ערב טוב לכולם :):):)

ערב טוב לכולם :):):)

יש לי מחר ראיון+מבדקים למינהם לתפקיד סלקטורית בנמל התעופה בן גוריון לממ"ן (משהו כזה...) אממ... אשמח לטיפים כלשהם, חוות דעת... משהו... כל פיסת מידע תעזור! תודה!

leiny85

New member
ממליצה לך להיכנס לפורום ../images/Emo27.gif

עובד נתב"ג. כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1323

נכנסתי לשם כבר

תודה בכל מקרה
כרגע אני בספקות אם ללכת למיונים מחר כי קראתי משרשורים שדורשים אנגלית אמנם יש לי 4 יח"ל, ציון עובר בקושי (60 ומשהו*) ואני כולי חרדה בגלל זה... למרות שהבחורה מכוח אדם שזימנה אותי למחר אמרה לי שצריכים אנגלית בסיסית מאוד... אז ככה שאני לא יודעת מה לעשות

זה לא סלקטורים

מדובר על סוג של אבטחה. קורס של משהו כמו שבוע או 10 ימים. עבודה בחברת קבלן בשם האחים עובדיה.

מממממ

אין סלקטורים שם עד כמה שידוע לי. ובכל מקרה כל נושא הביטחון הוא באחריות רש"ת והיא זו שנותנת במידת הצורך את הכוח לחברות הקבלן, ככה שממ"ן בטוח לא מעסיקים סלקטורים.

אז מה הם מעסיקים?

אני יודעת שהשכר הוא 20 ש"ח לשעה ובצהריים זה 125% ולילה 150% ובקיצור שאפשר להגיע למשכורת של (מינימום) 5,000 האמת לא אכפת לי ממש אם זה מאבטחת או סלקטורית אותי מה שמפחיד זה המבדקים באנגלית...

זה בטוח לא סלקטורים

מאבטחת זה גם לא. על מנת להיות מאבטח בשדה צריך להיות בעלי הסמכת רובאי 07 לפחות ותפקיד פיקודי ולעבור קורס אחיד (קורס מאבטחים ממשלתי שנמשך 3 חודשים) אני לא יודעת איזה תפקיד זה אבל ממ"ן מתעסקת בטיסות קרגו, יבוא ויצוא בעיקר. לכן אני מניחה שמדובר בשמירה שם ובדיקה שהכל עבר את כל התהליכים כמו שצריך.

טוב אז ככה ../images/Emo13.gif

התפקיד הוא כמו שאמרתי- סלקטורית בממ"ן. הסבירו לנו פחות או יותר שזה קשור למטענים השונים (אלו שנמצאים בתא המטען של המטוס) ואנחנו אחראים בעצם לבדוק את המטענים הללו, שחס וחלילה לא ישימו שם פצצה
והעבודה היא מול חברות בעצם (כמו פלאפון למשל) ששולחת לחו"ל חבילה גדולה. ההתעסקות פה זה יבוא ויצוא של מטענים מח"ול לארץ ולהיפך. (מקווה שהסברתי טוב) בכל אופן התנאים מעולים
הקורס הוא 10 ימים בערך... וביום ראשון יש לי מבחנים ב "ב.י.פ." ישומים פסיכולוגיים מהבוקר ועד 4 וחצי
מישהו יודע משהו על המבחנים הללו? יש ממה לפחד? ודרך אגב היינו 2 בנות מתוך איזה 20 בנים... מה זה אומר?...

את תהיי עובדת של ממ"ן?

פעם ראשונה שאני נתקלת בתפקיד הזה. עד היום אני יודעת שהייתה חברת כח אדם (שמוחלפת באחים עובדיה החל מה1.1) שעשתה תפקיד דומה - ובכל מקרה התפקיד עליו מדובר הוא לא תפקיד של סלקטור. מעבר לזה שמוזר בהתחשב בעובדה שרוב התפקידים בשדה עוברים טופ שיא ולא ביפ היום. שיהיה בהצלחה.

א. תודה ../images/Emo9.gif

ב. כן- עובדת של ממ"ן- וזה כולל את כל ההטבות
(תנאים מעולים מעולים!!!) ו- ג. המבדקים נערכים ב"ב.י.פ."- יש ממה לפחד? זה שאלות קשות? זה מתיש?

המבדקים לא קשים

הם פשוט מאוד אורכים. לא להתייאש מהם. באמת פעם ראשונה שאני שומעת על התפקיד, אני מניחה שהקורס יהיה קורס של רש"ת. שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

העבודה היא משקפת/ מזהה

הכוונה לאדם שעושה את השיקוף כאשר הנוסעים בדרכם למטוס. את המרכז הערכה עושה חברה אם אני לא טועה בשם "טופ שיא" משהו בסגנון, המרכז הולך כדקלמן- מגיעים בין 4-5 לאנשים למקום מסויים בנתב"ג והכיף מתחיל. כל אחד מציג את עצמו בארבע חמש מילים, ולאחר מכן מתחילה ההפעלה הקבוצתית. לאחר מכן יש שאלון ידע כללי והצגת מקרה אחד שחוויתם באנגלית, הידע באנגלית צריך להיות בהחלט בסיסי אך יש להפגין בטחון מסויים, כל החלק של האנגלית לא לוקח יותר מחצי דקה. אם תעברי (אני משוכנע שאת מסוגלת) תעברי למכון שעורך את המבחנים, שם תעברי מבחנים לא מאוד מסובכים בסגנון הפסיכמוטרי או הפסיכטוכני הצבאי. לאחר מכן יש ראיון אם אחד האחראים ומשם הדרך לקורס סלולה ומובטחת. באופן עקרוני הקבלה היא לא מאוד מסובכת, אולם התנאים הרבה פחות טובים מאלה של עובדי רש"ת. האחים עובדיה הם חברה שהוגשו נגדה כמה קובלנות על ניצול, אולם מעבר לכך איני יודע עליהם דבר. יש לזכור שהחוזה הוא על שמונה חודשי עבודה וכמובן קנס דרקוני אם את עוזבת, העבודה שוחקת אז תחשבי על כך טוב לפני שאת חותמת. בהצלחה

לא בהכרח

יש עוד תפקידים בשדה שדורשים לעבור טופ שיא ולא כולם הם מז"מים. מעבר לכך שנכון להיום המז"מים עברו להפעלה של חברה אחרת בשם ל.מ. מעבר לכך תנאים בחברת כוח אדם תמיד יהיו פחות טובים משל עובדי חברה ממשלתית. ועם זאת התנאים בשדה - ההסעות, המזון והשכר טובים מהרבה אם לא רוב חברות האבטחה והביטחון בחוץ. ושוב, זה שהיא הוזמנה לבניין ממן לא מחייב שהיא מיועדת לתפקיד הזה כיוון שיש עוד תפקידים אחרים.

מה גם

שהמז"מים לא היו שייכים לממן אלא לאחים עובדיה, ועכשיו כמו שאמרת הם שייכים לל.מ. אני חושבת שהפיתרון הכי טוב זה לשאול, לי הסבירו באופן הכי ברור שאפשר לאיזה תפקיד אני מיועדת עוד לפני המיונים הראשוניים.

למעלה