ערב טוב

ערב טוב../images/Emo13.gif

קניתי לפני שנה מחשב נייד והאמת הוא לא כל כך משמש בתור נייד... אני כמעט לא מוציאה אותו מהבית. אבל בקרוב אני אצטרך לקחת אותו איתי ללימודים. בינתיים המסכן כבר שנה מחובר לחשמל ורציתי לדעת אם זה מזיק לבטריה שלו? אם אין אוברצ'רג' (טוב באמת שנזכרתי לשאול אחרי שנה...
) לפי ההבנה המועטה שלי אני רואה שהנורה של הסוללה לא דולקת והנורה של החשמל כן דולקת, זה אומר שמי שמספק לו את הכוח כשהוא מחובר לחשמל זה החשמל ולא הבטריה ולכן אין שום משמעות אם אני שמה אותו שבוע או שנה בטעינה? אה ועוד משהו - קניתי אותו שיתאים לביצועים המועטים שהוא נדרש להפגין כאן (כבר צוחקים עלי שהוא צפוני והתפקיד שלו זה לעשות ציפורניים
) - הוא ממש ממש בסיסי, השאלה אם אפשר קצת לשדרג אותו כי הוא איטי יותר מצב מת. יש לי 256 זיכרון ואני ממש לא מבינה בזה (DDR מה? 2? מה ההבדל?...) ממש סליחה על הפגנת הסתימות הנשית בכל הקשור למחשבים

יאיר B

New member
על נןשא הסוללות היו ויכוחים גדולים בפורום.

יש כאלה שטוענים שזה מזיק ויש כאלה שטוענים שלא. את יכולה לבדוק מה שלום הסוללה שלך - אם היא טעונה עד הסוף, נתקי את כבל החשמל ותבדקי כמה זמן היא מחזיקה בשימוש ממוצע שלך. אם תכתבי את דגם הנייד שלך, מה את עושה איתו ואיזו סוללה יש לו (אם את יודעת), אני מניח שנוכל להגיד לך אם הזמן סביר או לא. לגבי שידורגים: נייד הוא מכונה קשה לשדרוג. בניגוד למחשב שולחני, אפשר לשדרג רק את הרכיבים הבאים: * תוספת זיכרון (זה בהחלט יכול לעזור, אבל תלוי כמה יש לו עכשיו, איזו מערכת הפעלה הוא מריץ ואילו תוכנות הוא מתעתד להריץ). * החלפת דיסקשיח (אם הקיבולת לא מספיקה). * החלפת כונן אוופטי לצורב DVD (אם אין כבר כזה - יקר יחסית). כמובן שניתן לקנות סוללות חדשות וחזקות יותר כדי שיעבוד יותר זמן ללא חיבור לחשמל.

היי זה היה מהיר../images/Emo13.gif

טוב אני אוציא אותו מהחשמל ואבדוק את זה. יש לו 256 זיכרון. מערכת הפעלה WIN XP התוכנות שהוא אמור להריץ הן גם בסיסיות - WINDOWS וכו'. לא גרפיקה או כאלו. מה שכן אני מורידה די הרבה וזה איטי בטירוף. ויש בו צורב, לא צורב DVD וזה בהחלט מספיק לי. אני יודעת שיש אפשרות לנטרל חלק מהפעולות של המחשב כדי לחסוך בסוללה, אבל לצערי נמחקה לי התוכנה (נדמה לי שקראו לה בטרי מייזר והיא הייתה של LG). יש אפשרות לעשות את זה בכל אופן? ממש תודה

Y. Welis

New member
התוכנה של הסוללה תימצא באתר של LG

בעמוד של הדגם שלך. איטיות ההורדה כנראה לא קשורה, ותלויה יותר בהגדרות הרשת (או למשל אם פוצחה מגבלת 50 החיבורים בשניה שיש ב-XP).

bar666xp

New member
WINDOWS XP עם 256M זיכרון...

WOW המחשב זז ביכלל? אני לא ישאל אם סוחב בעליות אני ישאל אם סוחב בירידות?
נכון להיום 512M זה מינימום לWINDOWS XP עם SP2... ועדיף 1G של RAM {זיכרון המחשב}. אם תוכלי להעלות מפרט שלו ו/או דגם מדויק זה יעזור... לדוגמה אם מדובר במעבד ישן/מיושן דיסק קשיח קטן וכו' יכול להיות שכבר יהיה עדיף לך לרכוש אחד חדש שיענה לדרישות שיש לך היום... לדוגמה מחשב לאינטרנט אופיס צפיה בסרטים וכדומה יעלה היום כ3.5Kש"ח-4Kש"ח מול לשדרג זיכרון ל1G נגיד 500ש"ח-600ש"ח דיסק קשיח אם צריך אז כבר עדיף משהו בעל קיבולת טובה נגיד עוד 500-600ש"ח כבר 1Kש"ח וזה כדי להגיע למצב סביל... לחילופין אם הדיסק הקשיח מספיק המעבד די ויותר לצרכים וכו' לשדרג/להגדיל/להחליף זיכרון ב500-600ש"ח מול 3.5Kש"ח זה כדאי. לגבי סוג הזיכרון... תורידי תוכנה כמו EVEREST או CPU אאל"ט את שניהן תמצאי בקישורי הפורום.. תעלי תמונת מסך של הSPD {נתוני מהירות הזיכרון ועוד כמה נתונים על הזיכרון}... או לחילופין תרשמי מה הנתונים שמופיעים...... LATENCY או CL.... PC והמספר שצמוד... ו/או נתוני הMHZ שמופיעים. נגיד לך בדיוק איזה זיכרון יש במחשב.

ali052

New member
לינק להורדת התוכנה....

http://www.softpedia.com/progDownload/Everest-Home-Edition-Download-16369.html ההורדה מהאתר הזה היא טיפה איטית....

bar666xp

New member
אני במקרים כאילו דווקה מעדיף

CPU-Z... קטנה יותר וממוקדת לנושא הזיכרון והמעבד....

ali052

New member
אתה צודק!! אבל.....

התוכנה של האוורסט היא מפרטת את הכל מכל הסוגים למיניהם...ואילו CPU-Z היא יותר פשוטה...

למעלה