ערב טוב לכולם

narkis29

New member
ערב טוב לכולם

אני חדשה כאן. מאוד שמחתי למצוא פורום כזה ואני מקווה שתענו לי על השאלות. סליחה מראש אם אני נשמעת בורה אבל אני רוצה להיות פונדקאית ורוצה לדעת כמה דברים שמפחידים אותי. 1. חייבים לעשות בדיקת מי שפיר בהריון כזה? 2. מה קורה אם נולד ילד לא בריא וההורים שלו לא רוצים לקחת אותו? 3. ישאלו את הגרוש שלי אם הוא מסכים לזה? אני חייבת לספר לו? 4. חייבים ללדת בניתוח קיסרי? אני עברתי שתי לידות טבעיות. זהו לבינתיים ותודה למפרע למי שעונה לי.

מירבי*

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

אני שמחה שמצאת את הפורום וכאן תוכלי לקבל את כל התשובות לשאלותייך. והנה התשובות: 1. ההחלטה אם לעשות בדיקת מי שפיר נעשית ע"י הזוג בשיתוף הרופא המטפל, חשוב לזכור שגיל האם המיועדת הוא הנתון שבו מתחשבים, לזוג הזכות לבקש לבצע בדיקת מי שפיר גם אם אין סיבה רפואית. בהסכם עליו חותמים ההורים המיועדים מול הפונדקאית מצויין שבכל מקרה שהזוג יבקש לקיים את הבדיקה תסכים הפונדקאית. 2. האם הנושאת אינה אחראית לבריאותו של הילד אותו היא נושאת, כמובן שעליה לדאוג למלא אחר הוראות הרופא המטפל, להקפיד על תזונה נכונה ולקחת את תוספי המזון בזמן. בכל מקרה, הילד נשאר בחזקת הוריו הביולוגים החל מרגע הלידה וכל החלטה אחרת מוציאה לחלוטין את הפונדקאית מהתמונה, ז"א לעולם לא יתנו לפונדקאית ילד של זוג בגלל היותו לא בריא או מכל סיבה אחרת. 3. לגבי הגרוש שלך או כל אדם אחר בסביבתך, הריון זה לא משהו שניתן להסתיר לאורך זמן, תלוי מאוד מהי מערכת היחסים ביניכם, בכל מקרה רצוי מאוד לשתף אותו בהחלטתך להיות פונדקאית, עליך לזכור שיש לכם ילדים משותפים. 4. לגבי ניתוח קיסרי, אין חובה כזאת, בהריון של עובר אחד ההחלטה מתקבלת ע"י הרופא המטפל, אם לא קיימת אינדיקציה לניתוח אין מניעה ללדת בלידה טבעית, אלא אם הפונדקאית מבקשת ללדת בניתוח. כשמדובר בשני עוברים ברוב המקרים הלידה מתבצעת בניתוח קיסרי. בהצלחה לך נרקיס ואת מוזמנת לשאול שאלות נוספות.

narkis29

New member
תודה רבה

לא ציפתי לתשובה כזאת מפורטת ואני מודה לך הרגעת אותי קצת ועוד יש לי הרבה שאלות שאני אשאל אותם בהמשך.

אולינה

New member
שמירת סודיות

רציתי להוסיף שיש לך זכות לשמירת סודיות. אף אחד לא יספר לגרוש שלך על תהליך אם לא תרצה לספר בעצמך. בהצלחה בידידות אולינה

מירבי*

New member
אולינה, מה שלומך?

ספרי איך אתם מתקדמים? איך הפונדקאית מרגישה?

אולינה

New member
תודה מירב

אנחנו בסדר. השבוע 35. הפונדקאית שלנו מרגישה היטב. בביטוח לאומי עמרו שמגיע לה גם חופשת לידה והיא יכולה לקחת אותה ליפני לידה או אחרי. אנחנו מאוד שמחים בשבילה. מאוד מתרגשים ומחכים............. עכשיו אנחנו מבררים לגבי תיפת חלב. הבנתי שיש תיפות חלב שקשורים לקופת חולים ויש שלא קשורים . מה ההבדל? האם יש אלטרנטיבה לטיפת חלב? איך לבחור? אשמח אם תעזרו להבין.

למעלה