ערב טוב ! שאלה..

ערב טוב ! שאלה..

כשאדם נותן מתנה או עושה מעשה טוב לכל אדם שלא יהיה.. התגובה שלו תיהיה ``תודה רבה...`` או ``אין לי מילים...`` וכד`. ולעומת זאת כשאדם עושה נזק או מעשה רע לכל אדם שלא יהיה.. התגובה שלו תיהיה במקרה הטוב מלאה בקללות, ובמקרה הרע מלאה במכות. בקיצור אדם נורמאלי יגיב בזעם ! אם כך.. מובן מדוע צריך האדם להודות לאלוקים על הדברים הטובים שנתן לו (ממש כמו בשר ודם) . עכשיו... כשמגיע תקופה קשה שהאדם מרגיש שאלוקים לא כ``כ עושה לו טוב, או יותר נכון רע. כולם אומרים שצריך לקבל אתזה באהבה.. ולא לכעוס או לקלל חלילה על אלוקים . האם זה הגיוני ? נחזור לדוגמא של אדם ונראה שלא יכול להיות שהתגובה תיהיה בשתיקה ואהבה אלא בצעקה ושנאה ! ואיך זה אמור להיות תואם לאלוקים ? אשמח לקבל תשובה. ``אלף לילה ולילה``

חלושקית

New member
אלוקים זה לא בשר ודם.

חייבים לו הרבה מסתם בן אדם..אי לכך שאתה חייב לקבל את הרעה בידיוק כמו הטובה. ברור שזה קשה...בגלל זה עובדים תמיד על המידות.

תקחי את הכל בפרופרציה

ותדמייני לעצמך אדם שנתן לך כל טוב שבעולם ואת חייבת לו יותר מכל אדם שקיים. ובאותה מידה.. אחרי תקופה אותו אדם שעשה לך הכי טוב.. עשה לך רע באותה מידה שאת מעדיפה לוותר על הטוב שנתן לך (כביכול חיים) האם תגיבי בשתיקה או בזעקה ?

חלושקית

New member
זעקה לא קטנה. אבל תמיד עובדים על זה..

אינך יכול להשוות את זה למלך מלכי המלכים לעומת בשר ודם.

גם כשאלוקים נותן מכות

זה לטובתך ולכן צריך להודות לו אפי` שאני לא בדרגה ולא מתקרב אליה אבל צריך להפנים

אתה לא עונה לי.

אם אדם שאתה מאוד מאמין בו לוקח ממך דברים שאתה מאוד קשור אליהם (סתם דוגמא) ואומר לך ``זה לטובתך``. אתה יכול לחשוב שבהמשך יהיה לך מיזה טוב אבל איך תגיב באותם רגעים ?!

זה פשוט כי זה לא רע זה טוב רק,..

צריך להבין את זה . האדם בעינים הבשריות לא מבין מזה טוב.

זה טוב ??

מה דעתך להתפלל ל-ה` שישלח לך חיים טובים מלאים בייסורים ? (ח``ו)

אם עשיתי על מה אז מגיע לי ! זה כמו

שתרביץ לאדם ותבקש שלא יחזיר לך . וכי הקב``ה גרע מאדם פשוט?

קסמאישי

New member
ברור שיש טוב בייסורים

אבל אם לא תוכל לעמוד בהם לא כדאי לבקש אבל היו אמוראים שביקשו ייסורים חוץ משעה שהם למדו

פשוט מאוד. . .

בכל מצב שלא יהיה אי אפשר להשוות את בורא עולם ליחס של בנאדם כי לבנאדם מודים על הטובה שהוא עשה לנו באותו פרק זמן של הטובה אך אצל בורא עולם כל רגע ורגע כל שניה ושניה... באופן תמידי אנחנו חייבים לו את התודה כי למשל... בנאדם לא יכול לתת לך לנשום אך בורא עולם נותן לך לנשום כל רגע ורגע, שניה ושניה, דבר ששתי דקות בלעדי זה אתה מת, ויותר מזה... אלוהים נותן לנו ידיים למשש, להרגיש, לתפקד וכו` ועם הידיים הללו אנחנו הולכים ועושים עברות, תגיד, בעיה לו לשתק לבנאדם את הידיים באותו רגע???? ולא רק זה אלא שעושים איתן עברות והן ממשיכות להשאר בריאות גם לאחר העברה, עכשיו תגיד לי אתה... גם כשהוא מייסר אותנו ואנו מרגישים רע... האם עדיין לא מגיע לו ``אבא, תודה!``??

ראה נא...

כשאדם גורם לנו נזק באופן טבעי אנו משייכים את הנזק אליו, דבר שבעצם אינו נכון כי למעשה הוא רק שליח והכל משמים. יוצא אם כן שכל דבר שקורה לך הוא מאת הקב"ה, ככה שהשאלה היא לא למה לא לכעוס על הקב"ה אלא למה לכעוס על האדם. הכל מאת הקב"ה, לניסיונות ויסורים יש סיבה.

אוקיי

השאלה היא למה לכעוס על האדם. נסכים איתך שלא צריך לכעוס על האדם למרות שזה סותר את המציאות . אבל עדיין... למה לא לכעוס על אלוקים ? (כביכול)

אז זו כבר שאלה אחרת...

ייסורים הם מאת הקב"ה, שהוא אבא שלנו והוא אוהב אותנו. אין לו עניין להזיק לנו ח"ו, רק שאנחנו לא תמיד רואים את זה. אנחנו כמו ילד שרוצה נניח לרוץ לכביש או לעמוד על המעקה של המרפסת ואבא שלו מונע ממנו, ברור וטבעי לגמרי שבאותו רגע הוא ירגיש שהאבא שלו הכי אכזר בעולם ואולי יבעט בו. ככל שהוא גדל הוא בעצם רואה שהוא לא רואה, ולפעמים אפילו מזדמן לנו לראות שהכל היה לטובה למרות שבתחילה זה לא היה נראה ככה.

הקב``ה

הוא אבינו,וכשם שאבא אינו יעשה דבר רע לבנו,אלה כל כוונותיו הם לטובתו כך גם הק``בה,אם נשווה שוב לאבא ,כאשר הוא מעניש את הבן,מה הבן מרגיש?כעס ושנאה..אבל כשיעבור זמן הבן יסתכל אחורה במבט מפוכח ויראה שהכל היה לטובתו.. הכעס יהפוך לאהבה והבנה..אם נכניס את זה לראש..יהיה לנו יותר קל להתמודד עם קשיים..בהצלחה,.

אתה ענית את התשובה!

ההבדל הוא שאצל הקב``ה אין מושג של לעשות רע לב``א!הכל אצלו במושגים של טוב!!גם כאשר לנו נראה הפוך!!לכן אנחנו צריכים להודות לו!!

אוווו... על זה בידיוק יש לי תשובה בישבילך....

הינה משו שכתבתי לפני יומיים כשקרה לי משו באמת לא נעים ו... בקיצור חברה.. תיקראו!! כשמשהו שאתה לא אוהב ולא רוצה ישקרה ולא חושב שיקרה לך קורה לך.. אתה מרגיש כאילו חרב עלייך עולמך, אתה מרגיש שהכל נגדך, אתה מרגיש פגוע מהכאבים. אבל הם מהכאבים האלה שאתה שואל את עצמך "למה דווקא לי"?. זה מה שכואב.. אתה לא מבין מהם בעצם הכאבים הנוגעים ללביך-הם התפלים!. הלב פגוע ושוכח מכל הדברים העיקריים... כלום כבר לא חשוב... רק הלב הכאוב מהצרה ויותר נכון מלמה לי הגיע הצרה.. ככה אנו בני האדם.. שיודעים שלא הכל בידינו אבל מסרבים להאמין! הגעתי למסקנה שהאמונה היא הניצחון... ורק אם נאמין אז הכל יהיה טוב שוב....וכבר לא ישארו עוד כאבים... תישאר ההבנה,האמונה,החיים העיקריים, הלב יבין שהכל לטובה.. ויקבל את מה שה' עושה ויבין שאלו אינם כאבים אמיתיים אלא הכאבים של האי הבנה. צריך תמיד להאמין. בכל הכח והאמונה שה' יעזור. וכל מה שהוא עושה זה לטובה....." כל מה שה' עושה זה הכל לטובה". ובע"זה אני עוד יראה את הטוב במו עיני... לאט לאט. קשה,כואב אבל אין מה לעשות. צריך לישכוח מהכאבים התפלים ולהגיע לחיים העיקריים ששם נימאצת האמונה האמיתית!! לעולם אל תחשוב על השלילי.. כי הוא התפל . החיובי והחשיבה הטובה היא העיקר בחיים- צריך לחייך ולהאמין שיהיה בסדר. כי כך יהיה.. (=

למעלה