ערב טוב

Y A E L I 37

New member
ערב טוב../images/Emo182.gif

כאן יורד גשם מבול , מתה על ריח האדמה הרטובה . חגי חזר ב 2 בצהריים , ומאז הוא ישן . איזה כייף שהוא בבית , אני רגועה . בא לי להכין מרק או שניים לשבת. כיוון שהחורף בפתח . אבקש מכולם , למי שיש מתכון טעים למרק שישרשר כאן או ששוש תפתח שרשור המרקים הגדול ותנעץ אותו בראש העמוד . מה דעתכם?

אהלןן יופי שחגי בבית הנה מרק מעניין

שהביא עכשיו מוטי היקר = baronm10 בפורום השכן יש גם תמונה נראה טוב מאוד המרק הזה מרק גמבוליו baronm10 19:46 | 25/10/06 מרק גמבולי חומרים 2 בצלים 6 פלפלים אדומים 2 בטטות 2 שורש סלרי 4 שיני שום שמן זית פפריקה אבקת מרק עוף מלח פלפל שחור צרור פטרוזיליה 10 כוסות מים הכנה מזהיבים את הבצלים הקצוצים בשמן זית , מוסיפים את הפלפלים האדומים שחתכנו לרצועות ,לאחר שהפלפלים התרככו מעט להוסיף את השום הקצוץ ,לערבב היטב כמה דקות להוסיף את שורש הסלרי והבטטות שחתכנו לקוביות. להוסיף את המים הרתוחים ,לתבל בנדיבות ,להביא לרתיחה ,להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ואבקת מרק עוף . להנמיך לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה , לטחון את המרק היטב עם בלנדר ידני עד קבלת מירקם נוזלי לחלוטין. להגשה עם קרוטונים . אני הגשתי עם אורז לבן מרק עם טעם מיוחד מאד טעמם של הפלפלים . מקור המתכון עם שינויים קטנים תאיר שרנר – רוכמן מהספר הורים מבשלים

Y A E L I 37

New member
מרק מעולה../images/Emo3.gif תודה זיווי

חברים יקרים נא לשמור על שרשור ישר ונקי כי אני רוצה ששוש תעלה לנו את זה לקישורים או לקובץ וורד. אז שרשרו מההודעה הראשונה . תודה יעלי

ady18

Well-known member
מרק עדשים מומלץ \אלעד

מתכון מרק עדשים כתומים adigreenו adigreen / מתכונים ו 14:12 | 06/07/05 3 גזרים מגוררים בפומפיה דקה 1 בצל בינוני קצוץ בינוני 1-2 שיני שום קצוצות דק 3 גיבעולי סלרי עם מעט עלים קצוצים דק 1/2 חבילה פטרוזיליה או שמיר או 1/4 1/4 2 כפות מרגרינה או שמן זית לטגן בסיר לחץ את כל הירקות החתוכים 5 דקות להרתיח קומקום מלא מים (1.7 ליטר) ולצקת על התכולה שטוגנה להוסיף 1 כף מלח, 1 כף אבקת מרק, פלפל שחור לשטוף ולסנן 250 גר' עדשים כתומים (לברר קודם ולהוציא אבנים קטנות) להוסיף העדשים לסיר הרותח לבחוש היטב. לבשל בלחץ 1/2 שעה. טעים ומזין. אלעדתפוחי אדמה מוקרמים - ניקי ב מצרכים:

ady18

Well-known member
מרק תירס אהרוני

מרק תירס קטיפתי 01/03/2004 אהרוני ו הדפס מאמר מתכון: מרק תירס קטיפתי רכיבים: 1 ליטר מרק צח 1 שקית גרעיני תירס קפוא 1/2 קופסא תירס גמדי, חתוך דק (לא חובה) 2 חלבונים 100 גרם חזה עוף 3 כפות רוטב סויה 2 כפות יין לבן יבש 1 כף סוכר מלח ופלפל 1-2 כפות קורנפלור מדולל במעט מים 1 בצל ירוק קצוץ שמן שומשום אופן הכנה: 1. יוצקים את המרק לסיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התירס ומבשלים 2-3 דקות (אפשר לרסק מחצית מהתירס למחית). 2. מקציפים קלות את החלבונים במטרף ידני, קוצצים דק את העוף ומערבבים אותו עם החלבונים. 3. מוסיפים למרק את רוטב הסויה, היין, הסוכר, והתבלינים ומבשלים דקה נוספת. 4. מעבים בעמילן-תירס ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תערובת החלבונים והעוף הקצוץ, בוחשים ומניחים לרתוח כדקה. 5. בהגשה- בוזקים מעט בצל ירוק קצוץ וכמה טיפות שמן שומשום. הערות: אני מכינה גם את האופציה הצמחונית, עם מרק עוף פרווה של קנור וללא העוף ויוצא מאד טעים. מקור המתכון:

ady18

Well-known member
מרק מגדרה\גיל חובב

החומרים הדרושים: רבע כוס שמן זית 1 בצל גדול קצוץ 4 שיני שום קצוצות 1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק 1 שורש סלרי קצוץ דק 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 1 כוס אורז מלא 1 כוס עדשים חומות 8 כוסות מים רותחים חצי כוס אטריות מקמח מלא עוד שתי כפות שמן זית חצי כוס עשבי תיבול קצוצים (איזה שאוהבים) שלושה גבעולי סלרי קצוצים דק, כולל העלים (אפשר להשתמש בגבעולים של שורש הסלרי) 1 כפית שטוחה כורכום 1 כפית גדושה כרוויה (קימל טחון) מלח ופלפל שחור גרוס אופן ההכנה 1. מלהיטים סיר גדול, יוצקים לתוכו רבע כוס שמן ומזהיבים את הבצל, השום, השורשים והגזר. 2. מוסיפים את העדשים והאורז המלא ומבשלים אגב ערבוב כדקה, עד שהעדשים והאורז מבריקים. 3. יוצקים פנימה את המים הרותחים, מחזירים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין כשעה, עד שהאורז והעדשים עשויים לגמרי. 4. חמש דקות לפני תום הבישול מזהיבים את האטריות בשתי כפות שמן בסיר קטן (חלק מהאטריות ישחימו, חלק לא ישנו צבע. זהירות לא לשרוף!). מוסיפים לסיר יחד עם גבעולי הסלרי, התבלינים, מלח ופלפל. מבשלים עוד כחמש דקות (עד שהאטריות עשויות אבל גבעולי הסלרי עדיין מעט פריכים) ומגישים חם.

Y A E L I 37

New member
אשמח לקבל מתכון למרק אפונה

ברשותי : שקית אפונה יבשה בצלים גזרים עגבניות דלעת בטטה שורש פטרוזליה ופטרוזליה שום איך מצכינים מיזה מרק אפונה? מודה מראש יעלי

בז בעיר

New member
נצל"ש. מרק עדשים חומים

לפני כמה שבועות פורסם כאן מתכון למרק עדשים סמיך וטוב שניתן גם לרסק אותו. הוא פורסם ע"י אחד הבשלנים הגברים, אם אינני טועה, וצורפה גם תמונה נהדרת (של המרק, לא של הבשלן...) מישהו זוכר אולי?

ady18

Well-known member
מרק אפונה לפי המצרכים שיש לך

מרק אפונה 15/02/2006 timiהאחת ו הדפס מאמר חבילה אפונה יבשה 4 גבעולי עלי סלרי 3 גזרים גדולים מגוררים טיפה כמון טיפה כורכוםֿ 2 עלי דפנה 2 בצלים קצוצים גדולים אבקת מרק עוף מלח תפוחי אדמה 3 גדולים לקוביות 8 שיני שום כתושות כמה חתיכות עלי סלרי--ושורש פטרוזיליה ההכנה: מטגנים את הבצל שנהיה שקוף מוסיפים גזר מגורר ומערבבים ועל זה שופכים את התבלינים כורכום כמון ומערבבים טוב טוב , מוסיפים את גבעולי הסלרי חתוכים קטן, ומערבבים טוב טוב, לאחר מכן מוסיפים את התפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות ומערבבים טוב טוב בערך 10 דק' .... ואח"כ שופכים את האפונה, מים שום כתוש אבקת מרק עוף מלח ומבשלים בערך שעתיים על הגז. אפשר גם להוסיף עלי סלרי .ובתיאבון.

אבל אפונה יבשה צריך להשרות המון

אחרת היא צריכה בישול ארוךךךך ארוך מאוד אם לשבת אז בסדר יש לך זמן חשבתי למחר בהצלחה

bigjack

New member
מרק עדשים שלי

מרק עדשים המתכון שלי מאולתר אז אין קרדיט מצרכים: 0.5 קג' עדשים ירוקים מושרים כשעתיים 1 בצל גדול קצוץ 3-4 שיני שום קצוצות 3-4 גבעולי סלרי אמריקאי(לא שורש) קצוץ לקוביות רבע כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מלח 1 כף אבקת מרק עוף פלפל שחור טחון 2-4 כפות כמון טחון (רצוי טרי) שמן זית 2 כפות מחמאה רותחים ההכנה: מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים בצל ומאדים לשקיפות. מוסיפים שום ומחמאה ומערבבים. מוסיפים עדשים, סלרי וכוסברה. מערבבים ומוסיפים כ-2 ליטר מים רותחים, מלח, פלפל שחור, אבקת מרק וכמון. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. אני בשלב הזה אוהב לטחון חלקית את המרק בעזרת בלנדר מוט זה נותן מרקם יותר סמיך, אבל זה לא חובה. מבשלים עוד כחצי שעה עד שהעדשים רכים. בהגשה אני מפזר בקערית מעל המרק מעט סלרי וכוסברה\פטרוזיליה קצוצים.

timiהאחת

New member
מנהל
צחי מתכון נהדר, תנסה להוסיף למתכון

טיפה כורכום, למרות שיש כאן תבלינים כמון וכו....כורכום מעט מעט מוסיף המון יאמי.

bigjack

New member
מרק רגל תימני

המתכון הוא ממספר מתכונים שאספתי במהלך השנים מפה לאוזן ולכן אין קרדיט מצרכים: 6-8 עצמות רגל עם מח ובשר מסביב חב' קטנה גידים ראש שום קלוף וקצוץ גס 2 בצל גדול קצוץ גס 300-500 גר' שעועית לבנה קטנה מושרית לילה לפני 2-4 כפות חוואייג' למרק (רצוי טרי מחנות תבלינים) קמצוץ הל טחון מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם 2-3 פלפלוני צ'ילי יבשים (לאוהבי החריף) ההכנה: בסיר גדול מרתיחים את העצמות והגידים כרבע שעה, מסירים את הקצף, מוסיפים את שאר המצרכים,ממלאים במים רותחים עד קצה הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 שעות לפחות (עד לריכוך הגידים). אני מעדיף לאחר הרתיחה להכניס את הסיר לתנור לכל הלילה על 100 מעלות, יוצא הרבה יותר טעים ורך.

bigjack

New member
מרק פטריות ועגבניות מוקרם

מצרכים: למרק: אבקת מרק פטריות מוקרם של קנור *(אני מעדיף שקיות של מרק פטריות מוקרם 'נמס בכוס' של תלמה) מים רותחים התוספות למרק: סלסלת פטריות שמפניון קטנות טריות חופן עגבניות שרי או שרי תמר בשלות חתוכות ל-4 בצל קצוץ דק דק חמאה שמנת לבישול (כחצי קרטונית) כוסברה טריה קצוצה בצל ירוק (הירוק ומעט מהלבן) או עירית חתוך לרצועות של 3-4 ס"מ אגוז מוסקט מלח פלפל לבן או שחור ההכנה: מכינים בסיר את המרק הבסיסי לפי ההוראות. במחבת ממיסים את החמאה, מאדים ממש מעט את הבצל קצוץ, מוסיפים את הפטריות (אם הן גדולות אז לחתוך ל-4, מערבבים קלות שהחמאה תספג, מוסיפים לסיר את התבלינים ואת השמנת ומערבבים. אחרי הוספת השמנת לא להביא לרתיחה נוספת. ממש לפני ההגשה מוסיפים לסיר את הפטריות עם הבצל, העגבניות, הבצל ירוק והכוסברה ערבוב קל ולמזוג לצלחות. הערות: במקור המרק מגיע עם 'שבבים' של בשר חזה עוף. ואז הוא לא כשר!!!!!!!!!! המרק טעים גם לאחר יום במקרר (שווה להוסיף כוסברה טרייה בכל הגשה) אבל גדולתו היא בטריותו. אני מוסיף בהגשה קרוטונים מלחם פרוס וחתוך לקוביות שמרוח במרגרינה\חמאה ואפוי עד להשחמה בתנור. מקור המתכון: אילתור שלי ממרק שאכלתי במלון דן אבל בטוח שלמישהו יש עליו זכויות צחי

bigjack

New member
מרק עוף תימני AL55 שהכנתי אתמול

מרק תימני משודרג al55 מרק זה אני מכינה ליום שישי בצהריים אותו אנו אוכלים עם חילבה ופיתות. טעים מאוד . החומרים 3 כרעי עוף מפורקים 2 כפות חוייג' למרק מלח לפי הטעם בצל גדול חתוך לשניים 1 גזר חתוך 2 קישואים-לא חובה 2 תפוח אדמה 2 כפות שמן קנולה או אחר בסיר גדול לשים שמן וחוייג' ואת שאר החומרים לאדות על אש בינונית עד שכל הירקות והעוף יצהיבו. להפוך מידי פעם. להוסיף מים עד לכיסוי העוף. להוסיף 1 עגבניה גדולה ואדומה חתוכה לארבע לבשל כשעה להוסיף מים אם צריך. להוסיף חצי חבילה קוזברה קצוצה 2 שיני שום מעוכות 2 כפות מרק עוף להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות. בתיאבון. מקור המתכון: al55

Y A E L I 37

New member
האם אפונה יבשה צריך להשרות כל הלילה

כמו שעועית? אני רוצה להכין ומפחדת שתצא קשה . למי יש תובנות בנושא? תודה מראש, יעלי

למעלה