בוקר טוב!
זאת אומרת כמעט ערב טוב (איך הזמן חולף ביעף!...).
אגלה את אוזנך: כבר עסקתי בזה לפני שנים רבות כמרצה בבתי ספר חילוניים ובצה"ל. שאלת היסוד שלי היא: האם יש לך הוכחות, שאין א-לוהים? זה מה ששאלו פורטי ודני דין. אין לי הוכחות לא לכאן ולא לכאן אולם השכל הישר של דני דין ושל אחרים אומר: אין! שאלתי את דני דין: מנין לנו, שהשכל שלנו ישר באמת? בעצם שאלה קשה לנו עוד יותר: מנין לך, שיש לך או לי שכל? האם אתה יכול להוכיח לי?...
עכשיו אגלה את אוזנך, מדוע אני מאמין, שיש א-לוהים. דוגמא מוחשית: לפני שנה וחצי נפצעתי בתאונה. לאחר ניתוח פשוט לכאורה, שישה ימי אשפוז ועוד שבועיים שיקום חזרתי הבייתה מאושר ושמח. השמחה לא ארכה זמן רב. יום אחד לאחר ראש השנה הרגשתי רע מאוד. כאבי תופת ואי יכולת לזוז. שוב בית חולים והפעם בדיקה, שהייתה כרוכה בייסורי תופת, עוד ניתוח ולאחריו התחברות לאינפוזיה במשך 6 שבועות ו... זה עוד לא נגמר. אדם מבחוץ היה אומר: הנה! אתה רואה? אין א-לוהים! איזו ראייה ניצחת! איזו סתירה! אדם שוכב ומתפתל בייסורים ובצר לו קורא אל... (אל מי אם לא לא-לוהיו?) ו8מאן דהוא החליט, שהוא לא קיים. מדוע? אם אינך מבין, מדוע הקב"ה הביא עליך יסורים, שלח אליו אימייל או פקס ושאל אותו למה. אבל האם זאת ההוכחה, שהוא לא קיים?! הרי זו סתירה מיניה וביה!
עוד פרט: השנה זכינו ב"ה לרוב גשמי ברכה. מישהו זוכר, מה היה לפני שנה? לפני שנתיים? לפני שלוש שנים? כולם בכו: בצורת! בצורת! שלחו את חכמי חלם להביא את הירח בדלי אבל שכחו, שבעצם הוא נמצא מעליהם. "שאו מרום עיניכם וראו, מי ברא אלה". מי גרם לגשם שירד? מי גרם לבצורת? מה גורם לשמש, שתזרח כל בוקר? לכוכבים, שיאירו בלילה? ועוד ועוד. זה כל טבעי עד שבא לי לשאול: איך זה קורה, שזה כל כך טבעי? מיהו הגורם, שגורם לאלה להיות טבעיים? מיהו הגורם, שגורם לתא זרע, שהוא אחד חלקי מיליונים תאי זרע בשפיכה אחת, להיות מופרה ברחם אשה, להתפתח במשך 9 חודשים, לצאת לאוויר העולם, לגדול ולגדול? הרי זה כל כך טבעי עד שבא לי לשאול: מי גרם לזה, שיהיה כל כך טבעי?
טוב. מכל אלה אין הוכחה על קיומו של א-לוהים. יש כראלה המתעקשים לקרוא לזה: הטבע. יודע מה? שנינו מתכוונים לאותו דבר. מעכשיו, אם יכאב לנו, נתפלל כך: הטבע! אני מתפלל אליך, שלא יכאב לי. או: הטבע! אנא ממך! הורד לנו מעט גשם! מה ההבדל ביניהם? שים לב לערכים המספריים של המילים: הטבע = אלהים. עדיין זו לא ראייה. דני דין כתב משהו מדהים: הלך אחר השכל שלך. אם כן, בוא נסתכל על עצמנו באמת ונראה, שבאמת השכל שלנו מוגבל מאוד. איננו מסוגלים להבין הרבה דברים. כיוון שכך וכיוון שישנם סימנים רבים לחיזוק האמונה בבורא עולם, אני מעדיף את האמונה בו על פני אי האמונה עם כל הקשיים שבכך.
אם תרצה, תוכל לשלוח אליי מסר אישי ואשמח להעביר הדברים אליך באופן אישי.
המון הצלחה!
נח