ערב טוב..

טומי*

New member
ערב טוב..../images/Emo70.gif

אז בקשר לסיור עשיתי בירורים ושיחות עם כמה מוסדות, וגם אנשים פרטיים שעוסקים בהדרכת מטיילים. המחירים הם ממש לא יאומן מגיעים עד 1200ש"ח לסיור של 4 שעות.... לא רע בכלל.היו גם ב 950 ש"ח וב 750 ש"ח...עכשיו אני בוחן 2 הצעות שאת המסלול עדיין לא קיבלתי...שניהם בסביבות ה 550 ש"ח. מדובר בסיור של כשעתיים-שלוש...בבתי "ההונגרים" ועוד כהנה וכהנה. שיהיו לי מסלולים מדוייקים אפרסם אותם. השאלה כמובן כמה אנשים אנחנו? אם מדובר ב כחמשעשרה איש/ה אז המחיר יוצא כארבעים ש"ח, עם אנחנו פחות אז המחיר גבוה יותר בהתאם... מי מגיע/ה עם בן/בת זוג? או חבר/ה? או משפחה?

siofok

New member
אולי כדאי לשקול

מפגש במסעדה ולאחר מכן סיור רגלי עצמאי ללא ליווי מדריך

siofok

New member
יתכן שיתלווה למפגש ידיד טוב

אשר הוצב בקרבות לטרון מיד כשירד מהאוניה מקורו מ או בודה השתחרר בדרגת סגן אלוף מהצבא ועדיין עם מבטא הונגרי כבד יכול להיות שיהיה מעניין לשמוע ממנו הרצאה בנושא במפגש

מאריקה

New member
סיור ללא מדריך

כל מקום שתחליטו להפגש בו הוא נקודת יציאה לאתר ירושלמי אחד לפחות. למי שמתעקש על כל הפרטים ההיסטוריים אפשר לקחת ספר של וילנאי או מדריך ישראל או כל מדריך אחר של ירושלים. למשל: המקום שהצעתי קודם הסינימטק - משם אפשר להגיע להר ציון ואתריו - קבר דוד, מרתף השואה (ואף קברו של שינדלר - אם כי בית הקברות הנוצרי לא פתוח) ומשם (ביום בלי ראמדן ומשטרה) אפשר להגיע לכותל. מזויות אחרת אפשר להגיע למשכנות שאננים ותחנת הרוח. ומזוית אחרת למיטיבי לכת ועליה אפשר להגיע לאבו-תור ומשם לרדת בטיילת תלפיות עד לתצפית. ואם נשאר למישהו עוד כוח אפשר להגיע לבית עגנון (לא בטוחה שפתוח ביום שישי, אפשר לברר) הערב חזרתי במקרה משם מהרצאה בספרות. מקום אחר - הגן הבוטני הוא מיקום בפני עצמו ויש מה לראות (אגב, יש דמי כניסה לגן). אבל אם מישהו רוצה להוסיף זה דורש קצת הליכה עד למוזיאונים (ישראל, ארצות המקרא), לידם הכנסת ומצד אחר האוניברסיטה של גבעת רם ובית הספרים הלאומי. מרכז העיר - נחלאות, או נחלת שבעה. וכו' וכו' מאריקה

טומי*

New member
אתם תחליטו מה טוב לכם...../images/Emo73.gif

וזה יהיה טוב גם בשבילי. כמו במדינה דמוקרטית הרוב קובע, אז רק אם האנשים היו נכנסים ואומרים את דעתם היה ממש עוזר להחליט

orlu

New member
לי מתאים משנוח ולא מסבך עניין

בשימחה יום חמישי בערב שישי בבוקר לא בעד הליכה ממושכת למטיבי לכת מפאת התחשבות בחברים שקצת קשה להם וכמובן שבגילי המופלג גם אני מעדיפה סתלבט.......... סיורים רגליים קלים ונוחים באים בכיף בחשבון להיתראות

דרדרית

New member
גם לנו יתאים משהו... שהוא קצת יותר

קליל, בילוי נחמד ביום שישי בבוקר הכולל טיול לא ארוך שיכלול מקומות מעניינים בירושלים. ומפגש במסעדה ו/או כוס קפה

orlu

New member
שיופוק....כשהעלנו את רעיון הסיור

בשכונות החרדיות חשבנו לסיים זאת בסינמטק. מכאן שבמידה והסיור לא לילי אלא שישי בבוקר גם הגן הבוטני מקום חביב במיוחד אם יהייה מזג אויר חמים ונעים לשבת ליד האגם הקטנטן. לבית הקפה של הגן אין תשלום גמובן מישירצה יוכל לטייל בגן ובתערוכה.... סינמטק גם ללא תשלום מקום מדהים ביופיו חנייה קצת יותר בעייתית אם כי לא נורא לגבי מקום אין בעייה בשניהם כניראה אפשר להזמין יומיומיים מקום מראש גם לעין כרם שם יש מקום מדהים(בעיית כשרות) בקצור גם אםם תהייה בעיית ניווט אחד הירושלמים יחכה בכניסה לעיר ויוביל את צי המכוניות. יום טוב יאללה ביי

למעלה