ערב טוב לכם. I4uI

תמר אדר

New member
ערב טוב לכם. I4uI

מאוד אשמח לקבל פרטים, היכן ניתן ללמוד לדינו? והיכן ניתן לרכוש קלטות או דיסקים של שירי לדינו? בילודותי הורי ז"ל דיברו לדינו כדי לא נבין,והיו שירים נהדרים שמהם אני זוכרת מספר מילים בודדות. בגיל 8 התיימנו מהורינו וגדלנו אצל הדודה שלא דיברה איתנו את השפה. היום אני מאוד רוצה ללמוד את השפה ואת השירים הנפלאים. אודה לכם על ההענות.

Sarika

New member
תמר ברוכה הבאה בצל קורתנו

תוכלי למצוא פרטים על פעילויות שונות בנושא הלאדינו באתר שהקימה מאי המנהלת שלנו,(הקישור למטה) בין היתר גם מידע על חוגים ללימוד שפת הלדינו. קלטות למוסיקה בלאדינו תוכלי למצוא בכל חנות למוסיקה כגון:טאוור רקורד או אילן בן שחר ועוד.

תמר שלום ישנן מספר אפשרויות תלוי

היכן את גרה. קודם כל יש הרשות הלאומית לתרבות הלדינו בירושלים שמקיימת קורסים למורים ללדינו ודרכם אפשר להגיע לאינפורמציה לגבי כל האזורים. כמו כן, ישנם לימודים בבר-אילן (המרכז לתרבות הלדינו שליד המחלקה לספרות עם ישראל בראשות ד"ר שמואל רפאל ) ניתן להשיג פרטים אצל המזכירה אסתר מצגר . באוניברסיטת תל-אביב אצל פרופ. ג"נאו, באוניברסיטת באר שבע במחלקה של פרופסור תמר אלכסנדר ובאוניברסיטה העברית בירושלים אצל פרופ. בוניס. נוכל לפרט יותר לפי בקשתך. כמו כן, כדאי לך לרכוש את ספריה של מתילדה כהן סראנו שהסיפורים שלה כתובים בלדינו ובמקביל מתורגמים לעברית. אני מקוה שתוכלי להתברג איכשהו במקום שיתאים לך.

רותי ב.

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

מקווה שתמצאי בשלל האינפורמציה שמסרו לך פה את המקום שהכי מתאים לך, ובלי קשר ללימודי לאדינו מסודרים, מקווה גם שתשארי בפורום, היות וגם בו ניתן להזכר במילים בביטויים, ובעוד מלא הפתעות. ביאן וינידה תמר.

tsiporganeden

New member
תמר חמודה קודם כל ברוכה הבאה

לפורום שלנו, חמים ונעים כאן, ותוכלי ללמוד הרבה על תרבות הלאדינו, גם שירים אנחנו כותבים, וגם שרים וצוחקים, ותוכלי לשפר את השפה פלאים, יש לנו כאן אותי, ששרה וצוחקת כל הימים, יש לנו את שריקה שבלי לשיר הבדלה אנחנו לא יכולים, ואת אנג'ליקי ששרה לוס בילביליקוס קאנטאן, ואת המנהלות המקסימות שלנו שבלעדיהן היינו בשום מקום, רותי ומאי, את אביב שנותן לנו תרבות מרשימה, את אסתר שעושה בויוס, עובדת קשה מספר שעות ובסוף נותנת הכל לכלב, זה מה שנקרא כלב בר מזל, אפילו עושים לו רייקי, חחחחהההה, ויש לנו כמובן 2 אחיות מקסימות אסטרלו ורחילו, את רשל אחותה של אנג'ליק, את אביאל הכמעט עו"ד, את בנגלה שיש לו אח תסריטן, את בוליסה שהיא חדשה אבל עוד נכיר את תוכנה, ויש גם את מטיקה, סניוריקה, ג'ינג'ית, פיפיטה, ומי עוד שיסלחו לי אם שכחתי מישהו, העיקר תמר שתישארי עמנו, תלמדי המון מהפורום המקסים הזה.

Sarika

New member
ולא לשכוח את....

מואיס - עם המילון מוכן תמיד למצוא את הפירוש המתאים, אילה האחת - עם האקורדיאון שמנעימה לנו בנגינתה, חונה לרגע - שחונה אצלינו מדי פעם ומעלה חיוך על שפתותינו, פידיאו - ששמו הזכיר לנו את הפידיאוס מבית אמא/סבתא, אל ארבוליקו - האלון שבחבורה, מטיקה - שמשמיעה קולה מידי פעם. מי עוד?????? מי שזוכר שיוסיף

מייל יקרתי אני אוסיף שציפורגנעדן הי

א היא ממחלקת הבויות אני דוקא ממחלקה הפוכה לבויוס לצערי.

el arvole

New member
קרידה מורניקה../images/Emo39.gif

צר לי אך אני חושב שקצת טעית אני הרבה יותר ארז מאשר אלון
ארבוליקו

ולא לשכוח כמובן את שריקה למורניקה

ואת אנג'ליקה עם הבלביליקוס, בוליסה, רחילו, אסטרלו, פשריקה קון להקומידה, קנו ממנקה אה טודוס.

למעלה