ערב טוב לכולן

ערב טוב לכולן

שאלה לי אליכן האם יש בעיה לעבור לפה בזמן מחזור? אצלי הוא כנראה קצת זריז קיבלתי ב 20 ליולי ועכשיו שוב. התור קבוע לי ל 24 לספטמבר ואני חוששת שאהיה במחזור. שאלתי את הרופא כשקבע לי את התור והוא אמר שמאחר ואצלי המחזור כמה ימים טיפה יומיים קשים ואח"כ שוב כמה ימים טיפה (סה"כ מעל לשבוע) אז אפשר, מה דעתכן? מירב

זואילי

New member
כבר היו מקרים...

מדוע רופאך אינו ממליץ על דיכוי, לפחות עם גלולות רצוף מעכשיו ל - 3 חודשים הקרובים, כך שגם אחרי הניתוח הגוף יוכל להחלים בלי ווסת באמצע
תשאלי אותו.

שני רופאים שדיברתי איתם

אמרו לא לקחת כלום אולי הם רוצים לראות מה המצב בלי השפעה של דיכוי? אני יודעת שהם לא בטוחים שזה אנדו מה אתן עשיתן כשזה התחיל? מירב

כשמה התחיל?

האבחנה הראשונית של האנדו? אם לזה את מתכוונת אז גם אני לא הייתי עד הניתוח בשום דיכוי, ונאמר לי שלאחר הניתוח יוחלט אם אצטרך גלולות או דיכוי יותר קשה (זריקות). לאחר הניתוח כשראו את המצב התחילו איתי מייד בחצי שנה של זריקות שבסוף התמשכה ל- 9 חודשים. נראה לי שההחלטה הזאת הייתה טעות כי אם הייתי בדיכוי אולי היה למנתחים יותר קל לנקות את המוקדים וההידבקויות ולא להשאיר את המצב כמו שהוא. לגבי המחזור והניתוח, האם לפי החישוב שעשית בטוח תהי במחזור בזמן הניתוח? אצלי לפני הניתוח המחזור איחר במעט ויצא שקיבלתי ממש ימים ספורים לפני הניתוח וסיימתי את המחזור ממש יום לפני הניתוח. לפי מה ששמעתי זה תלוי במנתחים, יש מנתחים שמנתחים בזמן מחזור ויש שלא.

אם זה ימשיך ככה כל 3 שבועות אז לפי החשבון שלי

כן אהיה במחזור בזמן הניתוח ואני לא רוצה לדחות אותו זה ממש מלחיץ מה שאת אומרת כי בינתיים כל מה שיש לי זה ציסטה אחת אני ממש מקווה שלא ימצאו עוד הפתעות בלפה

חמודה

בלי להלחיץ, אבל זה גם מה שהיה לי
, יותר נכון מה שחשבו שרק יש לי. מחזיקה
שאכן באמת אצלך זה יהיה רק ציסטה. מה לגבי שאר תסמיני האנדו? כאבי מחזור, בעיות מעיים וכו' האם את סובלת מהם או לא?

כן כבר בערך שנה

המצחיק הוא שכל הזמן אמרתי לעצמי בטח במחזור הבא זה לא יהיה והנה חלפה לה שנה יש מישהו שאני לוקחת טרמפ כל בוקר לעבודה שאלתי אותו כמה זמן אני ככה עם הבטן אז הוא אמר שמעל לשנה ושבראש השנה הקודם ממש סבלתי :) אז אני כבר כל כך הרבה שנים לא הייתי אצל רופא נשים וניסיתי להתחמק עד ששאלתי באתר דוקטורס - סיפרתי שפעם היה לי מחזור עם דימום חזק כמעט שבוע ופתאום הוא שונה - כמעט כלום רוב הזמן חוץ מיומים שכואב כשאני קמה ויושבת כואב כשאני הולכת לשרותים במיוחד בלילות ואני מבלה שם עד כמעט עלפון הולכת במשרד ומחזיקה את הבטן, לא יכולה לנהוג באוטו ובמיוחד בקפיצות (תלוליות) אז הרופא ענה לי שזה יכול להיות אנדומטריוזיס ואז הלכתי להיבדק והיא מצאה את הציסטה ושלחה אותי לבי"ח וגם שם אמרו לי שזה כנראה זה ואז הלכתי לד"ר פנסקי שגם הוא אמר לי שזה כנראה זה נ.ב. הם גם אמרו שהרירית לא סדירה ובגלל ש CA19.9 שלי גבוה אז שולחים אותי לגסטרו יש לי תור ליום חמישי ואחרי שאני אראה במה מדובר אני אבדוק לגבי ד"ר בארגבל אז זה ממש חדש לי כל הסיפור (פחות מחודש)

תראי

לפי מה שאני מבינה ממה שאת מספרת רק בשנה האחרונה החלו לך כאבים, אז אולי אולי (ואני כמובן לא רופאה אז קחי את דברי בערבון מוגבל) אולי תפסת את האנדו' בזמן והמצב לא חמור. אצלי מהמחזור הראשון (בגיל 9.5) סבלתי כך שהאנדו חגג שנים רבות. תעדכני ביום חמישי איך היה.

וואו,../images/Emo2.gif

לא חלמתי שזה יכול להתחיל כל כך מוקדם אני ממש לא מקנאה בך המון תודה על ההסברים ואני אעדכן לילה טוב

זואילי

New member
הכל תלוי בגישה

של הרופא המטפל. אני קיבלתי 3 חודשים לפני הניתוח דיכוי בזריקת לוקרין. ואחרי הניתוח ביקשתי עוד זריקה. כך שהייתי חצי שנה בדיכוי, ואח"כ היו לי עוד חודשיים ללא ווסת בלי שלקחתי משהו. זו הייתה ה - תקופה הטובה בחיי... וכמו שמייקי אמרה לך, יש רופאים שמנתחים גם אם את במחזור.

שמחה שהיתה תקופה כזו

מצטערת שהיתה כל כך קצרה, תודה , זה מרגיע אותי לדעת שזה דבר רגיל שמנתחים גם אם את במחזור לילה טוב מירב

למעלה