ערב טוב

6i6i6i

New member
ערב טוב

שלום לכולם, אני והחבר שלי ביחד שלוש שנים וחצי ביחד, מאוהבים ואוהבים אחד את השני. אני מעריכה אותו מאוד בתור בן זוג וכבן אדם בפני עצמו והוא גם כן, הוא מצחיק וחכם ויש לו ראיית עולם קצת אחרת אני מכבדת אותו ואותנו ואנחנו שם אחד בשביל השני, משתפים אחד את השני . *הגיל שמופיע הוא לא הגיל האמיתי שלי אז אחרי הקדמה השאלה היא מה אני עושה פה, אני קוראת בפורום כבר הרבה זמן ועוקבת אחרי תגובות ומקרים וחשבתי אולי אקבל פה צורת ראייה אחרת משלי. היו קטעים לאחרונה מצידו שבאיזה מקום פגעו בי. דברים שעל פניהם נראים זניחים, פשוטים אבל חובים בתוכם דברים שמתוכם הרגשתי קצת בזלזול, העניין הוא שבשנה האחרונה צורת הראייה שלי ותפיסתי את הדברים השתנתה לגמרי, אני יותר מקבלת דברים יותר מבינה דברים לא מתרגשת בקלות ככל הנראה יש לזה קשר ישיר לעובדה שהוא התגייס ולמדתי להתמודד עם כל מיני סיטואציות ולהבין חשיבות של דברים שונים. אז באמת שאני לא עושה סיפור מכל דבר וכשאנחנו רבים, אני לא תופסת קריזות אלא מחכה מנסה להבין מאיפה הדברים באים לוקחת את הזמן ובסופו של דבר הוא מבין כשהוא ממש מגזים וכשהוא מתנהג לא בסדר, אז בגלל זה הדברים לאחרונה באמת יושבים לי על הלב. היה מקרה קטנטן לפני איזה שבוע וחצי שדיברתי איתו בטלפון והוא אמר לי עוד חצי שעה הוא ידבר איתי וזה היה דבר די חשוב בקיצור התעסקתי לי בעניניי ואחרי שעה וחצי הוא התקשר, בלי לאמר כלום. הקטע הוא שאנחנו מנסים לצמצם בשיחות כי הן מהפלאפון אז כשאנחנו מתקשרים זה ללילה טוב לחדש קצת עניינים או באמת כשיש משהו. אם נניח קובעים פגישה עם בן אדם והוא מאחר בשעה- מגיע לנו הסבר, והוא התעלם מזה אבל זה לא הפריע כמו הצורה בה הוא לקח את הדברים כאילו הוא "ממש מצטער" שהוא ישב לדבר עם מישהו, נו בציניות כזו. עכשיו, הוא חוזר אחת לשבועיים ימי שישי כל הזמן הזה שהוא בצבא הוא עם חברים שלו מהצבא, גם כשהוא חוזר הביתה הוא לא באמת איתי כל היום וחצי, יש לנו את הזמן שלנו שבאמת אנחנו נהנים גם מלצאת גם מלעשות כלום ביחד, והוא גם יוצא עם חברים וזה לגיטימי, ויש לו את הזמן לדבר עם אנשים שלו מהצבא אז זה קצת הפריע לי שהוא שם אותי על הולד . לסופ"ש האחרון הוא הוא יצא בנדיר חמשוש, אז נפגשנו ביום חמישי היה כיף, טוב, מרענן לראות אחד את השני אחרי שבועיים. לעניין-התעוררנו ביום שישי בבוקר, והוא התחיל לנקות את החדר. אני עם המברשת שיניים ביד והוא ביקש גם ממני לעזור (גם כשאני מסדרת אני מבקשת ממנו), בקושי התעוררתי עניינים הוא מתחיל "זה ממש חבל שהדברים שלך פה כל האבק נופל עליהם" ואני אומרת לו שיחכה ושיפסיק לרגע והוא לא מפסיק כאילו הוא עושה לי בכוונה התעצבנתי לקחתי את השפופרת של המשחת שיניים שלי וזרקתי אותה על השולחן. מברשת השיניים שלי הייתה על השולחן והוא והעיף אותה לרצפה, לשטיח, איפה שהכלב מרייר. וכן סוג הכלב שלו מרייר. זו כולה מברשת שיניים אפילו אני מבינה שזו כולה מברשת שיניים אבל יש בזה באמת פעולה כזאת של בוז. אתה רוצה שאני אעזור, חכה תן לי רגע הוא בכלל לא התייחס. התעצבנתי עליו ואמרתי לו תאר לעצמך אתה אצלי שם את המסמכים על השולחן בגדים פה ושם ואני לוקחת אותם וזורקת אותם לרצפה. אז הוא הבין את זה אבל עדיין נשארתי עם הרגשה רעה. בערב הוא יצא עם חברים שלו אני עם שלי חזרתי אליו הביתה לפניו והתקשרתי לבקש שנהיה אצלי קצת יותר ואז הוא אמר לי -כי את לא נמצאת אצלך מספיק, שבועיים זה לא מספיק... אחרי חצי שעה הוא שלח לי הודעה מגעילה כזו ובסוף הוא הוסיף אל תצלצלי עכשיו רק(...) ולא עניתי לו בכלל. אני יודעת שהוא דואג לי ובאמת מאוד ולא סתם ואני מעריכה את כל זה הוא מעריך אותי וחושב עליי כל הזמן, אבל הדברים האלה לא בסדר. נזכרתי עכשיו בעוד משהו(גם מהשבוע האחרון) דיברנו בטלפון הייתי באמת במצב רגיש כל מיני בעיות שיש לי ובאמת ששמעו עליי משהו לא בסדר, ודיברנו והוא ניסה לעודד אותי והוא הוסיף משהו לא במקום כזה-באמצע של הכל, וזה גרם לי להרגיש כאילו הוא מנסה לשנות נושא התעצבנתי ואז הוא התעצבן שהתעצבנתי ואמר כמה מילים לא יפות(וסיכמנו שכשעצבנים לא מקללים ואומרים דברים שלא במקום), וזה נגרר אמרתי לו שזה לא בסדר שכשהוא מתעצבן אני לא מתעצבנת בחזרה שואלת אם עובר עליו משהו, העיקר כשאני באמת הרגשתי רע והתעצבנתי הוא באמת לא הבין אותי והוא העיקר מבקש הבנה. טוב די חפרתי פה ממש לא ציפיתי לכזו כמות כתובה זה פחות בדיבורים תודה על התגובות העתידיות

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה השאלה שלך?

קראתי הכל. אם לסכם את דברייך במשפט אחד: "לאחרונה אנחנו מתראים מעט ורבים על שטויות". עכשיו תגידי: מה השאלה שלך? מריוס

6i6i6i

New member
שאני פשוט לא יודעת מה לעשות

זה לא שלאחרונה אנחנו מתראים מעט זה כבר שנה וחודשיים והאמת זה דווקא ממש טוב נותן לכל אחד את הזמן שלו עם עצמו אם כבר הוא נוקט עדיין באותה תגובה ואותן פעולות וצורת חשיבה של פעם ורבים על שטויות, זה לא השטויות זה הדברים שאני מרגישה שהם מבטאים. כי גם אני מבינה שמברשת שיניים זה כלום אבל למה לזלזל

מריוס זכריה

Member
מנהל
תבדקי מה הוא מנסה להגיד לך

שום דבר לא קורה סתם. אולי הוא כועס עליך על משהו כזה או אחר, או שנמאס לו מכל מיני דברים אצלך, והוא מעביר לך את המסר הזה בצורה ילדותית. נסי להעביר את השיחה לפסים בוגרים. תשאלי אותו מה מפריע לו אצלך. אל תשתמשי בניסוחים ילדותיים או מתבכיינים, מסוג "למה אתה מגעיל אלי?", משפט שמזמין עוד צרות, אלא "תחשוב ותגיד לי מה מפריע לך אצלי. אני מוכנה לשמוע הכל." תמשיכי משם. אל תנהלי איתו דיונים ברמה ילדותית, גם אם נורא מתחשק לך להחזיר לו או להכניס לו. תתעלי על עצמך ונסי להבין מה קורה. מריוס

6i6i6i

New member
זה בדיוק מה שעשיתי

ולא, באמת שלא שאלתי אותו למה אתה מגעיל אליי(זה נגמר אחרי החצי שנה ביחד...) וכן אמרתי לו שכל דבר אני מוכנה לשמוע ותשובה לשאלתך: מאז ומתמיד, הוא לא יגיד לי מה מפריע לו בי, ככה הוא זה האופי שלו הוא מצפה שאני אבין לבד דברים כמו שבשיחה אני אבין שהוא לא עושה דברים כאלה (מאחר לצלצל) אז כנראה זה באמת משהו שדורש את תשומת הלב שלו נו אז עכשיו החלפנו תפקידים? פעם ממזמן אני הייתי חיה בעולם הניחושים מאז אני אומרת את הדברים אין לי כח לסחבת רגשות מכבידים, אני אומרת בשקט ברוגע את הרגשות שלי, ולא בצמוד לריב שוב-אני רואה ומודעת לכמה שהדברים האלו קטנים נראה לי פשוט שדברים קטנים כמו גדולים אני כבר לא יכולה כל פעם מחדש לספוג ולא אני לא מחפשת תשובה אם להפרד יחסינו לאן או דברים בסגנון כי אני אני רוצה אותו אבל כמה פעמים אפשר להתנהג מגעיל? ואתה מבין, שריבים גדולים יותר עברו בשלום ולא, אני לא יושבת וחופרת עליהם, הבנו מאיזה מקום כל טענה באה ועברנו הלאה מוזר לי שדווקא בדברים האלה אני מרגישה באמת כאילו זה לא עוזב אותי הבנת מה ניסיתי להעביר פה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
למען האמת והכנות: לא ממש הבנתי

הבנתי שהוא לא אוהב להסביר את עצמו (נער החידות ממובאי?) הבנתי שהוא מגעיל אליך ואת לא יודעת למה. הבנתי שלמרות זאת את לא רוצה להפרד ממנו. כמו שאת מציגה את זה, זה מה יש ואין מה לעשות. אפשר להציע לך כל מיני שיטות וטריקים. אני לא מאמין בטריקים, אלא ביחסים ישרים וברורים ככל האפשר. אני גם לא מאמין באהבה בכל מחיר. אם מישהי הייתה משגעת אותי וגם לא הייתה מוכנה לדבר על זה, שום אהבה שבעולם לא הייתה גורמת לי להשאר שם. זה עניין של גבולות וכבוד לעצמי. אז העצה הקטנה שלי אליך: לעולם אל תרשי למישהו - החבר, האבא או אליהו הנביא - להשפיל אותך. או שתפסיקי אותו באותו רגע, או שתקומי ולא תהיי שם. שמרי על העקרון הפשוט הזה ותחיי חיים ארוכים ובריאים. מריוס

6i6i6i

New member
חחחחח

הצלחת להצחיק אותי עם אליהו... אהבתי את העצה הקטנה שלך אליי, היא נותנת פה תשובה גדולה הקטע הוא להתמודד עכשיו עם מה שיש כי אני לא אוהבת להסחב עם דברים, אני לא עושה פרצופים במהלך היום ואדישה ומגעילה ושטויות כאלה, מצד שני אבל לא באמת עברתי הלאה וכן דיברתי איתו על הדברים אני יותר רגועה, אני פשוט אולי מחפשת איך להעביר לו שאלו לא סתם דברים(כי באמת אין לי כח לבלבל את השכל על כל שטות ולגרור אותה)

מריוס זכריה

Member
מנהל
מעשים מדברים יותר מדיבורים

לא להיות איפה שלא מכבדים אותך זה המסר הכי חזק. אין שום מקום לבלבול או אי הבנות.

6i6i6i

New member
תודה

אני פשוט לא חושבת לסיים את הכל בגלל הדברים האלו, למרות שאני מאוד מסכימה עם הדברים שלך כמה שאלה שטויות הם מהווים ומבטאים חוסר כבוד אני באמת מעריכה את מה שיש לנו לכן אני לא כמו פעם שעל כל פיפס שוקלת פרידה מילותייך חזקות, אמיתיות לא אשכח את המשפט הזה שאומר הרבה. מאוד

מריוס זכריה

Member
מנהל
תקשיבי, לא התכוונתי שתסיימי את הכל

התכוונתי שכשמתייחסים אליך לא יפה את סוגרת את השיחה או הולכת הביתה. בלי לכעוס. רק מתוך כבוד עצמי. שעה שעתיים של שקט. יותר מאוחר אפשר לדבר כרגיל. אם הוא שואל למה ניתקת או למה הלכת, תעני: כי לא מדברים אלי ככה. זה הכל. לא התכוונתי לקפוץ ולזרוק קשר בגלל שטויות (אלא אם כן זה יהפוך למצב קבוע ובלתי נסבל). לילה טוב!

6i6i6i

New member
../images/Emo13.gifכן!

זה בדיוק מה שהבנתי, כי הוא באמת מאוד חשוב לי וגם אני לו . בגלל זה התשובה הזו הייתה ממש טובה בשבילי תודה רבה ולילה טוב גם לך!

chenby

New member
ערב טוב :)

תראי, אתם שניכם צעירים וזו מערכת יחסים ראשונה, ואתם שיניתם מסגרת. היום המסגרת שלו היא שונה לחלוטין משלך, אנשים אחרים, חברים אחרים, משימות אחרות, דברים אחרים לגמרי, שמייצבים אותו (ואותך) כאנשים בוגרים יותר. יכול להיות שזה לא הקשר המתאים יותר. וזה בסדר, אני אומרת תמיד שבשביל להפסיק לריב מספיק אחר שיפסיק את הריב ואני אתן לך דוגמא מעולה מעכשיו.. יש בחור שעובד איתי, שעבדנו יחד כמה פעמים, כל הזמן הרגשתי שאני עושה 80% מהעבודה והוא 20% (כשאנחנו עובדים יחד) ושלשום עבדנו יחד והיתה משמרת מייגעת, לא הסתדרנו, ואין, לא אוהבת לעבוד איתו.. היום עבדנו שוב יחד, ולפני המשמרת קיבלתי החלטה -היום הולכת להיות לנו אחלה משמרת, ו אנחנו הולכים להסתדר מעולה.. והיתה לנו משמרת מעולה! הסתדרנו מצויין, העבודה זרמה אחלה, קשקשנו קצת על דברים פרטיים שלו ועל דברים פרטיים שלי, והיה בהחלט תענוג ובסיום המשמרת אמרתי לו - נראה לי חווינו אחלה פריצת דרך היום - הוא שאל - למה? אמרתי לו - כי היתה לנו אחלה משמרת, הוא קפץ בהתרגשות - נכון? מה השתנה? אמרתי לו - החלטתי להיות בעדך. זה כל מה שצריך. ואם עדיין זה לא זה, כנראה שיש משהו טוב יותר בשבילך, מה זה כנראה, בטוח.. תלכי רק איפה שטוב לך, ואם את יודעת שאת נמצאת עם מישהו שהמערכת יחסים שלכם מאתגרת אותך באותו רגע, תחליטי להיות בעדו. הכל נראה אחרת ככה.

6i6i6i

New member
היי!

אני לא מחפשת משהו אחר, אני בטוחה שהוא הכי טוב בשבילי אפילו לא מעניין אותי ללכת לחפש מישהו אחר ואני מנסה לפעמים ללכת בדרך אחרת לבחור בחירות שונות וכן, שמתי לב לשינוי במסגרות של שנינו פשוט אני גם שמה לב לשוני בתגובות שלי בהבנה שלי את הדברים באמת שהם אפילו לא מתקרבים למה שהם היו פעם, התגובות הכוונה, אז כן אני מודעת לדברים ולפעמים מופתעת מעצמי

chenby

New member
לא אמרתי לך

לזרוק אותו, יכול להיות שמהמקום הזה שאת נמצאת עכשיו, תובילי את הקשר לקפיצת מדרגה משמעותית. הכל אפשרי נשמה. התוצאות שלך הן תמיד יהיו תוצר של התגובות שלך. התגובות שלך הן תוצר של הרגש שלך הרגש שלך הוא תוצר של איך שאת מפרשת את המחשבות שלך - המיינד בורר איזו מחשבה היא אמיתית בעינייך ואיזו לא (אבל זה רק פרשנות.. אף פעם את לא באמת יודעת..) לכן אם תחליטי לפרש משהו שהוא אומר לך בצורה אחרת, תרגישי אחרת, תגיבי אחרת, תקבלי תוצאה אחרת. מתמטיקה פשוטה. או כמו שאלברט איישנטיין אומר- משוגע האדם שעושה את אותן פעולות ומצפה לתוצאות חדשות. שינוייים קורים כל הזמן, החיים דינמיים, ואת צריכה לקבל את זה ולהגיב לזה בדרך שתהיה אפקטיבית עבורך בסופו של דבר. וזה מתחיל בלהתבונן במה מציק לנו, ולראות מה העובדה בזה ומה הפרשנות בזה. זה אימון , אבל כשמתרגלים את זה מספיק, בשלב מסויים - יוצרם הרגל חדש וזה נעשה באופן אוטומטי. והכל נראה אחרת ככה.

6i6i6i

New member
אני עוד מעכלת

את דברייך זה מה שנראה לי אני עושה בתת מודע, מבלי להיות מודעת לכך זו באמת הייתה עצה טובה, בלי לחפש רק את איפה אני צריכה לשנות את עצמי פה

chenby

New member
לשנות את ההסתכלות שלך

את מושלמת כבר כמו שאת... את יודעת למה? כי אין בעולם בן אדם אחד שיכול להיות את, אין אדם אחר שיכול להיות עם הגוף שלך - רק את יודעת איך להתנהל בתוכו.. זה רק איך שאת בוחרת להסתכל על עצמך ועל העולם. תמיד בלי יוצא מן הכלל. תקחי את העצה הזו ותכתבי לך אותה שתהיה לך מול העיניים - על דף.

אייבורי

New member
תודה שחפרת

לא מבין גדול ביחסים של פעם בשבועיים אבל ניכר בשניכם שאתם צעירים, רואים את העולם דרך עיני האיד. הוא לא סידר דברים להכעיס אותך, בלי להעלב, הוא סידר אותם כי בא לו. למען האמת, את אפילו לא היית בשיקולים שלו לסדר. שנית, כדאי ללמוד לבקש ולא לתת פקודות לבקשות יש נטיה להענות בשמחה, פקודות מרגיזות ונוטים להתעלם מהם.

6i6i6i

New member
בוקר טוב

היחסים של פעם בשבועיים היו פעם גם פעם בחודש ופעם ב-3, אבל מהבחינה הזו אין בעיות, זה המצב ומקבלים מה יש ככה זה עם בחור קרבי, אם כבר אני מרגישה שהמצב יחסים די נחמד די טוב-להתגעגע להעריך יותר טוב וכו' בנוגע לסדר, הוא אמר לי שהוא מסדר בשבילי(לפי דעתי הוא חירטט קצת כי זו עדיין לא הצדקה לתגובה שלו,) אני באמת רוצה שתגיד לי באיזה חלק של מה שכתבתי אתה רואה שאני מחלקת פקודות כי אני באמת מבקשת דברים לא מחלקת פקודות

אייבורי

New member
בוקר אור

האמת יחסים של פעם בשלשה שבועות, זה לא באמת יחסים זה בקושי נגיעה. אני לא צריך שתגידי לי את החלק שלך, אם תצאי לרגע מעצמך תוכלי לשאול את עצמך, מדוע הוא מגיב באגרסיביות ואז כדאי לשאול אותו ברגע של נחת.

למעלה