ערב טוב לכם :)

liron162

New member
ערב טוב לכם :)

מה שלומכם? רציתי לספר לכם משהו, הייתה לי שיחה מאוד רצינית עם חברה על אבא שלי ז"ל ועל כל המצב ובחלק מהדברים שהיא אמרה היא קצת צדקה אבל הרגשתי גם באיזשהו מקום בשיחה שהיא לא מבינה איך זה להתמודד עם אובדן של הורה כי היא לא עברה את זה..דיברתי איתה על דברים שאף פעם מאז שהוא נפטר לא סיפרתי לאף אחד..היא כאילו אמרה לי שאני צריכה להתחיל להתמודד עם זה למרות הכאב ולמרות הקושי ושאני חזקה אבל מצד אחד אני לא רוצה שהיא תראה בי אחת שצריכה שירחמו עליה כי אני ממש לא מחפשת שירחמו עליי. לא הייתי צריכה לספר לה את הכל כי היא גם ככה לא מבינה את זה..פעם הבאה אדע לא לדבר עם אנשים שלא עברו את זה, עדיף שאני לא אדבר על זה בכלל אסבול לבד.

היי לירון מקסימה

מאוד מסכימה עם דברייך רק מי שחווה אובדן יכול להבין אותנו ואת תמיד מוזמנת לכתוב במסרים כמובן עם מתאים לך אני לא מאלו שמרחמת אני כל כך מבינה מהיכן הכאב שיש לך

liron162

New member
אבל היא לא מבינה

כנראה שאני לא צריכה לדבר על זה עם אף אחד..היא בכיף אמרה שהיא תעזור לי בדברים שאני צריכה אבל אני לא רוצה שהיא תעזור מתוך זה שכאילו היא מרחמת עליי בגלל שקשה לי ועצוב לי וזה..

בגלל זה אמרתי לך

רק מי שחווה אובדן יבין אותך ואני מזכירה לך תמיד תיבת המסרים שלי פתוחה עבורך ועבור כולם

maykei

New member
הי לירון

הי לירון, מנסיוני, למדתי שלא צריך לא לספר ולסבול לבד. צריך פשוט לבחור היטב למי מספרים. יש אנשים שכן יכולים להקשיב גם אם לא חוו את זה. צריך לספר לאט לאט ולא עם כל הרגשות. אני מאוד מזדהה עם מה שאת כותבת כאן. אני לא דיברתי על זה במשך 28 שנים. רק עכשיו אני לומדת להתמודד עם זה. אשמח לשמוע ממך ולהקשיב. מייקי

guyforever

New member
היי לירון,

אני מאוד מזדהה עם מה שאת מרגישה בהקשר של המקרה עם החברה. ומצד שני אני מאוד מסכים עם אמירתה של מייקי - כדאי כן לדבר, ולא בהכרח רק עם מי שחווה דבר דומה. אבל כן צריך לנסות להעריך האם כדאי לדבר עם אדם ספציפי זה או אחר, האם זה מישהו שיודע להקשיב, או שמה נוטה בעיקר "לרחם" או לתת עצות "חכמות" שאף אחד לא ביקש אותן. מאז שאמא שלי נפטרה לפני שנה ו- 5 חודשים, יצא לי לדבר על כך עם הרבה אנשים. ולצערי גם לי יצא להתקל בתגובות שממש ממש לא במקומן. רק לפני כמה ימים דיברתי דווקא עם אדם מאוד קרוב על זה שכמעט כל לילה יש לי חלומות נוראיים על זה שאמא שלי חולה במחלה סופנית ואני מנסה נואשות לעזור לה. נחשי, מה נאמר לי בתשובה לכך?! "תשמע, ניראה לי שאין לך מספיק תעסוקה, אתה צריך להעסיק את עצמך יותר במשך היום". וכמובן שזה מאוד כאב כואב עד עכשיו...

liron162

New member
היי לכם

אם לי היו אומרים תשובה כזאתי כמו שאמרו לך הייתי כועסת על זה..בנאדם שאומר תשובה כזאתי לא יודע בכלל מה אתה מרגיש ומאיפה בא הכאב שלך ובנאדם שכן עבר את זה בחיים לא יגיד לך תשובה כזאתי.. אני בקושי שמדברת על זה מדי פעם טיפה..בשיחה שהייתה לי איתה אמרתי דברים שמאז שאבא שלי נפטר נראלי לא אמרתי לאף אחד זו הייתה שיחה רצינית כזאתי..בשיחה הראשונה סיפרתי לה על מה שעברתי על הלוויה על השבעה והיא לא ידעה שום דבר על זה כי היא לא עברה את זה אפילו טיפה בכתה היא אמרה שזה כ"כ כואב לה לשמוע את זה. ובשיחה השניה היא גם טיפה בכתה היא אמרה לי "את חזקה, ואת צריכה להתחיל לעשות דברים לקראת שנה הבאה ולדאוג לעצמך ולא לכל המשפחה" משהו כזה..אחרי השיחה חשבתי על מה שהיא אמרה ופשוט הבנתי שהיא לא מבינה אותי והיא לא תבין ..היא לא יודעת מזה שבעה,היא לא יודעת מזה הלוויה ועוד הרבה דברים היא לא יודעת..אני משתדלת שלא להתעסק בנושא הזה יותר מדי ובגלל זה אני לא מדברת על זה עם אנשים החלטתי שלא צריך לדבר על זה ועדיף לסבול לבד..קשה לי ומאוד כואב לי לדבר על זה.

למעלה