ערב טוב לכן...

דנה מצ

New member
ערב טוב לכן... ../images/Emo141.gif

עד היום צפיתי מהצד ומאוד נהניתי, הפורום מאוד מאוד תורם לי והיום החלטתי לשתף אתכן בעוול שקרה לי גם כדי לשפוך את הלב וגם כדי שלא עוד בנות יפלו בפח שאני נפלתי. התלבטתי אם לכתוב את זה כאן ולחשוף את שם המקום ושם המוכרת המנוולת אבל בסוף החלטתי שאני כותבת. אנחנו בעיצומם של ההכנות (מתחתנים במרץ, אי"ה...). יש אולם, יש תאריך, יש טבעות, יש חליפת חתן יפיפיה לאהובי ועוד כמה דברים מסביב. שמלה התחלתי לחפש לפני כחודשיים בערך. התחלתי לעשות סקר מחירים והגעתי למקום שנקרא "רגע לפני" ברחוב שטמפפר בנתניה. הסברתי למוכרת/תופרת בדיוק מה שאני רוצה, והיא הזמינה אותי לאחר כחודש למדידה הראשונה. כשנכנסתי פנימה, בראש הייתה לי שמלה יפיפיה שראיתי בקטלוג "אירועים", שמלה של "ענת ונעמה". ביקשתי שמלה לא חושפנית מדי ולא פרובוקטיבית ומצד שני גם לא סגורה כמו של הדתיות... לא ידעתי בדיוק איך זה הולך אז שאלתי את בעלת החנות אם יש לה כזו שמלה מוכנה או שהיא צריכה לתפור משהו דומה. בתחילה המוכרת (שקוראים לה רחל סיני) התחילה לכרכר סביבי, להגיד לי כמה שהכל יכול להיות יפה עליי. איך שהצבעתי על השמלה שמצאה חן בעיני מתוך הקטלוג, היא תפסה לי את היד בהתלהבות ואמרה במבטא פרסי: "כן!!! יש לי בדיוק כזאת שמלה בשבילך!!! כל הכלות רוצות את השמלה הזו... זו שמלה שמורכבת משני חלקים, חצאית ומחוך... ובדיוק התחלתי היום מבצע לכלות של החורף: שמלה + איפור + תסרוקת ב-4500 ש"ח בלבד!!! בדרך כלל זה 5000 ש"ח אבל בדיוק היום התחיל המבצע החדש... בואי תראי..." בנוסף לעובדה שאני תמימה בצורה לא נורמלית (וחבל חבל חבל שהלכתי לשם לבד בהתחלה!!! טעות) ובנוסף למחיר ה(יחסית) זול ששמעתי ממנה לגבי כל החבילה ביחד (כי אנחנו מאוד מאוד לחוצים מבחינה כספית בחודשים האחרונים) + הצורה שהיא קיבלה את פניי והנחמדות שלה משכו אותי עוד יותר... הבעיה איתי, מי שנחמד איתי - אני נחמדה איתו כפליים... (ולפעמים הרבה יותר מדי...) עוד לא ידעתי לצערי מה מסתתר מאחורי ה-Over התחנחנות שלה... בקיצור היא הראתה לי את המחוך והחצאית וישר הביאה את הניירת כדי שאחתום על החוזה איתה... בנוסף רצתה שאני אשלם לה כמובן מקדמה, הלכתי להוציא בשבילה 500 ש"ח מהכספומט. קבענו מדידה ראשונה ואחרי כחודש בערך הגעתי אליה. היא שמה עליי את אחד המחוכים שהיו לה שם (אי אפשר לומר שהיא הכינה את זה במיוחד עבורי...) ועוד חצאית וזה היה נראה זוועה עליי. רחל סיני רק חזרה ואמרה "זה מקסים, איזה יופי יושב עלייך בול, מדהים!" הראיתי לה מה בדיוק צריך לעשות בשביל שהשמלה תראה עליי יפה, איפה לקצר ואיפה להאריך, מה לשנות ומה להוסיף, והיא עיקמה את האף... לפני שיצאתי היא ניגשה אליי וביקשה עוד כסף על החשבון... הוצאתי 500 ש"ח מהכספומט ונתתי לה... הלכתי הביתה אחרי שקבעתי עוד מדידה. בפעם השלישית שהייתי אצלה (באתי עם חברה שלי) שוב, מדידה. חברה שלי מסתכלת עליי לבושה בשמלת כלה ואני מחפשת את השוני מהפעם הקודמת ו... הפלא ופלא היא לא עשתה אפילו שינוי אחד קטן. המחוך נראה בדיוק כמו בפעם הקודמת שהייתי אצלה רק הפעם מלוכלך יותר... נראה עליי פשוט זוועה...
היא כמובן המשיכה ואמרה "אוי נהדר, זו ממש את, תראי, אפילו לא צריך לשנות כלום..." בשלב הזה הבנתי שמשהו כאן מסריח. האישה רוצה עוד ועוד כסף אבל לא עושה כלום בתמורה! זה היה בדיוק כמו בפעם הקודמת! מהון להון כבר הייתי על סף ייאוש וקבעתי בפעם הרביעית להגיע לשם! הפעם הגענו לשם אני, אמי ואחותי הקטנה. שוב אותו הסיפור, זה נראה עליי זוועה, והודעתי לה שאני רוצה משהו אחר. היא כעסה ואמרה בטון רוגז שהיא שמרה במיוחד בשבילי את המחוך, "כבר היו אצלי 3 כלות לאותו הערב שרצו בדיוק את המחוך הזה!!!" כן, ממש, שלוש כלות בדיוק ללילה שלי מעניין מאוד... (יש לה המון מחוכים שם אז דווקא את זה, ומילא זה היה קיץ, אבל במרץ אין כל כך הרבה חתונות ובטח שלא אצלה). היא הביאה עוד שלושה דגמים מוכנים, הפעם לא שני חלקים אלא שמלה אחת ארוכה. שלוש השמלות שהיא הביאה ממש לא ישבו עליי טוב ונראו זוועה. ראינו על הפרצוף שלה שהיא מחליפה צבעים ופוחדת שעוד שניה אנחנו מבטלות והחלטנו ללכת הביתה ולחשוב מחדש על כל העניין. גם היחס שלה, גם העניין שהיא לא עשתה כלום בשביל לשנות את המחוך ולהתאים לי אותו. הפעם לא שילמנו לה שום דבר מעבר ל-1000 ש"ח (שלצערי כבר שילמנו), היחס שלה השתנה ב-180 מעלות והיא פשוט נהייתה מפלצת. הגענו הביתה ומהון להון החלטנו לבטל את כל העסקה. התחלתי לחפש לי שמלה במקום אחר. במקום הבא שהייתי מצאתי שמלה מדהימה ואנשי מקצוע שיודעים בדיוק את העבודה. המחיר יוצא אפילו יותר זול מ"רגע לפני" ואני מקבלת גם הרבה יותר דברים. לפני כמה ימים נכנסתי לחנות שלה והודעתי לה על ביטול העניין. רחל התחילה לרצוח עליי לנופף עם הידיים שלה לכל עבר, לקלל אותי בפרסית (!!!) זה היה פשוט מזעזע ומשפיל. במקום להתמודד עם זה "בגבורה" היא התנהגה כמו ילדה קטנה ומפונקת. דיברתי איתה בשיא העדינות והמשוגעת הזאת צרחה עליי כמו פסיכית, פשוט לא היה עם מי לדבר. היא ובעלה איימו שיתבעו אותי, שכבר חתמתי על חוזה איתה ושבלה בלה בלה... צרחה וצרחה כמו פסיכית. אחרי זה היא התקשרה גם לבעלי לעתיד וצרחה עליו, אמרה לו שתתבע אותנו ושאני חייבת לעשות אצלה את השמלה ושעשיתי במקום אחר (איך היא יודעת אין לי מושג, לא סיפרתי לה שיש לי כבר שמלה במקום אחר) בקיצור, אין לי מושג איך הסיפור הזה ייגמר, אני רק מקווה שאת ה-1000 ש"ח שלי אני אקבל בחזרה ובזה יסתיים העניין או שאני אתבע אותה בבית דין לתביעות קטנות. רוצה להזהיר אתכן מפניה ומפני דומים, לדעתי זה המקום המתאים.

ממש חוצפה

אני מצטערת בשבילך, ומקווה שתסתדרי!!! האם בדקת את סעיפי הביטול בחוזה? בטוח שיש כאלה. אני במקומך, הייתי הולכת אליה ומבטלת באופן רשמי את ההזמנה, כמובן לפי התנאים של החוזה, ואפילו אם תצטרכי לשלם לה עוד דמי ביטול כלשהם, זה עדיף מאשר שלא תהיי מרוצה ותיאלצי להתפשר על שמלה שאת לא אוהבת!!! בהצלחה... אשמח לעזור לך במסר מבחינה משפטית של החוזה (ואיומי התביעה למיניהם)

דנה מצ

New member
תודה מתוקה ../images/Emo24.gif

האמת שקראתי את כל החוזה אבל לא התעמקתי בהם עד כדי כך... לא חשבתי שאני אגיע למצב כזה איתה. את הרחל הזו שום דבר לא מעניין העיקר שאני אעשה את השמלה אצלה וזה משהו שאני ממש לא מתכוונת לעשות. דמי ביטול אני לא חושבת שמגיעים לה, היא קיבלה ממני 1000 ש"ח שלא נראה שהיא מתכוונת להחזיר לי וכמובן שתמורתם היא לא עשתה כלום. תודה על הצעת העזרה
.

ella1979

New member
לא יאמן!

איזה מזל שלא הלכתי לשם (דווקא חשבתי אבל כבר מצאתי שמלה במקום אחר) יש לי רעיון בשבילך - תאיימי עליה שאם לא תחזיר לך את הכסף את תפני לעיתונות - למשל למקומונים בנתניה. תאמיני לי, האנשים האלה מפחדים מזה פחד מוות - היא כל כך תפחד מזה שלא תהיה לה פרנסה שתקבלי את כספך חזרה. אני ממש עצבנית איך אנשים מעיזים להעכיר את השמחה של המתחתנים במעשי הנוכלות והרמאות שלהם!

עוד כלה

New member
זו הדרך היחידה להתמודד

מסכימה איתך לגמרי, רק אם אתה מאיים ומרים את הקול דברים זזים בארץ הזו עם נותני השירותים. המשפט "אם אין אני לי מי לי" תופס כאן מאוד. לי יש סיפור דומה אבל עם טבעת האירוסין שלי שמטיילת לה עכשיו מי יודע איפה בארץ, אחרי תיקון שמי יודע איך הוא נראה. בקיצור, אנחנו מאחוריך, חזקי ואמצי ותתקפי.

yulinka

New member
דרך אגב בחוזה צריך להיות כתוב שאת

אמורה לקבל תמורת הכסף שלך שמלה מסוימת....וממה שהבנתי מהסיפור לא קיבלת את השמלה שהזמנת....אז בעצם היא זאת שהפרה את החוזה...

Alin lin

New member
היה לי סיפור דומה...

עם סלון שנקרא פריז אקסקלוסיב בחדרה. כתבתי את כל הפרוט אחרי החתונה. אז בנות שימו לב ותזהרו.

אני גם מקפיצה למען האחרות וגם..

תראי, לדעתי את פשוט חייבת לקחת אותה לבית דין לתביעות קטנות, אם היא לא תחזיר את הכסף מיוזמתה. הבעיה תהיה, כמעט כמו תמיד בדברים האלה- שזו מילה שלך נגד מילה שלה. השופט כבר ייבחור למי להאמין. אני מציעה לך לא להתעסק יותר עם האישה הנוראית והחמדנית הזו יותר וגם אם עלה 1000 ש"ח בכדי לראות את האור, עשית בשכל שעברת למקום אחר ולא חיכית לראות מה ייקרה במדידה הבאה. את יכולה לשמוח ולהיות רגועה שלפחות מהצרה הזו נפטרת. יתר הבנות, לא כדאי ללכת למדידות ובטח שלא לסגירה לגמרי לבד. חברה שלי עכשיו מחפשת שמלה ואני מתלווה אליה- יש כל כך הרבה דברים שהיא עצמה לא רואה: איך בדיוק יושבת עליה השמלה, כמה צריך לקצר. היא עסוקה בלהיות נרגשת ושמחה ולא כ"כ מפנה תשומת לב לפרטים קטנים וחשובים (מזל, בשביל זה אני פה). לדעתי, זה מאוד מאוד מאוד חשוב, שעין אובייקטיבית נוספת (ורצוי שרוצה את טובתך) תראה את השמלה. בהצלחה לכולן ונקפיץ עד שכולם יראו (וייראו...).

ט ו ש ה

New member
פשוט לא ייאמן!!! (והצעה קטנה)

קודם כל שמחה שמצאת שמלה אחרת במקום אמין ומקצועי. דבר שני, את כל האיומים המפגרים שלה על לתבוע אותך את יכולה לשכוח - אין סיכוי שהיא תטרח ותגרור את עצמה לבית משפט, כיוון שבבית דין לתביעות קטנות יש נטיה לח**א לצוף, ונשמע של"גברת" יש קופת שרצים מאחוריה - אני בטוחה שאת לא הראשונה.... דבר שני, אם את רוצה לעשות משהו קצת מסובך אבל שבהחלט יכול להואיל, שווה לך לקפוץ לשם שוב, עם חברות וטייפ מנהלים קטן.... דברי איתה, תראי לאן פונות הרוחות. אני בטוחה שהאישה הדוחה הזאת תפתח שוב את הפה שלה, ותחשוף את פרצופה האמיתי. אין כמו עדות מוקלטת או מצולמת (כולנו רואים "כולבוטק"...) כדי להראות מי צודק, ומי טיפש...

staycool

New member
מסכימה עם טושה, אלה ועוד כלה!

רק התקשורת מפחידה אנשים שכאלו! (וזה אני אומרת לך בתור מישהי שעבדה שיחסי ציבור)! מכיוון שהיא לא תפרה לך שום דבר במיוחד לדעתי היא גם צריכה להחזיר לך את הכסף ותאיימי עליה את בתביעה ולא להפך!!! היא הונתה אותך, היא לקחה לך כסף על כלום!!! אני לא הייתי מוותרת לה. חצופה שכמותה!!!

sweetest

New member
אני בשוק מהחוצפה

לדעתי גם צריך ללכת ולאיים עליה בפרסום שלא יחמיא לה במיוחד

r o n i t b

New member
אני בשוק...

ולא מהעובדה שהיא עשתה לך את הקטע הזה - למרות שאני מסכימה שזה גועל נפש ומקרה מצער מאוד , אלא מזה שאני הייתי אצל ואחרי שיצאתי אמא שלי אמרה לי שבשום פנים ואופן אני לא עושה אצלה כי היא לא מבינה מה הכלה רוצה ולא באותו ראש בכלל והיתה לה הרגשה שזה הולך להיות נורא - אני בהלם שהיא צדקה וזה מוכיח בנות - חובה ללכת עם אמא !!! ודרך אגב היא גם "רימתה" אותך במחיר כי ממני היא רצתה 3500 לתפירה חדשה של שמלה + מעצב שיער + איפור בנות מנתניה - הזהרו !!!

בל היפה

New member
כשרוצים שמלה של נעמה וענת הולכים

לנעמה וענת, כשמנסים לעשות את זה אצל תופרת מהשוק, עלול להיות לזה מחיר ו 1000 ש"ח זה מחיר זול יחסית....

mishmish25

New member
גם לנעמה וענת יש את הפאקים שלהן

לי הן גם עשו קטע מסריח. כמו הבחורה שכתבה למעלה גם אני באתי בפעם הראשונה לבד. הראתי לנעמה את השמלה שאני רוצה ואמרתי לה אחד לאחד זה מה שאני רוצה זה הסגנון שלי. אמרו אין בעיה... ההורים שלי חזרו מחו"ל לקחתי את אמא שלי איתי למדידה ראשונה.. הכל נראה סבבה.. בשניה גם היה נראה בסדר.. במדידה האחרונה (3 שבועותלפני החתונה) שהשמלה הייתה כמעט גמורה אמא שלי שהיא מבינה בתפירה שמה לב למשהו מזעזע! כל התפר של הרוכסן בגב נראה כמו האות S הייתי נראת כאילו שיש לי עקמת! אמא שלי מייד התלוננה והראתה להן. במקום להגיד טעינו נתקן התחילו לספר לנו שזה מה שיש ועכשיו מאוחר מידי ואם עושים תיקון זה כבר לתפור שמלה חדשה. אני מייד פתחתי את הברזים וכל מה שרציתי זה ללכת משם! נעמה וענת שראו את הקיטור שיצא לאמא שלי מהאוזניים והבכי שלי לא ידעו איך לאכול את זה. הן ביקשו רגע לדבר לבד. אמא שלי ואני יצאנו מהחנות וחיכינו. הן יצאו החוצה ואמרו שהן מוכנות לתת לי שמלה אחרת מוכנה מהחנות (כלומר שכלה אחרת לבשה) ובמקום לשלם את המחיר שהיה קודם אני אשלם פחות 500 ש"ח או משהו בסביבות הסכום הזה (לא זוכרת במדויק עברו 4 שנים מאז). לא נשארה לי ברירה והייתי כולי נסערת ובוכה על השמלה שלי שכלכך אהבתי ורציתי!!!! מדדתי שוב מההתחלה שמלות אחרות עד שמצאתי שמלה של מישהי אחרת.. תיקנו אותה למידות שלי ולצערי לבשתי אותה ביום החתונה שלי! מי יודע אולי זה היה רק חלק מהנאחס שהביא לגירושים שנה וחצי אח"כ
לפעם השניה למדתי את הלקח ועשיתי את השמלה אצל חברה שלי שהיא לא רק מעצבת את השמלה אלא גם תופרת אותה בעצמה שזה הרבה יותר טוב מאשר מעצבת ששולחת את השמלה לתפירה אצל גורם שלישי....

מודל73

New member
מוזר מאוד....

אני כבר שמעתי את הסיפור הזה כאן, מילה במילה, אלוהים זוכר מתי. את חשודה מאוד בעיני, והייתי מציעה לכל היתר לנהוג בחשדנות כלפי ההודעה הזו כי משהו מסריח בטירוף עולה ממנה. מודל73 שלא אוהבת שמרמים אותה

מודל73

New member
מוזר מאוד....

אני כבר שמעתי את הסיפור הזה כאן, מילה במילה, אלוהים זוכר מתי. את חשודה מאוד בעיני, והייתי מציעה לכל היתר לנהוג בחשדנות כלפי ההודעה הזו כי משהו מסריח בטירוף עולה ממנה. מודל73 שלא אוהבת שמרמים אותה

lulalo

New member
מודל 73

אכן היה סיפור דומה בעבר, מאחר וגם אני לא אוהבת שמרמים אותי עשיתי חיפוש לפי כל מיני חתכים מהסיפור שכתבה הבחורה - אין כזה דבר. היו סיפורי זוועה על סלונים, דומים לזה ודומים פחות- אבל לא אותו סיפור. בתור מי שלא אוהבת שמרמים אותה -ההערה שלך בשישור הגדול מאוד לא מובנת. כדי לא להוציא דיבתה של הבחורה שכתבה כאן - מן הראוי היה שתבדקי לפני שכתבת.

למעלה