ערב טוב לכם...

ערב טוב לכם...

אני התחלתי לקחת שיעורי נהיגה ב3 שבועות האחרונים, רכב עם הילוכים. אתמול היה לי השיעור השמיני ואני שוקלת לעבור ללמוד על אוטומט, אצל מורה אחר. אני נורא מסתבכת עם העברת ההילוכים וכל הדברים האלו. ועוד בו זמנית! עכשיו, מה ההבדלים בעצם בין מכונית עם הילוכים אוטומטיים לבין מכונית גיר רגיל??

blabla2a

New member
.......

במכונית עם הילוכים את מעבירה הילוכים ומורידה יד מההגה ובמכונית באוטומט את לא עושה כלום חוץ מלשים שתי ידיים על ההגה ... מה ההבדל? שבהילוכים יש קלאץ באוטומט אין ובהילוכים את מעבירה הילוכים....ובאוטומט את פרינססה... האוטו מעביר בשבילך

חזי147

New member
פשוט מאוד

באוטומט ההילוכים משתנים בהתאם למהירות הרכב עושה את כל העבודה.. בידני את עושה את כל העבודה אם את נוהגת על 20 עכשיו את צריכה להעביר להילוך שניה באוטומט ישר האוטו מעביר הילוך בלי שתעשי כלום

כן אני מכירה את כל הדברים

שכתבתם. עשיתי 8 שיעורים והספקתי דיי הרבה יחסית. הכוונה שלי היא ההבדלים מבחינה כזאת שאני אדע האם כדי לי לעבור לאוטומט כי כל העולם אומר ''ידני, ידני'' אני כבר לא יודעת, מצד שני זה יהיה לי יותר נוח. מה אתם חושבים? הרי לדעתי בחיים לא יצא לי לנהוג על ידני היום רוב הרכבים הם אוטומטיים.

adidas88

New member
שטויות

אל תתיאשי. בהתחלה כולם מסתבכים...גם אני הייתי בטוחה ש-מה? זה לא בשבילי! חברה שלי התבאסה כי היא עשתה המון שיעורים על ידני (60 בלי טסט) אז היא עברה לאוטומט וחשבה שיהיה לה יותר קל והיא לקחה עוד 40 שיעורים!!!! ככה שזה לא תלוי בסוג אוטו-הקטע שבסופו של דבר היא מצאה את המורה שמתאים לה וזהו. אל תתייאשי בטח לא בשיעור 8 תנסי עוד כמה שיעורים ואם את עוברת מורה תעברי בלי לעבור לאוטומט ואז מקס' אם ממש לא הולך לך-למרות שלא נראה לי שזה יקרה רק אז תעברי לאוטומט בהצלחה

morany007

New member
לדעתי..

לכי על אוטומט...בלי אפליות או משו אבל אנחנו בנות...הסטטיסטיקה של מספר השיעורים (עד שניגשים לטסט) של בנות גבוהה בהרבה מבנים.. לא חבל על הכסף?..למרות שיהיו כאלה שיגידו לך ששיעור אוטומטי עולה יותר..זה לא נכון רוב מורי הנהיגה לוקחים כמעט כמו אוטומט..אולי 5 שקלים פחות...אז את חוסכת את זה במספר השיעורים שאת לוקחת על אוטומט.. אז סה"כ זה יוצא לך אותו דבר...מה שאת נהנית זה שאת צריכה רק לנסוע בשיעורים ולתרגל את ההשתלבות על הכבישים...זה יותר פשוט ויותר כיף.. ותראי שעוד מעט הרבה יעברו לאוטומט..אני היום עברתי טסט על אוטומט..ובמשך כל התקופת לימוד שלי כל החברות שלי קינו בי כי הוצאתי רשיון תוך חודש וחצי בלי מאמץ ויאוש..כי למידה על הילוכים זה מאיף מתשכל ומיאש-לא אני אומרת את זה...אנשים שלמדו על הילוכים.. רק שיש להם רשיון ביד או שהם קלטו תקטע של הילוכים אחרי 40 שיעורים הם אומרים שעכשיו הם נהנים לנהוג...אני מהשיעור הראשון נהנית לנהוג.. אם את גרה באזור המרכז תגידי לי אני יכולה להמליץ לך על מורה נהיגה מעולה שכמעט כולם עוברים אצלו ראשון(כמוני למשל) והוא זול (80 ש"ח) מקווה שתעשי את הבחירה שהיא טובה בשבילך..:)

MrJacKasS

New member
אל תכלילי

אני מעדיף בהרבה גיר ידני על אוטומטי ..לדעתי אין חווית נהיגה עם גיר אוטומטי ..משעמם לנהוג ככה

אוראל1988

New member
אני מסכים איתך

מי שלא מסתדר על הילוכים בשלבים המתקדמים של הנהיגה, איך אפשר להבטיח לו שהוא יסתדר איתם אח"כ?...

pop girl 20

New member
היי, כנסי-

אני אגיד לך עכשיו מניסין אישי שלי, התחלתי כמוך על ידני, אבל רק לאחר 30 שיעורים בערך עברתי, כי כבר התייאשתי ואני נורא רוצה כבר רישיון, למרות שלפי מה שהמורה שלי אמר אז, אם היתי לוקחת עוד כמה שיעורים בודדים הייתי מסתדרת פרפקט, אבל לי לא הייתה כבר סבלנות אז עברתי. לדעתי, אצלך, אחרי 8 שיעורים זה מוקם מידי,אצלי כשאמרתי שאני רוצה לעבור, הוא אמר לי אני לא אומר לך מה לעשות, תחליטי מה שיותר נוח לך, ואז ראינו שלי באמת יותר מתאים האוטומט, יש לי הרבה חיותר ביטחון עליו. אז נכון שהשיעורים עולים טיפה יותר, אבל זה משתלם, כי אחרי הכל כולנו רוצים את הרישיון הזה, עוברים הרבה בגללו. אני ממש לא מצטערת שהתחלתי על הידני, להיפך, זו הייתה חוויה שאני מאמינה שעם עוד טיפה מאמץ היה בסדר גמור. תשאלי את המורה שלך מה נראה לו, איפה יותר תסתדרי. כי שוב אצלי, ואצל שאר בתלמידים הוא מעביר לאוטומט רק אם אין סיוי לעבור על הרגיל.. הוא לא יש רמחליט לתלמיד, אלא נותן צ'אנסים, חוץ ממני, ששבו, באמת אחרי 30 שיעורים כבר איבדתי ת'סבלנות וככה זה גם התחיל להיראות. היום אני רצה עם הכל, והיום הוא דווקא אמר לי, שסוף החודש אני אהיה (בע"ה) מוכנה לטסט!! אז בהצלחה לנו.

קחי בחשבון ../images/Emo70.gif

לימוד על רכב אוטמט מקנה לך רשיון נהיגה על רכב אוטמט בלבד
כמי שנהג בחיים שלו על הרבה מאוד סוגים של רכבים כולל משאיות אין ספק נהיגה ברכב אוטמט הרבה יותר נוחה יותר רגועה פחות מעיפת משאירה את הנהג יותר נינוח במיוחד בפקקים . אבל ואבל גדול מאוד רובם של הרכבים שנעים בכבישי הארץ הם בעלי גיר רגיל , ובעתיד רשיון לגיר אוטמט בלבד יהווה בסיטואציות כאלה ואחרות בעיה . ולא בהכרח בעתיד הקרוב הנראה לעין . דעתי האישית להשקיע עוד טיפה גם ככה מדובר בהשקעה לא קטנה להתעקש להאמין בעצמך ולהוציא רשיון על גיר רגיל . הקיצור דרך הזה עלול להיות בעכוריך במשך שנים ולטווח ארוך הוא לא משתלם ומהווה פתרון רק למקרים שבהם כלו כל הקצים . אגב לרכב אוטמט יש גם חסרונות ולא רק יתרונות כמו צריכת דלק גבוהה יותר עלות תיקונים של גיר אוטמט גבוהה בהרבה . היתרונות בנהיגה ובמיוחד בלימוד נהיגה הם : 1 אין זינוק בעליה , הרכב תמיד שואף קדימה והוא לא יתדרדר לאחור בהנחה שהוא מכוון כראוי ומשולב ל D 2 אין צורך להחליף הילוכים להתעסק עם מצמד משלבים פעם אחת בתחילת נסיעה וזהו .

בחירה טובה לעבור לאוטומט ../images/Emo45.gif

היי מה נשמע? אם את חדשה פה אז שמי סיוון ואת בת 19 ולומדת נהיגה באוטומט כבר כמעט 30 שיעורים! (טסט בעוד שבועיים סוף סוף!!!!!!!
) שמעי מניסיוני, אוטומט יותר משתלם. בנהיגה באוטומט את יכולה להתרכז בכביש ובסובב אותך במידה מרובה יותר מאשר מבמכונית עם הילוכים שבכל כמה זמן את צריכה להחליף הילוך ואינך יכולה להפנות את מלא תשומת לבך לנהיגה. בנהיגה באוטומט צורת הלמידה יותר מרוכזת ויותר מובנת. כאשר המורה לידך ומסביר לך דבר מה חשוב ובעל ערך רב, יש לך האפשרות להקשיב וללמוד ובוא בזמן להיזהר בסכנות בזמן הנהיגה. בהצלחה נשמה

למעלה