ערב טוב שאלה לגבי MIDI

hamooba

New member
ערב טוב שאלה לגבי MIDI

יש לי בעיות עם מידי

קניתי לא מזמן כרטיס קול m audio fast track pro ואני עובד עם אבלטון לייב 8.2.2. כמו כן יש לי פסנתר חשמלי roland RD 170 אותו אני מחבר בכבל מידי לכרטיס הקול שמחובר ביואסבי למחשב של DELL inspirion 15 R.

עכשיו הבעיה עם המידי, היא שבדרך כלל הוא מגיב בצורה לקונית ביותר. או שאני לוחץ על קלידים והמחשב לא מגיב, או שהוא מתרגם את הלחיצות לצלילים אין סופיים. כלומר אין באפשרותי לתת לנפש האומן המיוסרת שלי ביטוי מוסיקלי נאות, כי המחשב לא קולט את זה כמו שצריך. אינני יודע להצביע מה מקור הבעיה, וגם כשאני מנסה לעבוד עם המקלדת של המחשב אני נתקל באותה הבעיה של חוסר ציות מצד המחשב.
ניסיתי למצוא את הפתרון בפורומים דומים באנגלית אבל הלכתי מעט לאיבוד עם התשובות.

תודה רבה!

כמה שלבים

1. להוריד דרייברים עדכניים גם למקלדת וגם לכרטיס קול

2. בכרטיס קול יש את אופציות הבאפר, לייטנסי (עכבה) נגרמת מבאפר גבוה, אבל ככל שהבאפר יורד המחשב עובד קשה יותר...

3. בחלק מהמקלדות יש אופציות בתור קונטרולר....תדאג לאפס את המכשיר

אשמח לשמוע מה מצבך אחרי שתנסה....

hamooba

New member
עושה רושם שפתרתי את הבעיה

ניסיתי להתקין מחדש את הדרייבר שסופק לי עם כרטיס הקול, זה לא עזר,
איפסתי את המקלדת להגדרות היצרן, גם זה לא עזר.

בהודעה הראשונה שלי לא ציינתי שכרטיס הקול מגיע עם כניסה לספק, שלא הגיע עם הכרטיס שקניתי. אני עובד בלי ספר, אולם מחר אגש כנראה לקנות אחד. חיפוש נוסף באינטרנט העלה אדם שהתלונן על בעיה דומה עם מפרט טכני דומה מאד לשלי. מישהו אמר לו שהכרטיס קול הזה מתנהג מוזר כשהוא מסתמך רק על האנרגיה המגיעה מהמחשב, כלומר כמו שאני משתמש בו, בלי ספק.
בשלב הזה שלפתי את ממיר המידי-יואסבי שרכשתי לפני שבע שנים, וחיברתי את הרולנד ישירות למחשב בכניסת מידי, עקפתי את כרטיס הקול בחיבור המידי למחשב, והשגתי את התוצאות הרצויות, כשכרטיס הקול עדיין מחובר למחשב. הסיבה שלא עשיתי זאת עד עתה הייתה החשש שלי שבעצם זה לא עושה שימוש בכרטיס הקול. אבל זה מנגן כמו שצריך ואני מרוצה.

תודה לך על העזרה!

למעלה