ערב טוב שאלה בבקשה

lilo222

New member
ערב טוב שאלה בבקשה

אני אמורה לקבל המחאה בנקאית תמורת מכירת רכוש שלי ( מדובר בסכום של כ - 30,000) הפחידו אותי היום שגם עם צ'יקים בנקאים יש בעיות של זיוף ביטולים וכו'. האם זה נכון ? האם אפשר לזייף או לבטל צ'יק בנקאי? תוך כמה זמן אני יכולה לדעת שהכסף נמצא אצלי ב - 100% ? אודה על תשובתכם

yair24

Member
כן, ניתן לזייף צ'ק בנקאי!

אני לא יודע אם ראית פעם בכולבוטק היה איזה אחד שהיה הולך וקונה רכבים ממגרשים כולו חיוכים בן אדם נחמד ביותר וגם אמין מאוד!! הוא היה משלם בצ'ק בנקאי!!
הטריק שלו היה כזה: הוא היה מגיע ביום חמישי אחרי שהבנקים כבר היו סגורים ומביא לבעל המגרש צ'ק בנקאי מזויף. בעל המגרש לא היה יכול לברר בבנק אם זה באמת תקף כי כבר הבנקים היו סגורים אבל הוא סמך על זה שבגלל שזה צ'ק בנקאי אז זה בסדר. וככה ההוא היה קונה רכבים ומוכר אותם מיד באותו יום באיזה חצי מחיר ויום אחרי זהשהמוכר היה הולך לבנק אז היו אומרים לו בבנק שזה לא הם הנפיקו את הצ'ק. לכן הכי כדאי שאם מישהו נותן לך צ'ק בנקאי תתקשרי לבנק שממנו הונפק הצ'ק ותבררי אם הם באמת הנפיקו אותו. תוודאי שאת מקבלת את הצ'ק בשעות שהבנק עובד. יאיר

yair24

Member
לגבי ביטול צ'ק בנקאי אמיתי

אני חושב שהבנק ערב על הכסף של הצ'ק היות והבנק הוא זה שמאשר את הצ'ק לכן אני לא חושב שניתן לבטל כזה צ'ק. אבל אני לא בטוח בתשובה הזאת. דרך אגב סתם בשביל ידע כללי, בסכום כזה אפילו אם את מקבלת מזומן ייתכנו בעיות של זיופי שטרות, אז כדאי לקנות מן טוש כזה שקוף שאת לוקחת ועושה קו על השטר ואם השטר מזויף זה הופך להיות בצבע ואם השטר תקין אז לא רואים כלום. לפעמים רואים את זה בחנויות מכולת או בסופרים... יאיר

lilo222

New member
תודה על התגובות....

אמרו לי בבנק שקודם כל אני אגש עם ההמחאה לבדוק שהיא לא מזוייפת ולקבל אישור מהסניף של הקונה. אם הם מאשרים אני יכולה להיות שקטה. למדנו עוד משהו... (לא תיארתי לעצמי שגם המחאות בנקאיות ניתן לזייף...) שוב תודה ולילה טוב.

למעלה