ערב טוב

שירקאן12

New member
ערב טוב

סיפר זקן אחד - אבי עליו השלום, היה סוחר. פעם הפסיד ופעם היה מרוויח. כשהיה מרוויח היה מקפיד לבקש מאימא שתדליק ליום שבת ויום טוב נרות קטנים. כשהיה מפסיד היה מבקש ממנה להדליק נרות גדולים. לא הבנתי את ההגיון בכך ואמרתי לו - אבא הכל צריך להיות הפוך, כשאתה מרוויח יש להדליק נרות גדולים וכשאתה מפסיד ההגיון אומר שיש להדליק נרות קטנים. - לא, הסביר לי אבא, הכל נעשה כך בשל "ואהבת לרעך כמוך". כלומר, כשאני מרוויח ואני שרוי בשמחה רציתי שהשכנים יראו את הנרות הקטנים ויסיקו מכך שמצבי לא כל כך טוב ויבינו שעסקי רעים וישמחו אף הם כמוני. וכשעסקי היו רעים הדלקתי נרות גדולים ושכני הבינו מכך שעסקי טובים ונעשו עצובים אף הם. כך יצא שהרגשות של כולנו היו דומים זה לזה. בבחינת "ואהבת לרעך כמוך"

שירקאן12

New member
מוסר השכל

אריה אחד היה רעב מאוד. הלך ביער והנה לפתע ראה מרחוק שלושה שוורים רועים בקרחת היער. שור אדום, שור לבן ושור אדום. שלושה שוורים עזים, חזקים ובריאים כפי שרק שוורים יכולים להיות בריאים. ריר נזל מפיו הוא היה מת מרעב. אבל גם הוא האריה מלך החיות פחד משלושת השוורים. עלי להפריד ביניהם חשב בלבו. הלך לשור הלבן ולחש באוזנו - אחי מה שלומך? - טוב ענה לו השור הלבן, ברוך השם. - שמע, נקט האריה לשון ידידות, אני לא מבין אותך? אתה השור הלבן צח כשלג, עורך היפה מכולם, אני לא מבין איך אתה בכלל חבר של השור האדום והשור השחור? אבל זה עניין שלך. מה דעתך שאני אטרוף את השור השחור ואני יחד איתך והשור האדום נשלוט בכל היער שלושתינו וכמובן נהיה חברים? - טוב אמר השור הלבן, תן לי שתי דקות, אני מתייעץ עם השור האדום ואני חוזר אליך. תוך שלוש דקות אישר השור הלבן לאריה לטרוף את השור השחור. והאריה מיד התנפל עליו ולא הועילו כל צעקות ובקשות העזרה של השור השחור לאחיו, הללו המשיכו ללחך עשב כאילו לא אירע דבר. עבר שבוע והאריה שוב רעב. הוא מתקרב אל השור הלבן ולוחש באוזנו - מה דעתך שאבצע את אותו העניין גם עם השור האדום ורק אתה ואני נישאר מלכי היער ונהיה כמובן חברים? העניין מצא חן עיני השור הלבן ותוך שתי דקות הפך השור האדום לארוחה טעימה ומזינה לאריה. שוב עבר עוד שבוע והאריה רעב שוב. מה עושים? התקרב האריה לשור הלבן ולחש לאוזנו - ידידי תכין את עצמך, אני רעב. - מה? מה קורה פה? הבטחת לי שאתה ואני נהיה מלכי היער, ושנינו נהיה חברים. - חברים, חברים , שאג האריה, אבל לאכול צריך? ומיד התנפל עליו והפך גם אותו לארוחה מזינה ומשביעה. מה למדנו מזה? שכל זמן שאנחנו יחד, איש לא יוכל לפגוע בנו. אבל ברגע שייכנס פירוד בינינו כל אחד יוכל לטרוף אותנו

ערב טוב

היה סרט ביוטיוב שהראה עדת אריות התפלה על פילון קטן ואז כל הפילים נכנסו בהם ושחררו את הפילון הקטן מחבורת האריות הרעבים והוא מצטרף חזרה לעדר שבא לשתות מים האם ראית את הסרטון?

איש חכם..../images/Emo13.gif

התחשב באחר שמסביבו, הרשים בצניעותו, הרוויח או הפסיד, נשאר עניו, לא נתן לעיניהם של אחרים לצאת מחוריהם וללבות את ליבם בקנאה, לא סתם איש זקן, גם בשמחה ובצער ידע שאת האחר לא ניתן לשתף באמת שלו, הוא ידע שליבם ופיהם של בני האדם אינם שווים, כך נזהר מחרצובות לשונותיהם וגם נהג בדרך ארץ....אהבתי

ben 911

New member
../images/Emo45.gif שירקאן, מוסר השכל חזק. ../images/Emo13.gif

גם אהבתי את התוספת בחתימה שלך: אכול ושגול...
אז מה? מעכשיו להזהר לא לעשות טעות ולהתכופף לידך, שמא...

יחד....../images/Emo24.gif

בכל מקום (שלומי שבת ושירי מימיון) בכל מקום שבוא אפסע, אמצא לי את הדרך שאיתה אוכל לבחור בכל סיום יש התחלה שבה בכל כוחי אצליח ואתה נלחם באור לא יודע מי אשם ואיך השמש לא זורחת לא יודע מי צודק, איך הירח שוב קרוב ומי יודע את הנפש של אדם בבדידותו שבשמים לא נכתב לו שאהבה היא יעודו בכל מקום יש קצת ספק ועתיד יכול לבגוד בה אתה כל כך שלוו בכל מבוך יש יציאה אך אם אנחנו שם ביחד זה אומר שזה הסוף לא יודעת מי אשם ואיך השמש לא זורחת לא יודעת מי צודק איך הירח שוב קרוב ומי יודע את הנפש של אדם בבדידותו שמשמיים לא נכתב לו שאהבה היא יעודו...

../images/Emo124.gifשירקאןן...תתקרב../images/Emo55.gif

שיר מדהים עבורך...אבא מקווה שתאהב, עבורי השיר הוא מיוחד במינו...

למעלה