ערב טוב

ענתי 10

New member
ערב טוב ../images/Emo29.gif

חזרתי עכשיו מ"יום פתוח" בגני העיריה. אני ממש לא קולטת שהילד שלי כבר ילד לטרום חובה. זה ממש לא נתפס! הרי רק אתמול הוא נולד! (נו טוב, לא אתמול - שלשום...) מה אני אגיד, לא התלהבתי... הגנים רק עד 13:20. אין צהרונים. צריך או להוציא אותו לבד ולהכניס לצהרון, או שהם עושים הסעות, ואני פוחדת מזה פחד מוות. כבר לא יודעת, אולי עדיף לעבות חצי משרה, אבל לחסוך מעל 1000 ש"ח בשביל צהרונים לשני הילדים. אולי אפילו לקחת עוד ילד מהגן - בתשלום. ומה אם אכנס להריון? ומה אם אני כבר עכשיו בהריון? הדילמה הנצחית של אמא - האם לצאת לעבודה או להשאר בבית... מה יותר משתלם?? זה פשוט משגע אותי!

Tully Is Here

New member
כשאנשים יתחילו לגור יותר קרוב אלי

החיים שלהם יהיו הרבה יותר קלים

ענתי 10

New member
אומנם לא יותר קרוב אלייך, אבל חשבנו

להגר לאוסטרליה. לא יודעת לטוב או לרע, אבל זה לא יצא לפועל...

orit281

New member
תלוי כמה את מרוויחה

אם את מרוויחה באיזור ה4000 2 ילדים בגן ושני צהרים בערך מסיימים לך את המשכורת ואת לא רואה אותם שזה גם שיקול. אם יותר נגיד שיוצא לך משהו מועיל נגיד 3000 ש"ח שיש הרבה שזה מאוד משמעותי (משכנתא וכאלה) אז זה כדאי. בכל מקרה לעבוד חצי משרה ולקחת ילד נוסף (אםילו שניים) אם יש לך כוח בתשלום זה נחמד ורעיון אחלה קחי רק בחשבון שכשאת עושה צהרון זה כרוך בעוד דברים משתנה כמובן בהתאם לעיר אבל בדר"כ זה כולל גם את ימי החופש של הילדים (שביתה, חופש חג אמא חולה וכו') ובנוסף ה ב א ל ג ן בבית שלא נגמר...... אל תשתגעי מזה חבל, שבי תבדקי כמה כסף אתם צריכים כהכנסה נוספת ולפי זה תלכי. לא ברור לי מה קשור היריון לכך אבל אם את כבר בהיריון קבלי מז"ט מראש...

lili81

New member
../images/Emo103.gif../images/Emo103.gif../images/Emo103.gif

אז מה ענתוש...הוא עוד מאחר?.. טוב... צהרון או לא צהרון ..אומנם אין לי עדיין ילדודס.. אבל ממליצה בחום ..צהרון... מנסיון של אחותי.. הכון זה יקר יותר.. אך שווה את המאמץ

ענתי 10

New member
אני כבר לא יודעת אם זה מאחר או לא

אתמול כבר חשבתי שקיבלתי, אבל היום זה הפסיק. כבר הפסקתי כמעט להתייחס לזה ולהתרגש מזה. מקסימום אם לא אקבל עד יום שני הבא - יש לי הפניה לבדיקת דם, ואז אדע בוודאות. לגבי צהרון - אין לי כוונה לפתוח צהרון משל עצמי, אלא רק לקחת עוד ילד (מקסימום שניים) מהגן של יואבי, ולספק להם מעין צהרון עד שההורים יבואו (תמורת תשלום כמובן). ועל גופתי שהוא יסע בכל מיני הסעות. זה יקח ממני יותר בריאות מאשר לעבוד חצי משרה או לשלם למטפלת שתוציא את שניהם באמצע היום. בקיצור אני באמת צריכה לעשות חשבון פשוט ואז לראות מה יותר שווה.

g u r a

New member
בעקרון- ילד או שניים

למיני צהרון אצלך- לא משתלם כלכלית. את צריכה להגיש ארוחת צהריים, לארגן קצת חומרים לעבודות יצירה, לאסוף את הילדים (חגורות, מושבי בטיחות..),וכו,,,מנסיון הצהרונים בגנים בכלל לא רעים, יש 2-3 חוגים ( תלוי במפעיל הצהרון) ארוחה חמה וחברים לשחק איתם ולהעביר את הזמן. אין אצלכם צהרון בגן שהילד נמצא? חייב לנסוע בהסעה? אם כן זה שווה מחשבה שניה. אם הגן קרוב לבית(הליכה קצרה) תנסי אולי למצוא תיכוניסטית שתאסוף אותו מהגן, תחמם את האוכל ותהיה איתו עד שאת חוזרת הביתה. זה מה שעושות האמהות אצלנו. זה יוצא יותר זול .(או אמא שתאסוף אותו מהגן בתשלום.)

כשמגיעים למערכת החינוך זה עולם

אחר. חכי שתתחילי להתמודד עם החופשות האין סופיות. הקטן שלי קיבל זימון לטרום-טרום חובה. אבל יש לו גן פרטי כל כך נהדר והוא כל כך מאושר שם שאנחנו אפילו לא חושבים להוציא אותו משם. וזאת למרות שגן מועצה יעלה לנו חצי מחיר. לגבי הבעיה שלך-צהרון זה פתרון נהדר עם את מוצאת צהרון טוב. את הגדול הכנסתי לצהרון בגיל 4 וחצי. מצאתי צהרון של מישהי שארגנה בבית שלה. היו 8 ילדים והרבה יחס אישי. היא גם אישית הצטרפה להסעה ודאגה שהם יגיעו בשלום ככה שהייתי רגועה. ואני גרה בישוב קטן. אני בטוחה שאת בעיר הגדולה תמצאי צהרון טוב בלי בעיה.

ענתי 10

New member
צהרון אני יכולה למצוא, אבל בשום

אופן לא אסכים שהוא יסע בהסעה. לא מוכנה אפילו לחשוב על זה! אפילו אם זה רחוב ליד. וממש ממש ממש אין לי מי שיוציא אותו. לא יכולה לסמוך על חמותי כמו פעם, כי היא עכשיו קשורה לחמי. הפתרון היחיד הוא מטפלת - יש לי מטפלת מדהימה ולא יקרה. יש גם פתרון להשאיר אותו בגן פרטי עד 16:00, אבל להחזיק 2 ילדים בגנים פרטיים זה לא בשביל הכיס שלנו

הילד שלי מאוד אוהב את הצהרון

בשבילו זה בילוי נהדר עם חברים. אבל את צודקת לגבי ההסעה. אני הסכמתי רק בגלל שהיא אישית לוקחת אותם. ואני ראיתי במשך חודשים לפני באיזו אחריות היא עושה את זה.

למעלה