ערב טוב

ברוך שובך סמסרה

ואוו איזה כייף שאת חוזרת לכתוב כאן יש לנו הנהלה חדשה והינה הפורום עובד ונשמיך לשמור אותו כפורום פעיל שנותן תמיכה לכול מי שמבקש מאיתנו שהיה לך אחלה של שבוע טוב

סמסרה1

New member
שאלה לי אליכם

אם המטופל לומד באוניברסיטה כיום,. מתרועע עם החברים/ות. בעצם מה שהחזירו לחיים זה הזריקה אחת לשבועיים. אך הוא לא עובד כבר שנים. לא היה מאושפז בעבר.האם יש מצב לגשת לביטוח לאומי לקבל קיצבה? (בזמנו אובחן כחולה בסכיזופרניה). או שיגידו שאם הוא מסוגל ללמוד באוניברסיטה אז מבחינתם לא מגיע... אגב, בגלל שהוא לא היה מאושפז אנחנו מממנים את הזריקות.

סמסרה1

New member
ערב טוב ../images/Emo143.gif

לא הייתי בפורום הרבה זמן ואני ממש שמחה לראות שהפורום חי וקיים ומלא פעילות ולא כפי שהוא בעבר

היי סמסרה

אם ישנה הבחנה והמטופל מקבל טיפול כול שהוא ונימצא במעקב אני לא מוצאת שום סיבה שביטוחלאומילאיקבע לו אחוזע נכות היו ם מאוד קשה להוציא אחוזי נכות עדין לא שמעתי על מיקרה שביטוח לאומי דחה מישהו לקבלת אחוזי נכות בגלל שהוא לומד אלה שני דברים שונים שווה לנסות אבל רק לביטוח הלאומי הפיתרונים יש גובה מסוים של אחוזי הנכות שבו המצוסד לביטוח הלאומי מתחיללשלם קיצבת נכות

סמסרה

בוקר טוב כדאי לנסות - ואם הוא אובחן כחולה בסכיזופרניה אז לדעתי הסיכויים טובים לקבל קיצבה. הרי זו מחלה שבדר"כ לא מחלימים ממנה לגמרי .. וזה ידוע גם לביטוח לאומי. ולמה אתם מממנים את הזריקות ? זה לא בסדר. האם אי אפשר לקבל את זה מקופ"ח ? אלה - אביבית תמיד.

סמסרה1

New member
מימון הזריקות היקרות

אנו מממנים הזריקות, מכיוון שהוא אינו עונה על הקריטריונים של קופות החולים כדי לקבל הזריקות. הקריטריונים הם: חייבים להיות לאחר אישפוז או נדמה לי שני אישפוזים והוא מעולם לא היה מאושפז. אם הוא לא היה מקבל הזריקות אזי הוא לא היה רחוק מאישפוז אך הצלחתי, ואינני יודעת מהיכן שאבתי כוחות כאלה, להביאו אל הפסיכיאטר ברגע האחרון ומאז שהחל לקבל הזריקות הכל השתנה לטובה. עולם אחר. בקשר לביטוח הלאומי, האם אין מצב שהם יתרצו שם, שאם הוא כביכול מסוגל ללמוד באוניברסיטה הוא יכול גם לעבוד? העובדה היא, שהוא כבר כמה שנים לא עובד.

לסמסרה

בוקר טוב ממש לא ידעתי על העניין הזה עם הזריקות - שאם לא הייתי מאושפז או משהו כזה אז לא מגיע לך... זה ממש מעצבן אותי , וגם לא הוגן , עובדה שהוא זקוק לזה . מה הם רוצים שבן אדם יגיע לשפל התחתית כדי שיהיה מגיע לו טיפול תרופתי. זה מעצבן. לגבי ביטוח לאומי , אני חושבת שכדאי לך לנסות . אל תוותרי , זה שהוא מתפקד לא אומר שלא מגיע לו. הרי הוא מתפקד בגלל הזריקות. חיזקי ואימצי על הכוחות, אני ממש מבינה ויודעת כמה זה קשה להביא חולה לפסיכיאטר ולשכנע אותו לקבל זריקה. בהצלחה. ספרי איך זה הולך.

סמסרה1

New member
היי אביבית

בקשר לביטוח לאומי, זה שלב שיקח זמן. מכיוון, שהוא לא מדבר על מה שקרה ועל המחלה. יש מעין שתיקה בנושא זה. כשצריך ללכת לרופא הולכים כשצריך לקבל זריקה אז נוסעים לרופא לקבל הזריקה אך לא מדברים על הנושא בכלל. גם לפני כל העניין, הוא לא אהב לדבר על דברים אישיים. כך שעד שאגע לשלב שאוכל לשוחח איתו ולהציע לו שנטפל בעניין הביטוח הלאומי יקח זמן. אגב, תופתעי לשמוע, בזכות הזריקות ובהמלצת ובאחריות הפסיכיאטר ובאישור הפסיכיאטר הוא הולך למילואים. מדובר ביחידה קרבית מאוד, פלס"ר. כך שבכלל אינני יודעת לכשיגיע הזמן איך הביטוח הלאומי יסתכל על העניין.

ד קובי

New member
ברוך שובך סמסרה ../images/Emo24.gif

אכן חשוב כי הפורום הזה ימשיך להתקיים ולכן אבקשך לשוב ולקחת איתנו כאן חלק פעיל... לא היה קל לשכנע את תפוז לפתוח את הפורום מחדש. כולי תקווה שנצליח להרים כאן קהילה מכובדת תומכת ואוהבת. שלך בידידות קובי

למעלה