ערב טוב

תמר 45

New member
ערב טוב

ובכן.... המצב של אבא לא מנבא טוב. היום עמד ליד השרותים. היה אור בשרותים, אמי ישנה. הוא היה בטוח שיש מישהו בשרותים ולכן עשה במכנסים. אמי צלצלה אלי ונשמעה נסערת. ממש פלא... קפצתי אליהם בערב, והוא עדין בטוח שהוא לא בבית שלו. ביקש שאלך לביתו. ואני ברוב טמטומי , שלא מסוגלת לראות את אבי....אמרתי לו: הרי זה הבית שלך. והוא כעס:את מדברת כמוה. [הכוונה לאמא שלי]. רע לי.קשה לי. נתתי לרופאה למלא טפסים של ביטוח לאומי. הדפים יהיו מןכנים ביום ב'. ואז אעביר אותם לביטוח לאומי. הבנתי שאני צריכה לצרף 3 חודשים אחרונות של הכנסות. רופאת הזכרון המליצה גם על כדור סרקואל 25 מ"ג. אני פוחדת מתופעות הלוואי. מתלבטת אם לתת. הרי הוא לא אלים[עדיין] .האם כדור כזה יכול "למחוק " את ההזיות?? האם הוא יכיר בבית שלו כביתו???

תמר 45

New member
כל יום יש משהו חדש...

מחר יש לאמא טור למספרה. אני ממש פוחדת שאבא ישאר לבד בבית.לי יש טור למשהו... ובנוסף יש לבני חבר שישן אצלו. ההתלבטות: לבטל את הטור שלי?? אמא חיבת ללכת למספרה. היא חיבת שעה לעצמה. להשאיר את אבא לבד?? אני מתחילה להבין עד כמה עזרה חשובה. נראה איך אבא יגיב. אבא סגר את אחד האחורנות, החליף מפתח , מחביא את המפתח , ולא נותן לאף אחד לפתוח את התיק. ברור שעכשו יאבד את המפתח... וההמשך ברור. המפתח אצלו בכיס, בתוך נרתיק המפתחות. איך אני מוציעה ומשכפלת??? רק אלוהים יודע...

אבא כבר במצב שמסוכן להשאיר אותו לבד

אם אינך מצליחה לארגן שמישהו ישאר אתו, אולי שכן בתשלום, עדיף שתבטלי את התור ולא תשאירי אותו לבד. מאה פעמים לא יקרה כלום, אבל בפעם שיקרה משהו, לא תסלחו לעצמכם אם זה יהיה בגלל שנשאר לבד.

אלפי החלה לקבל סרוקואל לפני כחודשיים

התחילה ב 25 מ"ג ועלינו בהדרגה עד 125 מ"ג ונראה לי שלא יהיה צורך להעלות עוד יותר. ישנם בפורום כאלו שקיבלו אפילו 400 מ"ג. הכמות של 25 מ"ג היא קטנה וכדדאי לך להתחיל לתת ולשים לב להשפעה, הן ךטובה והן לרעה. אם תהיה הרעה ממשית, תמיד אפשר להפסיק כמות זו. אבל אסור להתרשם מהיום למחר, כי הגוף צריך תקופת הסתגלות לתרופה ולא צריך להתרגש אם יש הרעה במצב הכללי, אלא אם זה נשאר כמה ימים. אינני חושב שזה יכול להיות כל כך מהפכני שיכיר את הבית כביתו, אבל יכול בהחלט למנוע אתהמחשבה שהוא בבית אחר, דהיינו זה פחות יטריד אותו. אגב, בלי קשר לתרופות הוא יכול ביום מסויים לדעת שהוא בביתו וביום אחר או שעה אחרת לא לדעת היכן הוא נמצא. כדאי לכם להלביש אותו כבר מעכשיו בתחתונים מיוחדים חד-פעמיים. יתכן שיספיק להחליף אותם רק פעם ביום כי הם סופגים והופכים למעין ג'ל את ההפרשות.

תמר ערב טוב!

קראתי עכשיו את כל מה שנכתב בפורום בימים האחרונים, והמסקנה שלי בכל מה שקורה אצלך, זה כפי שטובל'ה כתבה ד ח ו ף עזרה! להפוך בביטוח לאומי כמה שולחנות ואז הכל זז מהר, לי לא היית ברירה אז נהגתי כך! וחברי הפורום פה זוכרים באיזה מצב מצאתיאת עצמי יום בהיר אחד, ולא היית ברירה, אז הפכתי כל מה שאפשר הייתי בביטוח לאומי כמעט כל יום, עד שנמאס להם ממני!!! ואז קיבלתי את כל האישורים! שיהייה לך בהצלחה!!!

תמר 45

New member
עוד לא הגשנו את הטפסים

מקווה שבשבוע הבא הרופאת תסיים למלא את הטפסים. האם מישהו יודע מכיר היכן אני יכולה להשיג מישהי שתבוא לשעתתים ביום כדי לדבר עם אבא??- לא בטוח שיסכים.

תתעניני אצל עו"ס וכן במרכז קהילתי ומועדונים

לקשישים. יש גם הרבה הפניות באינטרנט אבל לדעתי עדיף למצוא בסביבה.

הבנתי שאת מהמרכז...

אז ספציפיצת איני יודעת, אך באופן כללי, אפר דרך חברות כוח אדם של העובדים הזרים, או דרך ביטוח לאומי, שמעתי על מט"ב תפני אליהם, הם עובדים עם ביטוח לאומי, תבררי...

תמר יקרה , כנראה לא הבנת אותי

אולי בגלל זה אני לא מצליחה להרדם, אני יודעת שאת משקיעה מעל ומעבר בהורייך ונוטלת על עצמך את כל האחריות ובנוסף מסתובבת גם עם נקיפות מצפון שזה לא מספיק. כוונתי היתה שהמצב אצלכם דורש דחוף עזרה מבחוץ כי את לא יכולה להיות שם כל הזמן ומישהו צריך להיות עם ההורים גם בביל אבא וגם לסייע לאמא בקטעים הפיזיים והמנטליים. לדוגמא, המטפלת שלנו יודעת כבר להרגיע את בעלי יותר טוב ממני. היא שרה לו קוראת לו כל היום מותק שלי והוא מרגיש טוב. נכון, שזה לא פשוט כי אמך יכולה לקנא אולי, תלוי מה האופי שלה. אך מאחר והמחלה לא עוצרת אלא מתקדמת ואננו יודעים איך ומתי , חשוב שתהיה נוכחות בבית נוסף על אמך. מה שכתבתי לגבי התקופה הקרובה עד שתהיה עזרה , שעלייך להקפיד שהוא לא יישאר לבד אף פעם, במצבו זה מסוכן. אני כל הזמן מודה לאלוקים שידענו לתפוס בזמן את ההתקדמות של מחלתו של בעלי ולתת לו את העזרה הרצויה. בשלב הראשון הבאתי אישה ישראלית פעמיים בשבוע באמתלה שהיא עוזרת לי ועליה לבשל ולגהץ, כך הוא התרגל לכך שיש מישהו בבית. אחר כך הבאתי גבר ישראלי מבוגר שצעד איתו בבוקר כי הוא הבין שאננו יכול לצאת לבד. התמודדתי עם כך שהוא לא אהב אותו אך לא היתה לו ברירה והוא התרגל. מסתבר שאנחנו חוששים יותר מכך שהם ידחו את העזרה , אך בסוף הם מתרגלים או מקבלים את המצב. גם אצל הורי המבוגרים מאד המצב דומה והם לא רוצים עזרה אך ברגע שאני אראה שיש צורך אמיתי , אני לא אוותר להם. תמר יקרה, מקווה שהכל יסתדר ותקבלו אישור מביטוח לאומי כמה שיותר מהר. בינתיים את יכולה לפנות לחברות כ"א שמספקות גם עובדים ישראלים לפי שעות. בהצלחה וחיבוק ענק ממני ואני יודעת שקשה לך וכל כך כואב לך ואכפת לך ואני מתפללת עבורך שתצליחי להתגבר על הכאב , לילה טוב, אולי עכשיו אצליח להרדם, טובה

תמר 45

New member
טובלה יקירתי

התסכול דיבר; היאוש... הנה לדוגמא יש לבני אורח מהצפון , ואני צריכה ללכת לשמור על אבא במקום לקחת אותם לבילוי. וזה קשה....אמא לא רוצה בינתים עזרה....עליה אני צריכה לעבוד. תודה על התגובה אך אל תקחי אותה אישית.

את צודקת תמר יקירה

כמעט בכל המקרים בפורום היו הנשים קשות יותר בקטע של להכניס עזרה הביתה. זו הרי הממלכה שלהן וזה ממחיש להן את חוסר יכולתן להסתדר ואת הזיקנה שקפצה. אך אין ברירה, צריך לקבוע עובדות וגבולות. אמך צריכה להבין שאת חייבת לחיות את חייך, עבודה , ילד, חברים ובילויים ולא לעשות כל הזמן בייביסיטר לאבא. זו הסיבה שהבאתי עזרה , כדי שילדיי יהיו חופשיים לצאת ולבוא ולחיות את חייהם. נכון שמדי פעם הם צריכים להתגייס לעזור אך רוב הזמן הם לא שפוטים כאן. מאחלת לך שבכל זאת תעשי קצת כיף לילדים. שבת שלום וחיבוק ממני לבת המסורה מאד, טובה

תמר 45

New member
טובה,הצלחת לרגש אותי

נכנסתי לפני חצי שעה בערך הביתה, ומיד לפורום... התחלתי להכין ארוחת צהרים. הספקתי לקחת את אמא למספרה; לשבת עם אבא בבית קפה; לקנות להם עוגות לשבת. ביטלתי את הטור לסידור הצפרנים. והבחורה שאליה אני הולכת בעקביות פתחה את פיה: זו פעם שניה שאת פוגעת בפרנסתי. אמא שלך יכולה ללכת יותר מאוחר. סליחה שאני מחנכת אותך... אמרתי לה , שבאמת לא מתאים לי שהיא מחנכת אותי. השיחה הסתימה בכעס נוראי שלה: שאבא יהיה בריא. היא מכירה את הורי. אין לי כוח להתעסק גם איתה. רק הגעתי הביתה ואמא מתקשרת: אילו כדורים לתת לאבא?? - עד שאושפז אבא לקח כדורים לבד. ושהוא יושב בסלון על הכורסה , ולא עושה כלום....ד י

תמר יקרה , אני רואה אותך רצה כל הזמן , כמוני

גם אצלנו ההורים יש להם גם בקשות אך אבי נמנע מלבקש כי יודע שקשה לי עם בעלי החולה וגם כי הוא רוצה לעשות הכל לבד, מין גאווה גברית והא כמעט בן 91!!! אך אמי יש לה המון טרוניות ואני מרגישה בדיוק כמוך כשהיא זורקת אלי כל מיני הערות במקום בוקר טוב, לכן, אני מרשה לעצמי לכתוב לך כאילו עצות אך גם אני נופלת לאותו פח של נקיפות מצפון בדיוק כמוך. אם אמי מתלוננת על מר גורלה , מיד אני מרגישה אשמה שאני לא מוציאה אותם מספיק. אך בזמן האחרון אני גאה בעצמי שאני פשוט שומעת וזה מה שנקרא "נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשנייה..." היום אחי הגיע במיוחד(מאי שם בדרום הארץ) להוציא אותם למסעדה ושגם אנו נבוא כי אנו דתיים והם לא. לכן, הצלחנו לצאת יחד למסעדה עם ההורים ועם שניים מילדיי והיה מאד נחמד. במיוחד נהננו לראות שאהרון נהנה וכל פעם שאל את הורי אם טוב להם ואם הם מרוצים וראינו עד כמה הוא אוהב אותם ושמח שהם מרוצים, היה ממש מרגש. בקיצור, למרות מה שיענקלה כתב לי וגם ידידים, עוד אפשר לצאת עם אהרון והוא עוד נהנה מבקור במסעדה, תמר יקרה , מקווה שבשבת תנוחי, תבלי עם בנך ותמצאי לך עיסוקים שימלאו לך את המצברים, חיבוק ענק ממני , שבת שלום , טובה ( יש לי עוד הרבה לבשל עד שבת)

לגבי מסעדה שיניתי את דעתי כבר בפעם קודמת

אינני זוכר מה בדיוק כתבתי אבל התכוונתי שרק כעת, כשאלפי במצב יותר מתקדם מאהרן, אולי בהרבה, החלטתי להמנע מלקחת את אלפי למסעדה.

בחורה חצופה! אני מקוה שלהבא תלכי לאחרת

יש פדיקיוריסטיות ומניקיוריסטיות שבאות הביתה. אני מניח שיותר יקר אל טוב לברר ולדעת.

zs1957

New member
תמר יקירה,

טרם הפנמת כי אביך חולה במחלה שיש בה רק התדרדרות לא התקדמות לקראת הבראה. אל תצפי שהוא יכיר בביתו כשלו . יגיע יום והוא לא יזכור אותך ולא את אמך. עלייך להיות מוכנה לכך נפשית. אם הרופאה נתנה לו סרוקאל תתני ותראי איך מגיב אם יגיב טוב תמשיכי לתת אם לא תפסיקי ותפני לרופאה שתתן לו תרופה אחרת. במקרה שתארתהיית צריכה להחליף לו את התחתונים והמכנסיים לצאת אתו החוצה לשוב הביתה ולומר הנה הגענו הביתה הוא במילא לא זוכר כלום. למה את צריכה להתעצבן, תקבלי ותפנימי שהוא חולה וכך מתנהג חולה אלצהיימר כאשר הוא במצב מתקדם. כואב , עצוב, מכעיס אולם אלה הן העובדות. סליחה אם נשמעתי בוטה וחדה אולם זאת המציאות וככל שתביני אותה מהר יקל עלייך להתמודד עם תופעות מעין אלה שילכו ויחמירו בעתיד. שולחת לך חיבוק גדול. היי חזקה. זהבה

ע ו מ ר 4

New member
שבת רגועה אנשים יקרים

עם יונות שלום(ודאי)שמצאתי כאן ממעל. אומנם כל אחת מביטה לצד אחר.... אבל נראה שמתכננות משהו טוב אם בכל זאת הגיעו לעמוד יחדיו על אותו החוט. שבת שלום.

למעלה