייסורים ובצר לו קורא אל... (אל מי אם לא לא-לוהיו?) ו8מאן דהוא החליט, שהוא לא קיים. מדוע? אם אינך מבין, מדוע הקב"ה הביא עליך יסורים, שלח אליו אימייל או פקס ושאל אותו למה. אבל האם זאת ההוכחה, שהוא לא קיים?! הרי זו סתירה מיניה וביה!
עוד פרט: השנה זכינו ב"ה לרוב גשמי ברכה. מישהו זוכר, מה היה לפני שנה? לפני שנתיים? לפני שלוש שנים? כולם בכו: בצורת! בצורת! שלחו את חכמי חלם להביא את הירח בדלי אבל שכחו, שבעצם הוא נמצא מעליהם. "שאו מרום עיניכם וראו, מי ברא אלה". מי גרם לגשם שירד? מי גרם לבצורת? מה גורם לשמש, שתזרח כל בוקר? לכוכבים, שיאירו בלילה? ועוד ועוד. זה כל טבעי עד שבא לי לשאול: איך זה קורה, שזה כל כך טבעי? מיהו הגורם, שגורם לאלה להיות טבעיים? מיהו הגורם, שגורם לתא זרע, שהוא אחד חלקי מיליונים תאי זרע בשפיכה אחת, להיות מופרה ברחם אשה, להתפתח במשך 9 חודשים, לצאת לאוויר העולם, לגדול ולגדול? הרי זה כל כך טבעי עד שבא לי לשאול: מי גרם לזה, שיהיה כל כך טבעי?
טוב. מכל אלה אין הוכחה על קיומו של א-לוהים. יש כראלה המתעקשים לקרוא לזה: הטבע. יודע מה? שנינו מתכוונים לאותו דבר. מעכשיו, אם יכאב לנו, נתפלל כך: הטבע! אני מתפלל אליך, שלא יכאב לי. או: הטבע! אנא ממך! הורד לנו מעט גשם! מה ההבדל ביניהם? שים לב לערכים המספריים של המילים: הטבע = אלהים. עדיין זו לא ראייה. דני דין כתב משהו מדהים: הלך אחר השכל שלך. אם כן, בוא נסתכל על עצמנו באמת ונראה, שבאמת השכל שלנו מוגבל מאוד. איננו מסוגלים להבין הרבה דברים. כיוון שכך וכיוון שישנם סימנים רבים לחיזוק האמונה בבורא עולם, אני מעדיף את האמונה בו על פני אי האמונה עם כל הקשיים שבכך.
אם תרצה, תוכל לשלוח אליי מסר אישי ואשמח להעביר הדברים אליך באופן אישי.

המון הצלחה!

נח

avitano

New member
תראה

אמונה היא משהו פנימי
אנחנו יכולים להסביר את האמונה לעצמנו, במחשבות
אבל להסביר אותה לאדם אחר לפעמים זה בלתי אפשרי

גם כשאני שואל את גיסי שהוא חרדי קיצוני - שאלות בנוגע לאמונה
הוא תמיד עונה בהתחמקות של "תתעורר יש בורא לעולם" כאילו שאני לא מספיק מאמין, חי בלהלהלנד

אי אפשר לשאול מישהו למה הוא מאמין
יש לי ידידה ששואלת אותי הרבה מה גורם לי להאמין
איך אני יכול להאמין במשהו שלא ראיתי

אני מסביר לה כל הזמן שאין לי תשובות ואני גם לא צריך לתת תשובות
זה משהו שמתרחש מבפנים
אני מסכים שאם היו מחנכים אותי בבית אתאיסטי רוב הסיכויים שגם היום הייתי אתאיסט
עם השנים אנחנו למדים לעצב את עצמנו בדת אבל לרוב זה בא מבית...

לדעתי יהיה יותר בריא שתראה לו את הדרך שלך בדת ותסביר לו שאין דרך אחת, כל אחד, אבל כל אחד, גם זוג הורים וגם אחים - כל אחד רואה את הדת בדרך אחרת

למעלה