גלילי תמר מוקפאים
גלילי תמר מוקפאים חבילה תמרים ללא חרצנים בניילון . לא ממרח. 100 גרם חמאה או מחמאה 2\1 כוס סוכר ביצה 300 גרם אגוזי לוז, חצויים או שבורים גס 300 גרם עוגיות פתי בר שבורות לחתיכות קטנות - אפשר עוגיות פסח 3\2 כוס פתיתי קוקוס שמים בסיר את התמרים, החמאה והסוכר . בוחשים ומערבבים כ-10 דקות על להבה בינונית עד שהסוכר יימס. במקום למעוך במזלג אפשר להשתמש במועך תפוחי אדמה. מסירים מהאש ומצננים כ-5 דקות. טורפים את הביצה ומוסיפים לסיר תוך עירבוב חזק בכף עץ, עד שנוצרת עיסה רכה ואחידה. מוסיפים את האגוזים והעוגיות ומערבבים היטב,עד שהם נבלעים בעיסה. מחלקים את העיסה ל-2 חלקים שווים. פורסים רדיד אלומיניום באורך כ-10 ס"מ על משטח עבודה יבש ומפזרים עליו קוקוס בנדיבות. משמנים את הידיים בחמאה או במרגרינה,מניחים על הקוקוס חלק אחד של העיסה ומעבדים לגליל באורך 30 ס"מ (מקפידים שהגליל יכוסה מכל הכיוונים.עוטפים את הגליל באלומיניום וסוגרים את הקצוות. מכינים גליל נוסף באותו אופן. מאחסנים במקפיא לפחות שעה או כמה זמן שרוצים. פורסים ומגישים קר.