ערב טוב -עזרה!!!

roy388

New member
ערב טוב -עזרה!!!

סליחה על השאלה המצחיקה אבל: מה הם ראשי התבות של "S.O.S

אם בשטויות עסקינן .... אז

מה זה OK? תשובה: כשאוניות חזרו משייט בצד שמאל היה מונף הדגל הצהוב Q לומר "ספינתי בריאה". בנוסף הם היו מכריזים "אפס הרוגים" דהינו כל הצוות חזר בשלום. O KILLED או בקיצור OK.

arye9

New member
שתבוא או שנטבע (במבטא מרוקאי)

SOS הנשמע במורס ..._ _ _ ... החליף את האות CQ היות והשידור של אות זה SOS נקלט ביתר קלות מהאות CQ גם לאדם שעסוק בדברים אחרים ומקשיב לקשר בלא תשומת לב. את ראשי התיבות "המציאו" רקלאחר מכן. רק שלא נצטרך את זה אריה

yoram 1004

New member
SOS

SDOS לא החליף את CQ. CQ זה קריאה כללית לכל מיש ששומע - בבחינת all ships all ships... הקריאה שקדמה ל-SOS היתה CQD - come quick danger הפעם האחרונה ששודרה היתה כנראה מהטיטניק, ב-14 באפריל 1912 בשעה 23:50. אחרי זה, קצין הרדיו השני, ברייד, צחק ואמר לקצין הרדיו הראשון פיליפס - "שלח SOS. זאת הקריאה החדשה, וייתכן שזאת תהיה ההזדמנות האחרונה שלך לשדר אותה!" אפילו קפטן סמית הצטרף לצחוק.

arye9

New member
הגזמת עם QTH QUL

קטח קטל אחרי 45 שנה שכחתי את הכל
האמת שלמדתי את זה בצבא בעברית

Alex33

New member
QTH-What is your position in

lat/long? QUL-What is the swell odserved at your place answer: 1=short and low 2=long and low 3=short and moderate\ 4=average and moderate and so on up to 10.. swell heigh low=0-2 meter moderate=s-4 meter heavy= 4 and over swell=... פעם אחרת עם ה Heavy Stuff ... 8-(

arye9

New member
זה לא היה השטח שלי ../images/Emo13.gif

לא הייתי בחייל הים ובצי לא היתי אלחוטאי

Alex33

New member
גם אני לא הייתי "שם",פשוט ב"מקצוע"

ה"אזרחי" שלי עברתי קורס אלחוטאי אווירי...וב Q Code ..עדיין משתמשים אצלנו מעט גם שהתקשורת ממוחשבת לגמרי.. לפחות אני מורשה לדבר עם כוווולם בים ובאויר..
( ולא רק ב"פורום".. ),

מטש

New member
ומתי הפעם האחרונה ? חידונת

לא ידעתי על הפעם הראשונה - השלמות בהסטוריה הן תמיד חביבות. אבל, בהתאם לרוח החידוד השורה על הפורום באחרונה, מי יודע מתי היתה הפעם האחרונה בה שודר SOS על תדר המצוקה 500 הרץ ??????

למעלה