ערב טוב

ערב טוב ../images/Emo13.gif

אשמח לקבל מידע מכם, מורי הדרך. חבר שלי התקבל לקורס מורי דרך בוינגיט. הקורס לא יפתח בשל מיעוט נרשמים. האם יש לכם מידע על מקומות לימוד, המעניקים תעודה של משרד התיירות? כלומר, קורסים שאמורים להיפתח בתקופה הקרובה, במרכז הארץ. תודה מראש

פירט

New member
בחברה להגנת הטבע . ../images/Emo13.gif

ברח' הרצל 155 בת"א. פרטים גם באתר החברה בנושא "השתלמויות".

תודה לכם על התשובות, אני מבינה

שאילו האפשרויות העקריות העולות מתוך חיפוש באינטרנט ומתוך תשובותיכם. האם האוניברסיטאות גם מכשירות מורי דרך? או זו השלמה לאחר 3 שנות לימודי ארץ ישראל? תודה

חיים , התכוונתי בשאלתי

האם הוא חייב ללמוד לתואר ראשון בידיעת הארץ, ורק אחרכך הוא זקוק להשלמה של מורי דרך? שאלתי לגבי האוניברסיטאות בלבד? תודה לך

../images/Emo51.gif חיים ובקר טוב

האם יש לך המלצה אודות אוניברסיטה עדיפה ללימודים במרכז? (ת"א, בר אילן) שיהיה לך יום נפלא

כמובן אשמח לשמוע מדוע

ותודה על המידע. מישהו שלמד בחברה להגנת הטבע, כתב לי שהלימודים תובעניים. לא נראה לי מתאים. אפשר ללמוד בכיף. מה דעתך על וינגייט? החבר שלי התקבל לשם, ואמרו לו לחכות שנה, כדאי?? המון

פירט

New member
משרד התיירות מכתיב ומפקח על.......

כל הקורסים של מורי הדרך בכל המוסדות שהוזכרו. הוא מאשר את כל תוכניות הלימודים, ההרצאות, הסיורים,עוקב צמוד על ביצוע התוכניות שאותן אישר ואפילו "קובע" את רכזי הקורסים..... רוב המרצים "מדלגים" בין הקורסים אז מה כבר ההבדל? הקירבה למקום מגוריך,זמינות התחבורה למקום או חבר/ה שמצטרף אלייך. ה כ ל תלוי בסופו של דבר בך, בהשקעתך בלימודים, באופייך, בהתאמתך להדרכה.

shlulit59

New member
כי היה שם ברדק ענקי

מבחינת התובענות זה היה שטויות, עשיתי את הקורס תוך כדי לימודי מ.א. ועבודה ועוד המון עיסוקים, והיה לי קל. אבל למי שבא ישר מהצבא/טיול בהודו ועוד לא למד מעולם חוץ מבחינות של תיכון - היה להם יותר קשה, מודה. לגבי הקורס עצמו: ציפיתי מקורס כזה שיהיה מאורגן ומסודר. לא יקי, אבל ציפיתי שיתיחסו אלינו ברצינות. במציאות, היו פעמים שמדריכי טיול לא הגיעו כי אחראי הקורס לא תיאם איתם, אוטובוס שלא הגיע, שיעורים שזזו או התבטלו מסיבות לא רציניות, והרבה מאוד חומר שירד כי היה יקר לללמד אותו, כמו למשל לסוע עם אוטובוס ממוגן (=יקר יתר) לראות את בית לחם ואת אמות המים שליד אפרת, משהו שקורסים לפנינו עשו ואותנו לימדו דרך שקופיות. לא כי מסוכן, אלא כי החליטו לצמצם. את מחיר הקורס על כל השינויים הרבים האלו, לא הורידו כמובן. היו עוד המון דוגמאות, אבל חייבת לומר גם את הצד השני: מאז שלמדתי החליפו רכזת ושמעתי שעכשיו הכל הרבה יותר מאורגן שם

לימוד הוראת דרך בשקופיות????

ממש רעיון מקורי. ולחשוב שכשאני עשיתי את הקורס אחד מן הסיורים היה לרצועת עזה.... עלי מונטאר, רובע הקדרים, חומוס על חוף הים, ריצפת הפסיפס של בית הכנסת העתיק על חוף הים.... פששששששששש כמה אני חטיאר!! וברצינות, נראה לי מממש לא מקצועי לוותר על סיורים בתמורה להרצאה עם שקופיות...!

shlulit59

New member
בטח שזה לא מקצועי../images/Emo46.gif

כעסנו עליהם מאוד האמת, בעיקר אני ושאר הדתיים כעסנו, כי השאר (שלא היו בשטחים מעולם) לא ידעו מה יש להפסיד אני הייתי בחברון, למשל, אז הטופוגרפיה של עיר בין 2 הגבעות מאוד ברורה לי, וראיתי עד כמה השקופיות משם מצחיקות את מה שלא הכרתי אני אפילו לא יודעת עד כמה עיוותו לנו בכיתה הלוואי שיצא לי יום אחד לטייל במקומות האלו

et7

New member
אני חושב שקיים גם מסלול בבית ברל

המשלב בין קורס מורי דרך לתןאר 1 בידיעת הארץ

למעלה