ערב טוב.

ערב טוב. ../images/Emo176.gif

הודעות ראשונות תמיד נורא מביכות אותי. אז אני נועה, בת 16, מגמת תיאטרון. אני קוראת כאן כבר שנה ומשהו, והחלטתי שהגיע הזמן גם קצת לכתוב. אז, יש כאן מונולוג שכתבתי מזמן נורא, ואני לא יודעת אם אני אוהבת אותו. אשמח אם יש לכם הצעות לשיפור, תודה מראש. (גבר בן 30+ יושב על בר.) זאת כבר הכוס השלישית, או החמישית, או אולי העשרים שלי היום. אני לא בטוח. בכל מקרה, היום החלטתי שאני מפסיק להאמין באלוהים. מה זה מפסיק, מעכשיו אני אוכל בשר וחלב, ואני אפילו אנהג בשבת. זה עולם אחר, אני אומר לכם. (שותה לגימה מהמשקה שלו) מבינים, אני ואלוהים, איך להגיד את זה, לא מתאימים. פשוט לא. באמת שניסיתי, נשבע לכם באלוהים. ז'תומרת... בי. אני נשבע לכם בי. היא חתיכת נצלנית האלוהים הזאת. משחקת אותה נחמדה. אז אתה מאמין בה, ומשקיע בה, קם בשבילה כל בוקר בשביל תפילת שחרית. ובסוף, היא הורסת לך את החיים. (מקרב את המשקה לפה ומתחרט) בטח אתם חושבים שנפלתי על השכל, הא? (מגחך לעצמו) אתם לא מאמינים לי שאלוהים היא בת, אה? אז כן. היא בת. לגמרי בת. בת, בת, בת זונה. (קם, ומגביר את הקול) היא הרסה לי את החיים. קודם כל, היא לקחה את תמר. לא ממש לקחה. רק לקחה אותה ממני. ואני יכול להסתדר בלי תמר, כן? שלא תבינו לא נכון. אני לא אוהב אותה או משהו. סתם, נו. זיונים טובים. וקצת לדבר פה ושם. ולחבק אותה כשקר לה. ולפעמים לנגב לה את הדמעות. לשמוע אותה שרה במקלחת ומזייפת לאללה, עם הטעויות הקטנות האלה שלה שעושות לי חיוך. (לוקח עוד לגמה מהמשקה) מתחיל לשיר ולזייף "איתי, לא מתרגש ברגשות יותר מידי" מאה פעם אני אומר לה, אין דבר כזה להתרגש ברגשות. אבל היא ממשיכה. (לוקח עוד לגימה. ממשיך לזמזם את השיר, מפסיק בפתאומיות ומתיישב) אבל, אתם יודעים מה? מי צריך אותה בכלל. אני אמצא אחת אחרת, כוסית יותר. זהו, אז אחרי שהיא לקחה לי את תמר, היא החליטה שזה לא מספיק, היא גם הייתה צריכה לקלקל לי את האוטו. המנוע נדפק, נו. לא יודע מה עבר עליה, בטח היא הייתה במחזור בשבוע הזה. אז הייתי צריך ללכת לפאב הזה ברגל מהבית. 20 דקות שלמות יורדות לי מהחיים בגללה. (ממשיך לשתות, מסיים את המשקה וקם) טוב, היה לי מאוד נעים והכל, פשוט אני מת מעייפות. אבל מקום נחמד יש לכם פה. שקט כזה, אני אבוא לבקר. (מקרב את היד כדי לנשק את המזוזה ורואה שאין מזוזה) (בהפתעה) למה אין לכם מזוזות? אני אומר לכם, היום כבר לאף אחד אין אלוהים. (מהנהן בראש לשלילה, ויוצא החוצה)

Cabaret

New member
רעיון מעניין

מונולוג נחמד באופן כללי, אם כי הוא חסר מבנה ברור. התחלה יש סוף אין ממש והפואנטה של מה שאת מנסה להעביר די נופלת בין הדוגמאות השונות (בין תמר לבין הרכב). השורה התחתונה מתפספסת. אבל זה חומר גלם נפלא, אם תרצי תוכלי להמשיך ולעבד אותו. סתם שרתה עלייך המוזה או שזה נובע מתחושות ואולי סוג של פורקן? וד"א, ברוכה הבאה. רנן.

מיקי10 א

New member
או.קי

מאוד מעניין בהתחלה עוד התחשבתי בעובדה שכתבת את זה בגיל די צעיר, אבל די מהר שכחתי בעיקרון רעיון ממש יפה. טקסט הומוריסי מתחכם משהו. יש מה לשפר על-מנת שזה יהיה לא רק טקסט נחמד אלא יותר מזה משהו שנשאר איתך אחרי... אוד מסכימה עם רנן לגבי הסוף וחסר לי שיא קצת נגעת אבל לא מספיק העזת כל הכבוד

תודה רבה על התגובות, קודם כל.

רנן- אני בהחלט אמשיך ואעבד אותו. רק, לא הבנתי בדיוק את הנקודה שלך, לדעתך לא צריכות להיות דוגמאות? היה בזה סוג מסויים של פורקן, זה הסתובב לי בראש הרבה זמן והחלטתי שצריך לכתוב את זה. מיקי- כן, את צודקת, יש לי בעיה בקטע של להעיז. עצם הכתיבה של משהו קומי היא תעוזה בשבילי, אני בדרך כלל מעדיפה דרמטי על פני קומי, קומי מפחיד אותי נורא. אבל בהחלט יש מה לשפר ולארגן שם, כמו שכבר אמרתי. ותהילה- תודה רבה לך.

צול1

New member
אני אוהב מונולוגים של פריקה על הבר

אבל הבעיה היא שמרוב שזה נהיה נפוץ כך זה גם נהיה בנאלי. הוא תמיד ידפוק עם הכוס על הבר, ידבר על הבחורה, יקלל אותה ויגיד שיש עוד אלף כמוה. זאת בעיה שבעייני מהווה אתגר, למצוא משהו חדש בעייני. כשאני לוקח טקסט כזה כעבודה כשחקן או כבמאי אני אערבב בתוכו את התיסכולים שלי ביחד עם התיסכולים שלי ביחד עם התיסכולים שלו ואשכתב מחדש ת הטקסט בניסיון למצוא משהו חדש. הייתי ממליץ לך לעשות את אותו הדבר ככותבת.

מר תפוז

New member
כתם טרגיקומי,

אהבתי את המונולוג שאפילו הצחיק קצת, אלוהים בדמות אישה זה אחלה רעיון, לטעמי אין צורך לשנות, יפה נועה המשיכי כך, דברי איתי יוסקה!

למעלה