ערב טוב, שנה טובה!

n i v m

New member
ערב טוב, שנה טובה!

אני אשמח לקבל כמה עצות... אני לומד גיטרה(ג'אז כמובן) אצל מורה נהדר, אני בטוח שמכירים(יוסי לוי), הוא נותן לי תרגילים לבצע ואני משתדל לבצע את כולם. אחד התרגילים הוא אילתור על אקורדים משולשים על כל סט מיתרים, כלומר- סט ראשון- מיתרים 123, סט שני- מיתרים 234 וכו'... האילתור בבסיסו מאוד יבש במיוחד בסטנדרטים שהם לא מהירים. איך אני יכול לעשות את האילתור מעניין יותר? ועוד משהו חשוב יותר, שאני בטוח, לפחות מקווה, שכולכם נתקלתם בו: איך להתעודד מאימונים רצופים, לפעמים אני מתייאש. ואני מתבאס כי אני מאוד אוהב לנגן, השאלה אם זה שאני לפעמים מקצץ שעות אימונים משקפים על עתידי כנגן? מישהו כאן חווה את זה? תודה מראש על העזרה
 

dintsur

New member
יש לי עצה

כשלא בא לך להתאמן, תשמע מוסיקה שאתה אוהב של מישהו ששולט בחומר.. ישר אתה תרצה לעבוד בשביל להשמע כמוהו.. בכלל לשמוע מוסיקה כשלא בא לנגן.
 

n i v m

New member
לנגן תמיד בא לי

תודה על העצה, והיא חשובה אבל הדגש פה על להתאמן, כלומר ממש לשבת ולחרוש סולמות, פוזיציות, אקורדים וכו'. הבעיה היא שאני מתחיל לנגן דברים אחרים באמצע האימון כי אין לי אנרגיה וכוח להתאמן. ניסיתי להתאמן בשעות הבוקר במקום אחרי לימודים ועבודה וזה עזר קצת. מה עוד אני יכול לעשות??
 

dintsur

New member
לזה התכוונתי

זו השיטה הכי טובה, כשאני לא רוצה לעבוד על סולמות וכו' אני שומע קולטריין.. :) חוץ מזה תוציא קטעים מסולואים שנוגעים במה שאתה רוצה לעבוד עליו, זה ישר ייתן לך תמורה מהירה לעבודה (פרזות) וייתן לך חשק להתעמק בעניין. אני רציתי לעבוד על פירוקי אקורדים לפני איזה חודש חודשיים, אז הוצאתי את הקורוס הראשון של קולטריין על gaint steps, פשוט כל הסולו הוא פירוקים בצורות שונות.
 

dintsur

New member
איזה מוזר..

לא שמעתי מלא זמן את giant steps , פתאום עכשיו זה נשמע לי איטי נורא, פעם זה היה נשמע לי מהיר בטירוף, בקושי יכולתי לשמוע את הצלילים.. :)
 

Betterman

New member
נו בטח שזה איטי

מהההההההה??????????????????????????? טווווווווווווב ס'דדדדדדדדדדר צטערת
איטי כמו מהירות האור
 

n i v m

New member
סבבה, תודה רבה...ד"א

מישהו מכיר עוד סולואים שממש בנויים על פירוקי אקורדים?
 
למעלה