ערב טוב ניצנים!

ערב טוב ניצנים!../images/Emo220.gif

כחלק מפינת "ערב טוב ניצנים", נציג הערב את המשחק הראשון בחצי הגמר. הלהקות המתחרות על השתתפותן בגמר הגדול הן: אתניקס והלהקות הצבאיות. השירים המתמודדים:
ג'סיקה- פרחים בקנה.
תותים- גבעת התחמושת.
מחר אני בבית- חורף 73.
כתם הפרי- רק בישראל.
אין כמו אמא- מי שחלם.
קן של אהבה- באב אל וואד.
היא לא תשוב- קום והתהלך בארץ. 1. ג'סיקה- פרחים בקנה: ג'סיקה: איך בסוף השבוע היא באופן קבוע, לא לבד אם אין גבר בשטח היא פותחת בדיאטת שוקולד כמו כל אחד. והחיוך שלה רטוב אני חוזר כשהיא תשוב נסעה לה למקום אחר. תמיד חשבה שהאלוהים אהב לראות אותנו מנגנים כי זה הראש של ג'סיקה ג'סי ג'סי, ג'סי ג'סיקה אואה אואה אה אואה אואה עכשיו היא רחוקה. איך לבשה זוג כנפיים ועלתה לשמים מעל כולם עם חיוך לא נורמלי את הלב היא שברה לי כל הזמן כן, כל הזמן היתה כולה תוצרת חוץ עבדה שנתיים בקיבוץ נסעה לה למקום אחר. תמיד חשבה שהאלוהים... וכשאמרה שזה כואב שאף אחד כבר לא אוהב נסעה לה למקום אחר. תמיד חשבה שהאלוהים... פרחים בקנה: כשאביב נרדם יעור בחוורון בשדות האש ייתם הקרב האחרון ובוקר נהדר מן הבקעה להר אז יעלה בזמר, ברון. השמש ידם בין עזה לרפיח, ירח ילבין על פסגת החרמון פרחים בקנה ובנות בצריח ישובו לעיר חיילים בהמון. ילדה אחת קטנה ובידה זרים, לעיר הלבנה תצא אז בשירים, ולחייל נרגש תשים סביון בדש, והשמיים כה בהירים. השמש ידם בין עזה לרפיח... החיילים לעיר יגיעו בעם רב, עם נערות ושיר ועם פרחי זהב, וכל אשר אתמול ידע מכאוב ושכול לא עוד ידע שלכת וקרב. השמש ידם בין עזה לרפיח... 2. תותים- גבעת התחמושת: תותים: הקור שבגנך מול החום שבגני הבונקר לשמאלך מול הפגז שבידי הרימון שלך לא פרי והוא מוכן אצלך ביד אצלי במחסנית הם מוכנים אחד אחד. אור עולה מן המזרח יום חדש הגיע שנינו נתגבר על האימה תותים תותים בואי נקנה רק תותים במקום עוד מכונות של מלחמה. את המיטה חסמת בהרבה שקים של חול ועל ראשך קסדה מן הבונקר שמשמאל רצית שנשמתי תהיה צרורה לעד אבל אצלי במחסנית הם מוכנים אחד אחד. אור עולה מן המזרח... גבעת התחמושת: היה אז בוקר היום השני למלחמה בירושלים. האופק החוויר במזרח, היינו בעיצומו של הקרב על גבעת התחמושת. לחמנו שם מזה שלוש שעות. התנהל קרב עקשני, קטלני, הירדנים נלחמו בעקשנות. זה היה יעד מבוצר בצורה בלתי רגילה. בשלב מסוים של הלחימה נשארו לידי ארבעה חיילים בלבד. עלינו משם בכח של שתי פלוגות. לא ידעתי היכן האחרים, כיוון שהקשר עם דודיק המ"פ ניתק עוד בתחילת הקרב. באותו רגע חשבתי שכולם נהרגו. בשתיים, שתיים ושלושים נכנסו דרך הטרשים לשדה האש והמוקשים של גבעת התחמושת. מול בונקרים מבוצרים ומרגמות מאה עשרים מאה וכמה בחורים על גבעת התחמושת. עמוד השחר עוד לא קם חצי פלוגה שכבה בדם אך אנו כבר היינו שם בגבעת התחמושת. בין הגדרות והמוקשים השארנו רק את החובשים ורצנו אבודי חושים אל גבעת התחמושת. באותו רגע נזרק רימון מבחוץ.בנס לא נפגענו. חששתי שהירדנים יזרקו רימונים נוספים. מישהו היה צריך לעלות למעלה ולהשגיח. לא היה לי זמן לשאול מי מתנדב, שלחתי את איתן. איתן לא היסס לרגע, עלה למעלה והתחיל להפעיל את המקלעון. לפעמים היה עובר אותי והייתי צריך לצעוק לו שיישאר בקו שלי. ככה עברנו איזה שלושים מטר. איתן היה מחפה מלמעלה ואנחנו טיהרנו את הבונקרים מבפנים, עד שנפגע בראשו ונפל פנימה. ירדנו אל התעלות אל הכוכים והמסילות ואל המוות במחילות של גבעת התחמושת. ואיש אי אנה לא שאל מי שהלך ראשון נפל צריך היה הרבה מזל על גבעת התחמושת. מי שנפל נסחב אחור שלא יפריע לעבור עד שנפל הבא בתור על גבעת התחמושת. אולי היינו אריות אך מי שעוד רצה לחיות אסור היה לו להיות על גבעת התחמושת. החלטנו לנסות לפוצץ את הבונקר שלהם בבזוקה. הבזוקה עשתה כמה שריטות לבטון. החלטנו לנסות בחומר נפץ. חיכיתי מעליהם עד שחזר הבחור עם חומר הנפץ. הוא היה זורק לי חבילות חבילות, ואני הייתי מניח את החבילות אחת אחת בפתח הבונקר שלהם. להם היתה שיטה: קודם זרקו רימון, אחר כך ירו צרור, אחר כך נחו. אז בין צרור לרימון, הייתי ניגש לפתח הבונקר שלהם ושם שם את חומר הנפץ. הפעלתי את חומר הנפץ והתרחקתי כמה שיכולתי. היו לי ארבעה מטר לתמרן, כי גם מאחורי היו לגיונרים. אני לא יודע למה קיבלתי צל"ש, בסך הכל רציתי להגיע הביתה בשלום. בשבע, שבע ועשרים אל בית הספר לשוטרים אספו את כל הנשארים מגבעת התחמושת. עשן עלה מן הגבעה השמש במזרח גבהה חזרנו על העיר שבעה מגבעת התחמושת. חזרנו אל העיר שבעה עשן עלה מן הגבעה השמש במזרח גבהה על גבעת התחמושת. על בונקרים מבוצרים ועל אחינו הגברים שנשארו שם בני עשרים על גבעת התחמושת. 3. מחר אני בבית- חורף 73: מחר אני בבית: כבר עברו מאה שנה כל שעה קשה עלי את ודאי לא ישנה לא עצמתי את עיני זה סופו של המסע רק אותך ארצה לראות אז אלייך אני בא בעיניים לטושות כי ראיתי איך טינה אותי לוקחת למקום שבני אדם איבדו הכל חכי לי שאחזור מחר אני בבית נמאס לי לתקן עולם בארץ יריבה חכי לי שאחזור טוב להיות בבית כולם היו אחים בדם יפה הדרך חזרה לא רוצה להיות גיבור לך רציתי לספר איך בלילה השחור מישהו שומר הוא מסתתר בין עננים אבל משאיר לנו תקווה לימים יותר יפים ימים של אהבה לא רוצה יותר את הכאב שבעיניים הכאב הזה יובס באהבה חכי לי שאחזור מחר אני בבית נמאס לי לתקן עולם בארץ יריבה חכי לי שאחזור טוב להיות בבית כולם היו אחים בדם יפה הדרך חזרה חורף 73: אנחנו הילדים של חורף שנת שבעים ושלוש חלמתם אותנו לראשונה עם שחר, בתום הקרבות הייתם גברים עייפים שהודו למזלם הטוב הייתן נשים צעירות מודאגות ורציתן כל כך לאהוב וכשהריתם אותנו באהבה בחורף שבעים ושלוש רציתם למלא בגופכם את מה שחיסרה המלחמה. כשנולדנו היתה הארץ פצועה ועצובה הבטתם בנו, חיבקתם אותנו, ניסיתם למצוא נחמה כשנולדנו ברכו הזקנים בעיניים דומעות אמרו הילדים האלה הלואי לא ילכו אל הצבא ופניכם בתצלום הישן מוכיחות דיברתם מכל הלב כשהבטחתם לעשות בשבילנו הכל להפוך אויב לאוהב. הבטחתם יונה עלה של זית הבטחתם שלום בבית הבטחתם אביב ופריחות הבטחתם לקיים הבטחות הבטחתם יונה אנחנו הילדים של חורף שנת שבעים ושלוש גדלנו, אנחנו עכשיו בצבא עם הנשק, קסדה על הראש גם אנחנו יודעים לעשות אהבה, צוחקים ויודעים לבכות גם אנחנו גברים, גם אנחנו נשים, גם אנחנו חולמים תינוקות ולכן לא נלחץ, ולכן לא נדרוש, ולכן לא נאיים כשהיינו קטנים אמרתם: הבטחות צריך לקיים אם דרוש לכם כח ניתן, לא נחסוך, רק רצינו ללחוש אנחנו הילדים של החורף ההוא שנת שבעים ושלוש הבטחתם יונה...

המשך...

4. כתם הפרי- רק בישראל: כתם הפרי: כתם הפרי הן חולמות בלבן על סוד החיים ועל עץ התפוח אבל בעיניה היא שונה מכולן בגדיה עלים שעפים עם הרוח. כתם הפרי איך ימינו חולפים מאסיף לאסיף הן טועמות התפוח והיא בשלה כנגד הזמן את עור הקטיפה מלטפת הרוח. הי אפלטון היא היפה בנשים על אדמה של טרשים כמו פרח בר עוד מחכה לאורח מוכר כתם פרי על בגדיו היא חושבת עליו. כתם הפרי הם בנו את ביתם והיא בשלה נרקבה כמו תפוח על עור הקטיפה היא לובשת לבן כמעט בטוחה שהוא חלף עם הרוח. הי אפלטון היא כבר אלף שנים על אדמה של טרשים כמו פרח בר עוד מחכה לאורח מוכר כתם פרי על בגדיו עוד חושבת עליו. רק בישראל: כל העם במילואים רק בישראל מתנדבים עושים חיים רק בישראל הכרמל יורד לים דיסקוטק נסגר מוקדם רק בישראל הקיבוץ והמושב רק בישראל ירושלים של זהב רק בישראל ילדים בגן חובה כל אחד רוצה טובה רק בישראל התפוז הכי מתוק רק בישראל הירקון תמיד ירוק רק בישראל יום הולדת לאילן וכינרת מול גולן רק בישראל כל אדם הוא בנאדם רק בישראל תקבל עצות חינם רק בישראל איזה יופי של מורל כל אחד הוא ג'נרל רק בישראל צנחנים הם צנחנים רק בישראל טייסים הם טייסים רק בישראל לא ננום ולא נישן התנדב לחיל הים רק בישראל 5. אין כמו אמא- מי שחלם: אין כמו אמא: כבר שנים אני חושב שאין כמו אמא זו שנתנה לי את חיי בשמחה ובכאב אמרה "קדימה" חיזקה אותי מנעוריי וזה יושב אצלי בלב כי אותה אני אוהב כל חיי בשבילה אני מושלם הכוכב של העולם מנעורי אמא, בזמנים קשים את הכאב הפנימה בחיוך כובש היא את כולם הקסימה את הנפש היא כובשת מבפנים אמא, מחשבות עולות ומתחזקות בי פנימה את החלומות שלי תמיד הגשימה את הנפש היא כובשת מבפנים כבר שנים אני חושב שאין כמו אמא זו שבישלה לי מטעמים כשכשלו רגלי אותי תמיד הקימה חיזקה אותי כל השנים וזה יושב אצלי בלב... מי שחלם: מי שחלם לו ונשאר לו החלום מי שלחם, הוא לא ישכח על מה לחם מי שנשאר ער כל הלילה עוד יראה אור יום מי שהלך הוא לא ישוב עוד לעולם מי שהבטיח לא הניח את חרבו מי שקראו לו הוא צעד בראש כולם מי שאהב לו - עוד צפויות לו אהבות רבות מי שהלך הוא לא יאהב עוד לעולם. וההרים עוד בוערים באש זריחות ובין ערביים עוד נושבת רוח ים אלף פרחים עוד משמחים כל לב בשלל פריחות מי שהלך הוא שוב לא יראה זאת לעולם. מי שחלם והתגשם לו החלום מי שלחם עד ששמע קול מנצחים מי שעבר את כל הלילה, וראה אור יום הוא לא יניח שנשכח את ההולכים מי שהבטיח וזכה גם לקיים מי שהצליח לחזור מן הדרכים מי שכאב, אבל הבין שהכאב אילם הוא לא יניח שנשכח את ההולכים. וההרים עוד יבערו באש זריחות ובין ערביים תנשב עוד רוח ים אלף פרחים עוד יפרחו בין ובתוך שוחות הם שיעידו, כי זכרנו את כולם. 6. קן של אהבה- באב אל וואד: קן של אהבה: לקחת את התמונות שלך השארת לי רק דמעות השארת צינה בחדר כיבית את הנרות שוב מחשבות עולות לי על יום אתמול נפלא היינו שנינו יחד משלימים באפלה לו רק נשארת איתי לרגע קט בחדר ליבך היה שלי היתה תקווה לו רק אמרת מילים יפות ולא בסתר הייתי בונה לך קן של אהבה בית עם גינה חום והגנה חדרים היו לנו חדרי הלב ילדים שלושה ופרנסה קשה מה זה משנה לבן אדם אוהב למי את מחייכת אולי את עצובה את מי את מחבקת ולמי את אהובה איתך תמיד רציתי לראות את העולם לגעת בשמיים לשוט על פני הים לו רק נשארת איתי לרגע קט בחדר... בית עם גינה חום והגנה... באב אל וואד: פה אני עובר, ניצב ליד האבן. כביש אספלט שחור, סלעים ורכסים. ערב אט יורד, רוח ים נושבת אור כוכב ראשון מעבר בית מחסיר. באב אל וואד, לנצח זכור נא את שמותינו, שיירות פרצו בדרך אל העיר. בצידי הדרך מוטלים מתינו. שלד הברזל שותק כמו רעי. פה שצפו בשמש זפת ועופרת. פה עברו לילות באש וסכינים. פה שוכנים ביחד עצב ותפארת, משוריין חרוך ושם של אלמוני. באב אל וואד... ואני הולך, עובר כאן חרש חרש ואני זוכר אותם אחד אחד. כאן לחמנו יחד על צוקים וטרש כאן היינו יחד משפחה אחת. באב אל וואד... יום אביב יבוא ורקפות תפרחנה, אודם כלנית בהר ובמורד. זה אשר ילך בדרך שהלכנו אל ישכח אותנו, אותנו באב אל וואד. באב אל וואד... 7. היא לא תשוב- קום והתהלך בארץ: היא לא תשוב: בוקר בא יום חדש על מרפסת עץ בהוסטל באוסטרליה זאת עמליה חברה של גל גל מתוסכל בנהלל שם נשאר לחרוש את שדות העמק הוא יבנה לה בית על ההר היא לא תשוב שוב תזרח השמש היא לא תשוב מעליו היא לא תשוב שוב תזרח השמש היא לא תשוב שוב תזרח השמש מעליו עברה שנה היא לא חזרה פגשה את ג'ימי ג'ונס חבר של מה שמו דנדי אוהד של גנדי ושל לוחמי חירות איתו התחתנה בתוך כנסייה גל קיבל מברק פניו הלבינו כולם הבינו שהסיפור נגמר היא לא תשוב... לעמליה ג'ונס עכשיו יש חווה אלפי ראשי בקר אבל אין אהבה היא חושבת לחזור לנהלל גל מחכה שאולי זה יקרה ארבעים שנה חלפו בשדות העמק הוא יחכה לה גם בגילגול הבא היא לא תשוב... קום והתהלך בארץ: קום והתהלך בארץ בתרמיל ובמקל. וודאי תפגוש בדרך שוב את ארץ ישראל. יחבקו אותך דרכיה של הארץ הטובה, היא תקרא אותך אליה כמו אל ערש אהבה. זאת אכן אותה הארץ, זו אותה האדמה ואותה פיסת הסלע הנצרבת בחמה. ומתחת לאספלט לבנייני הראווה, מסתתרת המולדת ביישנית וענווה. קום והתהלך בארץ... וכרמי עצי הזית ומסתור המעיין עוד שומרים על חלומה וחלומנו הישן. וגגות אודמים על הר וילדים על השבילים, במקום שבו הלכנו עם חגור ותרמילים. קום והתהלך בארץ... לכו להצביע..

JaboGirl

New member
מצביעה.. ../images/Emo13.gif

ג'סיקה- פרחים בקנה. 2 תותים- גבעת התחמושת. 1 מחר אני בבית- חורף 73. 1 כתם הפרי- רק בישראל. 1 אין כמו אמא- מי שחלם. 2 קן של אהבה- באב אל וואד. 1 היא לא תשוב- קום והתהלך בארץ. 1

MS6

New member
מצביע..

ג'סיקה- פרחים בקנה X תותים- גבעת התחמושת 2 מחר אני בבית- חורף 73 1 כתם הפרי- רק בישראל X אין כמו אמא- מי שחלם 2 קן של אהבה- באב אל וואד 1 היא לא תשוב- קום והתהלך בארץ 2

גם אני מצביעה..מה אתם מתלהבים?! ../images/Emo11.gif

ג'סיקה- פרחים בקנה. X תותים- גבעת התחמושת. 2 מחר אני בבית- חורף 73. 1 כתם הפרי- רק בישראל.1 אין כמו אמא- מי שחלם.2 קן של אהבה- באב אל וואד.1 היא לא תשוב- קום והתהלך בארץ.X

וגם אני:)

ג'סיקה- פרחים בקנה. 2 תותים- גבעת התחמושת. 2 מחר אני בבית- חורף 73. 2 כתם הפרי- רק בישראל. 2 אין כמו אמא- מי שחלם. 2 קן של אהבה- באב אל וואד. 2 היא לא תשוב- קום והתהלך בארץ. 2

בישי89

New member
מצביעה

ג'סיקה- פרחים בקנה. 2 תותים- גבעת התחמושת. X מחר אני בבית- חורף 73. 1 כתם הפרי- רק בישראל. X אין כמו אמא- מי שחלם. 2 קן של אהבה- באב אל וואד. 2 היא לא תשוב- קום והתהלך בארץ. 1

Ron Golani

New member
ההצבעה שלי

2.פרחים בקנה 1.תותים 2.חורף 73' 1.כתם הפרי 2.מי שחלם 1.קן של אהבה 1.היא לא תשוב

Philipil

New member
הבחירה שלי

1.פרחים בקנה. 2. גבעת התחמושת. 3. חורף 73. 4. כתם הפרי. 5. מי שחלם. 6.קן של אהבה (אני מכיר אותו בתור בית עם גינה) 7. קום והתהלך בארץ

למעלה