ערב טוב לכולם!

ערב טוב לכולם!

אמש צפיתי בהצגה "מי שחלם",בפעם השלישית. לפני שאתחיל "לשפוך",חשוב לציין שמאוד אהבתי את ההצגה מההתחלה-אבל(תמיד יש אבל)-רק אתמול יצאתי עם מסקנות וכיוצ"ב. על כל פנים- "מי שחלם" הוא בראש ובראשונה מחזה זמר,ולא מחזמר.לדעתי.אני מקווה שכולכם מצליחים לעמוד על ההבדל הדק,כי הרי שאין זה מינוח פסבדו מיקצועי,אלא דיקדוק ע"פ תום,ובכל זאת,חלוקת המינוח לשתי מילים נראית לי מאוד הולמת במקרה הזה. הבמאי גדי ענבר השכיל ליצור אפוס ציוני טהור,מהסוג שכולם בסוף יקנאו בו,כי כעת,כששכך זעם,וכל המתחסדים שמיהרו לבטל את זכות קיומו של המופע נעלמו בחזרה לפינותיהם האפלות,נותר בידינו מוצר/מחזה שמצליח לסחוף את הצופים דרך מהמורות קשות לאורך השנים במציאות של "המדינה הנפלאה ארורה הזו". חשוב מאוד לקחת בחשבון שסיפור חייו של יצחק רבין הוא הסיבה שלשמה כולם התכנסו,אבל המופע הוא איננו ביוגרפיה או דוקומנט היסטורי נאמן,והסיפור הוא בעצם נרטיב השנים,ובו שזור הסיפור(הפיקטיבי) שמהווה את הצד ה"תיאטרלי" של המחזה. למופע עצמו- שעתיים וחצי,זה מה שנדרש כדי לנסוע את כל הדרך מאחהצ של אותו יום נורא בנובמבר 95,עד ערב מלחמת העצמאות,אי שם,ב1948 ,דרך כל מערכות ישראל,וכלה ביום שאחרי. המערכה הראשונה,שלטעמי האישי היא עדיין לא מספיק מהודקת,ומעט לעוסה,היא המערכה האינפורמטיבית של המחזה,ובה מסופקים כל פרטי המידע שלהם נזדקק אחר כך.במערכה הזו אני רוצה להתייחס בינתיים רק לדיאלוג המבריק בין הרמטכ"ל רבין וראש הממשלה,בן גוריון,ערב מלחמת ששת הימים,דיאלוג עוקצני,מרתק,ובעיקר הזוי-כאמור,הברקה של הבמאי גדי ענבר. המערכה השניה של המחזה,או-החוליה החזקה-עוסקת פחות בנרטיב ויותר בעלילת "המשנה"(בגרשיים כפולים ומכופלים),יותר בפיקציה שנקראית משפחת עילם,תוך נתינת ביטוי ליכולות האמיתיות שאוצרים בתוכם הפרפורמרים. המערכה נפתחת בסצינה שהיא בעיני העתקה בוטה,אך מושכלת של הסצינה הלבנה הזכורה לטוב מ"שיער",ומשם נמשכים/נבלעים הצופים אל טירוף קוסמופוליטי,שנע בין קטבים של אושר וצער,אהבה ושנאה,שמחה ויגון.איפשהוא אחרי רבע שעה לתוך המערכה,רבים ישימו לב שלחלוחית מכסה את העיניים-ובכן,היא שם כדי להישאר,ולא תעזוב עד לסוף ההצגה.אין פוילה שטיק רבותיי,וזה אפילו לא ספוילר,כי למחזה-זמר "מי שחלם" אין Happy end. ישנם רגעים בלתי נשכחים בעליל,ואולי בזכות הצמרמורות שהם מספקים לקהל,בו בוודאי יושבים נציגים שלחמו בבאב אל וואד,ואיבדו חברים לנשק,וישבו בבית הכנסת בשעה שצפירה פילחה את דממת יום הכיפורים,והרדיו שידר במין תיאטרון אבסורד סיסמאות גיוס מוקלטות לשעת חירום,אשר באמת נשמעות כמו שיר של נעומי שמר-מפרש לבן,גג אדום,ענן צחור. ישנם פיקים כ"כ רבים וטובים במערכה הזו,וקצרה היריעה מלציין את כולם,וגם אם לא קצרה,תיאור-טוב ככל שיהיה,לא ישתווה לעולם לצפייה בקומפלקס כולו,של ויז'ואל וסאונד ואורות ותנועה. אני רוצה לסיים בסקירה קצרצרה של אנשים שלהם אני מרגיש תורך לחלוק כבוד אישי- בפעם המי יודע כמה,כבוד גדול,לטעמי האישי,לגדי ענבר,שנסקל באבנים באשמת יצירתיות,אומץ,תעוזה וכישרון. ניהול מוסיקלי ועיבודים-אפי שושני-את העיבודים של אפי תמיד אהבתי,גם ב"מיקה שלי".אני אוהב את מה שהוא נותן,אני אוהב את זה שהעיבודים שלו "גדולים" וראוותניים,ולא קטנים וביישנים,ומאוד מעריך את האומץ. (על הדרך,כבוד גם לחברי הלהקה-ג'קי,רונן,אריאל,סלעית,ו-אפי..). מבחינת הקאסט- בתפקיד רבין המבוגר-עודד תאומי,שעושה עבודת קודש.מדהים! בתפקיד לאה רבין-אמש שיחקה אסנת וישינסקי,שהיא נפלאה,וההערכה אליה גוברת,שמגלים איזה מטען היא נושאת מאחוריה.אסנת וישינסקי איבדה את בנה,ליאור וישינסקי-שנהרג באסון הנגמש בציר פילדלפי,שנה שעברה-ליאור היה איתי בשכבה,וגדלנו יחד. בתפקיד אורי עילם-יקיר המדור-הראל סקעת-שמוכיח בפעם המי יודע כמה מי כוכב ומי נולד.אי אפשר להתעלם מכך שהראל סקעת מ-ש-ח-ק בהצגה טוב מאוד,ושר עוד יותר טוב-תענוג לאוזן,תענוג לעין,כל הכבוד! והשורה האחרונה,אני מתנצל מראש בפני צרי העין וחסרי הפירגון- בתפקיד רותה-חני נחמיאס.וזהו.אני ממליץ לכל הספקנים,אם בכלל נשארו כאלו,ללכת לראות את "מי שחלם".היא הכי הכל.הכי זמרת,הכי שחקנית,הכי טובה. לסיכום- אסור לפספס. לילה טוב

kornell

New member
נשמע מפתה

לא חשבתי שאלך לראות את זה אבל ההמלצות מאנשים נשמעות טובות.

רציתי - אבל אני בחו"ל מאז שהעלו את

ההפקה, ואני לא חוזרת בזמן. חבל

שירניי2

New member
לא נורא יש גם בפבואר מרץ מי שחלם

בת"א וחיפה וזה עוד ימשיך בעזרת השם עוד הרבהההההההההההה אז בטוח תוכלי לראות את זה

a d i עדי

New member
צודק במליון האחוזים! תגלית חדשה

הייתי בהצגה לפני כחודש ואני מסכימה איתך בכל מילה ומילה! חני נלמיאס הפתיעה אותי לטובה והיא פשוט מדהימה! כשאני הייתי גילה אלמגור שיחקה והיא גם -אין עליה! עודד תאומי פשוט יוצא מן הכלל! שחקן מהשורה הראשונה ומדהים בשבילו זה לא מספיק! הוא כל כך מעבר לזה! והראל סקעת- הבחור שאותו גיליתי! הוא פשוט לא מהעולם הזה! הוא משחק נצויין נראה מצויין ושר עוד יותר מצויין! הראל עשה את המחזמר ליוצא דופן ופשוט הקסים את הקהל אחריו! (הגעתי למצב שאני מחכה לסצינות שלו שרק יפתח את הפה ויתחיל לשיר) בבאב אל וואד הוא גרם לי לבכות במעל פסגת הר הצופים הוא גרם לי לבכות ורעות הוא גרם לי להתעלף מבכי ובלהשתטות לפעמים הוא גרם לי לרצות לקום ולרקוד! אני מניחה שהוא לא קורה את זה אבל רק רציתי להגיד לך הראל- מצאת לך עוד מעריצה! ואני בת 25! הלכתי עם חבר שלי חחח והבנאדם התחיל לקנא ברמות שאי אפשר לתאר...אוקיי אני מודה קיבלתי קראש בגיל 25 חחח יאללה אני חוזרת לארון! אבל בכל אותן אתה פשוט מדהים ולא מהעולם הזה! מעולם לא שמעתי משהו ששר כמוך ונוגע ללב ואחרי המחזמר שווית אותי אחריך...עלה והצלח ילד מוכשר שכמותך ותראה לעולם מי באמת הכוכב שיצא מכל הזבאללה כוכב נולד הזה!

שירניי2

New member
תום פגשתי אותך במי שחלם בי-ם

אני זאתי שסיפרתי לך על הפורום של סקעת אז אל תשכח להכנס אליווווווווו:) ותזהר לא להתמכר חחחחחח באמת מי שחלם זה מחזמר מדהים ומאוד מרגש כל השחקנים מוכשרים לא רשמת על חני אבל היא שיחקה מדהים מדהיםםםםםםםם והראל סקעת מדהים כל כך ידעתי שהוא ישחק מעולה כי כול כך מוכשר ולשיר מדהים זה היה ברור כבר מכוכב נולד מהרגע הראשון שהוא כשרוני כל כך:) חבל שלא יכלת לעזור לי ולעוד קצת ילדות לפגוש אותו כי עדין לא פגשתי ועוד שבועים אני בצבא אבל היה מאוד נחמד להכיר אותך

גל סקעת

New member
מסכימהה

בתפקיד אורי עילם-יקיר המדור-הראל סקעת-שמוכיח בפעם המי יודע כמה מי כוכב ומי נולד.אי אפשר להתעלם מכך שהראל סקעת מ-ש-ח-ק בהצגה טוב מאוד,ושר עוד יותר טוב-תענוג לאוזן,תענוג לעין,כל הכבוד! מסכימה עם כל מילה חיחי:)

שירניי2

New member
גמני מסכימה הראל כל כך מוכשרררררר

אין עליווווווווווו שיהיה לו המון בהצלחה בהמשך

מסכימה עם כל הנאמר כאן../images/Emo140.gif

אני הייתי במחזה הזה רק פעם אחת (בהצגת הבכורה) ואני בהחלט מסכימה עם הביקורת שנכתבה כאן. חני נחמיאס הפתיעה אותי ובגדול. על עודד תאומי וגילה אלמגור אין מה להרחיב. הם מיצו את יכולותיהם כרגיל. הראל סקעת ענק. יעל דואני הפתיעה לטובה. מחכה להצגה שתחזור שוב בסביבות מרץ-אפריל להיכל התרבות, כדי לראות שוב ולהתענג על ביצועיו של הסקעת. לצערי, בהצגת הבכורה לא היה ביצוע לשיר 'מעל פיסגת הר הצופים', הוסיפו אותו רק בהמשך. יהיה מעניין לראות את ההצגה הזאת שוב עם אוסנת וישינסקי. וכן, מסתבר שלראות את ההצגה הזאת פעם אחת בלבד זה לא מספיק.

שירניי2

New member
ואי הראל שר מדהים את מעל פסגת הר

הצופים כל כך מרגש כמו תמיד שהוא שר הכי מרגש שבעולם ואוסנת ממש מעולה היא שרה ממש יפהההההההההההההההה תשיר שנינט שרה שכחתי תשם היא שרה אפילו יותר יפה מנינט

טוטי12

New member
תוםם...כנס!!

חחח תוםם.. אתה בטח לא זוכר אותי..אולי שתראה אותיי פניםם מול פניםם.. אולי בכול זאתת חח שהיינו עם דודי ועםם האוטו..חחח...לא משנה.. קיצרר רציתי לשאול אם אתה כול יום בהצגה??

n u f n u f

New member
אני חייבת להסכים עם תום ועוד רבים

מכאן . המחזה-זמר "מי שחלם" . הוא לפי דעתי הדרך הטובה ביותר להמשיך להזכיר לנו את מה שרבים מאיתנו כמה הספיקו לשכוח . את האהבה של מדינת ישראל את השירים את התרבות , האומץ וכמובן הרעות . אני הייתי במחזה-זמר הזה 3 פעמים וכל פעם נדהמתי מחדש . בכיתי , התרגשתי , צחקתי, ובעיקר נהנתי . יש בהצגה הזאת כמה אנשים שאני מכירה דרך בית צבי ואני יכולה להגיד שהם עשו תפקיד מעולה . הילה זיתון - בתפקיד לאה רבין הצעירה . מדהימה . יש לה קול מדהים ועוצמה .... שאין מספיק מילים כדי לתאר עם כמה היא מדהימה . חן אשרוב- בתפקיד רותה הצעירה. חן מתוקה . מקסימה על הבמה . וגם מעולה ברמות . ויש גם את ניר גרינברג שעושה שם תפקיד מעולה !! מי שעוד לא ראה .. תלכו לראות אל תפםספסו את זה . זאת ההזדמנות שלנו להיזכר ולא לשכוח !! - נופר -

shayosh

New member
אני חייב גם להגיב על המחזה

שלום לכולם.. כן.. זו פעם ראשונה שאני מגיב לאחר תקופה מאוד ארוכה שאני קורא כאן ואני חייב להגיב ולתת את רשמיי על המחזה זמר - " מי שחלם".. ראיתי את המחזה לפני חודש בערך. לאחר תקופה ארוכה שפשוט חיכיתי לראות אותו במיוחד לאור הריקושטים שהוא קיבל. אני חייב להתייחס קודם כל לרעיון של המחזה - המחזמר, גדי ענבר הבמאי, וכל מי שמוערב בהפקה כולל משפחת רבין קיבלו שלל קטילות וביקורת שליליות על "מסחור" הרצח. אני תאמת הבנתי את המתחסדים אבל לא הסכמתי איתם. לפי דעתי הרעיון הוא מעולה. רבין לא פוצח בשיר ובריקוד במחזמר ככה שאי אפשר להגיד שהוא ממסוחר או בדיוני כל כך. רבין ודמותו הם אולי דמויות משנה בעלילה כי הדמות העיקרית כאן ( חוץ ממשפחת עילם) היא מדינת ישראל. פשוט אנו הולכים למסע בארץ ישראל לאורל שנותיה דרך סיפורו של אחד ה-ישראלים הכי בולטים. יצחק רבין ז"ל. עוד עובדה די כואבת אבל אי אפשר להתעלם ממנה היא, שיש דור שכבר לא יודע מי הוא רבין ולא מכיר את מורשתו ואת עברו וזה מצער. ואם אנשים הולכים לראות מחזמר בגלל השירים או אם אנשים וילדים הולכים לראות את הראל סקעת אבל "בדרך" לומדים על המדינה, על רבין, מכירים שירים שהם נכס צאן ברזל במדינה אז המטרה הושגה. לחלוטין. עד כאן הרעיון. גדי ענבר היה נדמה יצר כאן סוג של "מיקה שלי 2" בערך... אבל הוא ניתב אותו בחוכמה בנתיב אחר. כמו כל הפקה היו כאן דברים שלא אהבתי כל כך ודברים שאהבתי יותר. הכירואגרפיה - רוב הזמן יעילה וטובה לעיתים מביכה ( לדוג' הריקוד של באב אל וואד שהביך אותי קצת וציחקקתי לעצמי..) אבל שוב הלהקה עושה את העבודה.. משחק ושירה - הראל סקעת - עוד ריקושט עצבני שההפקה קיבלה היא עצם ליהוקו של סקעת לאחד התפקידים הראשיים ( אם לא ה-ראשי.) עוד עילה לטענת המסחור של רבין.. סקעת קודם כל בוא נזכור הוא תלמיד ( אמנם לא בוגר) של בית צבי . אבל הוא מקוצען משכמו ומעלה. הוא מפתיע במשחקו ( אמנם לא מושלם אבל מפתיע..) אז הוא לא רק קול יפה אלא גם נותן קבלות לכולם. שירה - אז ככה.. אין מה להגיד סקעת יכול לזמזם את את פנקס הבוחרים של מפלגת "העבודה" וצמרמורות יעברו בי ( ובכולנו דוגרי) אבל..... הוא שר פה יותר מדי שירים.. עכשיו כולם בטח לא יודעים מה נפל עליי.. אבל אם סקעת היה שר 3 שירים האימפקט שלהם היה יותר מרגש מאשר ה-7 בערך שהוא שר.. שסקעת שר שיר - יודעים שהוא שר גם לפי העיבוד שתפרו לו כולל הצעקה בסוף ( ממש פחדתי שהוא יגיד " שירו איתי כיכר רביו"..) כי כבר בפעם החימשית זה עדיין מרגש אבל אתה מרגיש ששמעת את זה כבר. והעיבודים לא עשו עימו חסד כי כל שיר נשמע אותו דבר.בסופו של דבר יצוין במיוחד " מי שחלם כמובן" ביצוע מדהים ו"באב אל וואד". אני מקווה שכוונתי הובהרה. עודד תאומי - מדהים ומצמרר איך הוא תפס את השטיקים הקטנים, ההבעות והמחוות של רבין בערוב ימיו. שחקן מופת. עודד ליאופלד - תפור לגלם את רבין הצעיר - נראה כמו נער פוסטר של הפלמ"ח והוא משחק משובח את הקרירות , האומץ והנחישות של רבין הצעיר. גילה אלללמגור - נו באמת.. מדהימה כרגיל. לא נראה שהיא הייתה צריכה להתאמץ יותר מדי לתפקיד של לאה רבין ז"ל.. כי הן די דומות בקווים כללים. ושוב.. היא מרגשת וטובה יצויין לטובה השיר שלה בביצוע אקפלה - מרגש מאוד. חן אשרוב, הילה זיתון ויעל דואני - מעולות. באמת דור חדש של שחקניות אמיתיות במיוחד חן והילה שהולכות במסלול שפעם היה לגיטימי ( בהי"ס למשחק) והיום כבר נחשב לדי שכיח ברוח הריאלטי. ואחרונה חביבה - חני נחמיאס. כל כך התעצבנתי על העיתונים והמבקרים ש"הופתעו" מהיכולות הקוליות של חני.. מה כל כך מפתיע? אחרי "צלילי המוסיקה" הם הופתעו , כל פעם הם מופתעים..חני לפי דעתי גנבה את ההצגה לחלוטין. היא כוכבת הערב לטעמי. מדהימה , מרגשת, אמיתית , כנה.. חני היא זמרת בכל צליל שלה, בכל תו ובכל פזמון. וב "לו יהי " פשוט בכיתי.. היא הייתה מצמררת.. אני יכול להגג עליה ועל איכותיה במחזמר הזה באמת המון. ללא ספק. הקטע שמבשרים לה על העלמותו של בנה היה כל כך אמיתי ומצמרר. פשוט הייתי דבוק למושב וזה היה אחד הקטעים החזקים במחזה. קול זעקה שבור של אם שמאבדת את בנה יקירה.. קול זעקת אם עבריה. והסוף - אחרי הנאום המרגש של לאה רבין בפני ילדי הנרות. הראל שר (...) את שיר הרעות . לפי דעתי היה נכון אולי לסיים את המחזה בנאום. או רק בשיר במיוחד לאור המחזה של רבין הצעיר עומד המעל המדרגות כולו זקוף "ממש יפ ה הבלורית והתואר... אבל לא.. משום מה החליטו לסיים את המחזה ב"היום היום" בחירה תמוהה לאור העובדה שהגעתם לשיא כלשוא. שיא מרגש וכואב . וח"כ פשוט הייתה נפילת מתח. לי זה צרם מאוד.. טוב.. זה דעתי האישית. אז לא להעלב/לתבוע/לקלל או לגדף. יום מעולה

vivaviva

New member
נהניתי מאוד מהביקורת המפרגנת-תמצית

מה שהרגשתי כשראיתי את ההצגה, למעט כמה דברים שלא הסכמתי אתם. אהבתי את הניתוח המדוייק והמבריק שלך על גילום התפקידים השונים במחזה . אכן הנוער שלנו בור בכל הקשור ליצחק רבין ולתקופתו ,ואולי הנוער הולך לראות את סקעת אבל יוצא עם עוד "משהו"- וזה חיובי בהחלט, לאור העובדה שבבתי ספר כיום לא מלמדים על תקופה ההסטוריה הזאת .

julez

New member
nufnuf היית במי שחלם 3 פעמים?!

מתי?! המון אהבה, Julez

למעלה