ערב טוב מירושלים

ערב טוב מירושלים

נו שלושה ימים-שני לילות של כייף במלון לא רע (קראון פלזה, הגבוה הזה בכניסה לעיר) והלכנו המון בירושלים החילונית והמתחדשת. לי זאת היתה התנסות כי מאז לימודיי באוניברסיטה וזה היה מזמן, אני לא חושב שהקדשתי זמן איכות נטו לעיר הזאת. השינוי הכי משמעותי הוא ברחוב יפו שאחרי כל הנהי והבכי על הרכבת הקלה. הדבר הראשון שתופס אותך הוא השקט והאויר הנקי. אני זוכר רחוב דוחה, מלוכלך ומפוייך עם טורי אוטובוסים עומדים בפקק ומדרחות צרות שאי אפשר לעבור בהן. אני אפילו זוכר מילדות את התחנה המרכזית שהיתה באמצע רחוב יפו. כעת זה חו"ל..ממש. עוד אין מספיק בתי קפה כי החנויות ראו כי טוב ונשארו אבל זה ממש, ממש נחמד.
בתמונה היכן שחלפן הכסף והצלון היה פתח היציאה של האוטובוסים בתחנה המרכזית ה"עתיקה".

כמה בתי קפה צצים ברחוב

וכך הוא לאט לאט משתנה לטובה.
הג'ינג'ית שיודעת עולם אומרת שבתמונה הזאת מוכח שהרחוב הוא הכי יפה בעולם...

צהריים טובים בני

הייתי במלון הזה לפני הרבה הרבה שנים, לפני שעברנו לרחובות בכלל... וואו איזו נוסטלגיה עשית לי, כי בדיוק היינו שם גם שני לילות וטיילנו בכל ירושלים... אבל לא ראיתי כבר המון שנים את ירושלים המתחדשת ואתה עושה לי חשק לבקר בה שנית. כידוע לך, בתי נולדה שם לפני 37 שנים בהדסה עין כרם. גרנו אז במעלות דפנה בגלל עבודתו של בעלי שהיה אז קצין בצבא קבע.
די. אני חייבת חייבת לקחת איזה טיול לשם...
שמחה שנהנית!

משם המשכנו לממילא..

גם כאן יש תערובת של בתים משוחזרים וחדשים ומידרחוב נחמד. אני זוכר את הריסות ממילא בשנות הששים. יום ולילה.

הג'ינג'ית היתה חייבת להתבונן ביסודיות

בכל חלון ראווה ובמיוחד את אלה שהזכירו לה את פריז.
אני בנתיים ישבתי במדרגות שעולות לעיר העתיקה וצילמתי אותה ואת שכמותיה...

Anna begins cc

New member
מה שמצולם פה

זה רח' בן שטח,
או ליתר דיוק - המדרחוב החדש של רחוב בן שטח.
בקצה מצד שמאל יש מקום שנקרא, למרבה האבסורד, "תל אביב" ויש להם המבורגר הורס.. תנסה בפעם הבאה :)

בערב ביקרנו ב"תחנה" ובמושבה הגרמנית.

בגלל התשעה באב בתי האוכל היו סגורים אבל שמחנו עד כמה תנועת השיפוצים והשיחזורים הגיעה גם לכאן.
אז הנה פינת חמד במושבה הגרמנית

והיום ביקרנו בנחלת שבעה ובנחלאות

שני מתחמים בשני קצוות שונים של רחוב יפו. נחלת שבעה ליד ככר ציון והנחלאות ליד שוק מחנה יהודה.

את הנחלאות אני מכיר כי שם גר קרוב משפחה ובנחלת שבעה הייתי משוטט הרבה בזמן הלימודים שלי.
אז קודם בנחלת שבעה. גם כאן ניקו ושיפצו, לא את הכל אבל כבר עברו את נקודת האיזון בין מוזנח ונחמד.

חזרנו מוקסמים

היינו גם במוזיאון ישראל וכמובן הרבה עם עצמנו, דבר ששנינו היינו זקוקים לו אחרי שנת עבודה מטורפת
הנה עוד תמונה שממחישה את השינוי ברחוב יפו.

Anna begins cc

New member
איזה שרשור קסם, בני.

הכי יפה זה לראות את היום-יום שלי דרך עיניו של אחר.
גרמת לי להתאהב מחדש בבית :)

אין על ירושלים, עיר מופלאה, ואני לא יודעת איך יש אנשים שלא מאוהבים בה.

בפעם הבאה שאתה והג'ינג'ית באים, שלח מסר. אני אזמין אתכם לקפה :)

הדסהש1

New member
הטיולים שלי בירושליים כל פעם חוזרת

נלהבת מחדש.אבל יש לי בעיה של הליכה מרובה.
כך שלאחר סיור בירושליים רגלי צועקות "הצילו".
גם בצפת טיילנו פעמיים שם יש בעית המדרגות.....
אבל חוץ מזה יש לנו ארץ יפיפיה....

אל תאתגרי אותי עם צפת

כי חלק מהילדות שלי קשור עם העיר המשוגעת הזאת...
וגם היינו שנינו שם.

למעלה