ערב טוב לכולם

moti321972

New member
ערב טוב לכולם

החלטתי לכתוב בפורום בעקבות משהו שעבר עלי היום. אני רוכב כמה חודשים וכל שבוע חיכית לימים האלו בהם אני מגיע לחוה. לפני כשבועיים היה השיעור האחרון שלי (בגלל גשמים ומחלה) והיה שיעור מדהים. היום לאחר שבועיים הגעתי לחווה לא ממש שלם עם עצמי משום מה. כשהתחיל השיעור שאל אותי המדריך אם אני מעוניין להשתתף בתחרות קרובה. בכל מקרה התחלנו את השיעור והסוס היה חסר סבלנות. מהליכה מיהר לטרוט (ללא שום פקודה)...מטרוט לתחילת קנטר (גם ללא פקודה) והכל התבצע כביכול תחת שליטתו. האמת ..התחלתי לחשוש. המדריך זרק את הערה שאני מתחיל לשקשק מידי... והוא דיי צדק משום מה נכנס בי פחד . פחד לא ממש רציונלי משום שאני מורגל לסוסים ואין בי פחד כללי בדרך כלל. לקראת סוף השיעור רכבנו באיטיות מסביב למנז' וכהגענו לצומת כלשהי רציתי לפנות ימינה והסוס החילט על שמאלה. אבל שמאלה בהחלטיות. נבהלתי ...ופשוט ירדתי ממנו מהר. המדריך התעצבן עלי ואמר לי להתחיל לסמוך עליו ואז דברים יראו אחרת. בכל מקרה התחרות מתקרבת...נכנס בי פחד...ואני דיי מתוסכל. אין לי מושג מה לעשות ואיך להתנהג מה דעתכם?

fliperit

New member
הפחד עובר ../images/Emo13.gif

קודם כל, ברוך הבא...אתה מוזמן להישאר, להתעניין, לשאול וללמוד. בקשר לבעיה...אני ממליצה שתקשיב למדריך. אני בתור מדריכה יכולה להגיד לך שיותר מפחיד אותי שלתלמידים שלי יקרה משהו מאשר שלי יקרה משהו. אם המצב נראה שהוא יכול להיות מסוכן- תסמוך על המדריך שהוא יראה את זה ויפתור את הבעיה. אני לא אומרת שאין תאונות, אבל הסבירות שתימנע תאונה כאשר מקשיבים למה שאומר המדריך היא גדולה. כאשר לא מקשיבים למדריך הסבירות לתאונה עולה. הפחד לא ישאר לנצח...אם תקפיד לחזור בשבוע הבא לרכיבה, יכול להיות שכבר אז הוא יעלם, כי הוא עוד לא השתרש. אל תוותר ואל תיבהל...לכולנו יש תקופות שיותר קשה ומפחיד...

eliya-l

New member
חחח מוטי

מאוד חבל שאתה מתוסכל בהתחשב בעובדה שאין לנו שליטה על כמעט כלום כך שאם תלמד לוותר על הרצון שלך לשלוט לא יהיה לך צורך לפחד. ואם תרצה, קח לך את הפחד, החלף את האותיות לדחף וצור מתוך כך את האנרגיה הדרושה לצאת ממנו

jgut

New member
בתור פחדנית

מכירה את הפחד מחוסר שליטה היטב... זה דבר טיבעי ומהנסיון שלי לחימה בפחד רק גורמת תיסכול. מותר לפחד זה לגיטימי, אבל מצד שני לא צריך לתת לפחד לשלוט בך. אים הפעם ירדת מהסוס מהר, פעם הבאה תנסה שלא. ואים לא תצליח?אז תמשיך לנסות עד שכן ואז זה יראה לך קלי קלות. לדעתי גם עליך לעשות שיחה עם המדריך, להסביר לו את עניין הפחד (לא כל המדריכים מבינים את הפחדומפרשים את זה כחוסר אמון בהם אישית). יכול להיות שבעקבות זאת הוא יתן לך פעם הבאה סוס יותר רגוע, כדי להחזיר לך את הביטחון. אני לא יודעת האים יש קשר אבל כתבת שמראש באת עם תחושה לא שלמה, מה שיכול להיות שתחושה כלשהי הועברה לסוס וגרמה לו להתנהג כך. וסוסים הם בעל חיים ולא מכונה ולכן הם הרבה פעמים גורמים לנו להתמודד עם הפחד של חוסר שליטה (בעיני זה דבר חיובי, אנחנו לא יכולים להישאר קונטרול פריק לנצח)

moti321972

New member
המדריך..

ישר קלט... ואמר לי לבוא מתישהו השבוע או שבוע הבא בבוקר וננסה להתמודד יחד. הוא אמר לי שאת התחרות (אם אעשה) אעשה על סוס אחר הרבה יותר רגוע משלי. (אותו אחד שאני רוכב עליו קבוע) אותו סוס הוא בעל כוח אדיר ומראה זאת לפעמים. אמרתי לו שאם אני אשתתף בתחרות אני רוצה לעשות על אותו אחד ולא על אחר. מעולם לא פחדתי מרכיבה ובגלל זה אני לא ממש יודע איך להתמודד. מה גם שאני מודע לכך שהפחד במקרה של היום הוא לא ממש רציונלי. ממש מוזר....

jgut

New member
פחד אינו דבר רציונלי

אולי גם סתם הפסקה של שבועיים לא עשתה לך טוב. בכל מקרה הרעיון של המדריך שלך שתבוא לשיעור נוסף נשמע לי רעיון מעולה. תנסה לבוא בראש פתוח וללא הרגשות שליליות. הסוסים נורא קולטים מה עובר לנו בראש (כשאני חושבת אמאל'ה הסוסה שלי קופצת בבהלה) ולכן אפילו עם אתה בא עם חשש מראש, תחשוב על נושא שמרגיע אותך ותברח אליו עם מחשבותיך ברגע שיש לך תחושה לא טובה על הסוס. ברגע שבראש תהיה במקום רגוע אתה תשדר זאת גם לסוס והוא ירגע (אתה יכול לחשוב על נושא כזה מראש כדי להיות מוכן). או אפילו שיר שמרגיע אותך (או שריקה), בספר centered riding מסבירים שם על הקשר בין דיבור\שירה תוך כדי הרכיבה על שיחרור השרירים שלנו ונשימה נכונה, וזה מרגיע את הסוס (זה בדוק!)

dixie chick

New member
אוי אני כ"כ מבינה

סוסים ממש מרגישים שפת גוף והם יודעים טוב מאוד מתי יושב עליהם מנהיג ומתי יושב עליהם מישהו חושש זה בהרבה מקרים (המון מקרים) נבואה שמגשימה את עצמה, לפעמים הסוס מספיק מנוסה כדי לפצות על המנהיג, אבל בדרך כלל אם אתה חושש, או מרגיש רע, או קצת עייף, או לא בטוח בעצמך- הסוס מרגיש ומגיב בהתאם יש כמה דרכים להתמודד עם זה דבר ראשון מאשרת את מה שJGUT אמרה, קח הכל ב"בייבי סטפס", מה שנראה קשה היום יראה הרבה יותר קל מחר וכמו בדיחה בעוד חודש דבר שני תעבוד על עצמך- לא רק בשיעורים, לא רק בזמן הרכיבה אלא באופן כללי, בגלל שלבטחון ולמחשבה שלך תפקיד כ"כ חזק כאן, אין שום סיבה שלא תנצל אותם לטובתך כל מי שחושב שרוכבי סוסים הם דפר"ים טועה בגדול סוסים זה אחד התחומים שדורשים הכי הרבה יכולת מנטלית, הכי הרבה בטחון ושליטה עצמית, הכי הרבה שליטה ולכן גם אופן המחשבה שלך והדרך שבה אתה ניגש לבעיה הזאת (כמה פלצני שזה נשמע) יעזור לך בהמשך. נסה ממש לשחזר את התרגיל בראש לראות מה היית צריך לעשות, מה הרגיש לך מוזר, במה אתה מרגיש שאתה יכול לתקן פעם הבאה אל תתן לזה להכריע אותך תראה איך אתה מכריע את זה אז פחדת או נלצחת? אז דמיין "דרך פעולה", שיטה שבה היית יכול לנקוט ושבה אתה מעוניין לנקוט פעם הבאה, דמיין משהו שביכולתך לעשות כמובן (כמו למשל "הייתי צריך להמשיך לנסות לסובב את הסוס ואם אני מפחד לתפוס יד בקרן" או כל פתרון אחר שעולה על דעתך ושהגיוני למה שלימדו אותך עד עכשו), ותדע שפעם הבאה זה בדיוק מה שתעשה (או תנסה לעשות). תדע שאתה יכול לעשות את זה, ושבדרך כלל היית עושה את זה, רק שהיום לא הלך טוב, לא נורא, תמיד יש מחר ומחרתיים ואנחנו פה בשביל לעבור מכשולים, תדע איך היית עובר אותו, ופעם הבאה כשבאמת תתקל בו - זה ילך, באחריות.

dixie chick

New member
אגב

מה שלום התוכים?

תםטםOHIO

New member
ברוך הבא../images/Emo140.gif

דבר עם המדריך על החששות שלך ועל תחושת החוסר שליטה. זה חשוב מאד שתהיה הבנה בינכם לגבי איך אתה מרגיש על הסוס ומדוע ירדת באמצע שיעור (גם אם בסוף). לגבי התחרות, אני מניחה שהמקצה שיגישו אותך הוא לנוביסים ברמה שלך וזה רק כדי להכנס לעניינים. אם אתה ממשיך להרגיש חסר שליטה וזה קשור ישירות לרכיבה על הסוס ולא ללחץ שלך מתחרות אז אתה מתקדם מהר מדי בשיעור שלא לרמה שלך או על סוס שלא ברמה שלך. באופן כללי אתה יכול לסמוך על המדריך שיהיה מודע לדברים האלה, תנסה בשיחה איתו להבהיר לו איך אתה מרגיש.

dixie chick

New member
../images/Emo45.gif אין סיבה להלחץ מתחרות

לחץ זה דבר בריא אבל לא כשהוא משתק אותך ומוריד לך את הבטחון במקרה הכי גרוע תזכור שאף אחד לא יושב עליך עם סטופר ואם אתה לא מרגיש מספיק בטוח כדי להתחרות תמיד יהיו עוד תחרויות וזאת לא הפעם האחרונה שלך להתחרות.

moti321972

New member
התחרות..

ממש לא מלחיצה אותי עם הסוס הזה אני רוכב קבוע ואני והוא נהיינו חברים טובים..חחח כך שלגבי הרמה שלו ושלי ..נראה לי שיש התאמה למרות שלפעמים אני מרגיש יותר מידי בכוח העצום שלו רכבתי מעט על סוסים אחרים בחווה והרגשתי שאני יותר ""חזק"" מהם. הרמה שלי יחסית טובה (כך אני מרגיש לפחות) ולכן המדריך הציע לי את התחרות...אני אמור להתחרות בחבר'ה שרוכבים הרבה זמן יחסית. ואני פתוח לזה...כי אני יודע למה אני מסוגל. יכול להיות שהיום באמת היה לי יום רע וזה שום דבר שצריך להתייחס אליו..פשוט יצאתי מתוסכל..ומה גם שמדריך העיר לי על זה במהלך השיעור.אז כנראה שזה ממש מורגש. הפחד הכי גדול שלי כרגע...זה שבעקבות היום לא אצליח לאסוף את עצמי ובשלב כלשהו אוותר על הרכיבה. למרות שאנני כזה בדרך כלל. זה פשוט כל כך חדש לי:(

תםטםOHIO

New member
זה טוב שאתה

בעל יכולות ופוטנציאל אבל יהיה לך אולי לא נעים לשמוע שאתה תלמיד מתחיל. בתור שכזה כדאי שתרכב על מגוון של סוסים, תעשה מה שאומרים לך לגבי בחירה של סוס ובכלל ובגדול גם אם היה לך אקשן ונחמד עם סוס חזק ובעל אופי תחזור אחורה כמה צעדים לרכב על סוס רגוע כדי לבנות חזרה את הבטחון העצמי וללמוד. זה לא הזמן שלך להתמודד עם אתגרים אלא ללמוד את הבסיס. עוד יהיו לך המון הזדמנויות להתמודד מול סוסים מאתגרים או מצבים מאתגרים כשיהיה לך מענה אמיתי לתת. זה האתגר האמיתי שלך כרגע, ללמוד להיות תלמיד. ואגב, ממש לא משנה כמה אתה טוב, ואני מאמינה שיש לך מלא יכולת אם הציבו אותך מלכתחילה על סוס מאתגר תלמיד עד 5 שנים שרוכב קבוע פעמיים בשבוע לפחות נחשב עדיין תלמיד מתחיל. בהצלחה!

למעלה