ערב טוב לכולם.

ערב טוב לכולם.

מזמן מזמן לא כתבתי וזאת כי עכשיו אנחנו לומדים לחיות גם עם טוראט ,הבת האמצעית אובחנה אחרי שנים של חיפושים.עוברים על כולנו ימים מאוד מאוד קשים ועם זאת אני מנסה להשאיר את היד על הדופק גם עם הבן ... היום הוא סיפר לי שכשהם לומדים משהו מאוד מאוד מעניין קשה לו להתנתק מזה והוא חושב על זה כל הזמן במקום לעבור לשיעור הבא. האם זה סימן למיקוד יתר? באופן כללי הוא מאוד מחובר לדברים שמענינים אותו גם כשלא עסוק בהם. אם כן האם יש דרך מיוחדת לעזור לו להתנתק? אני רוצה לציין שזה לא מפריע לו בלימודים ,רק בהודעות האדמיניסטרטיביות ... לגבי הטוראט - האם למישהו המלצות? לילה טוב לכולם.

מיקוד יתר, אולי. אבל אפשר להציע לו

אולי לרשום בסוף השיעור את הנקודות שעיניינו אותו, ניתן להמשיך לחשוב עליהן, ללמוד עליהן עצמאית בבית. זה יכול לעודד אותו להעמיק בנושאים הללו מבלי להמתין לפעם הבאה בה ידונו על כך בכיתה. לגבי הטוראט, מעט מן הספר 'להבין ולטפל בADHD', זה כל שביכולתי להציע כרגע, אז הנה: "טיקים הם עוויתות לא רצוניות,בד"כ סביב לעיניים או לפנים. לעיתים מופיעים גם כיחכוחים בגרון, תנועות מסביב לצוואר או משיכות כתף. הצורה הקיצונית ביותר של הפרעות טיקים, תסמונת טורט, כוללת קולות גרוניים, תנועות לא רצוניות בולטות ולעיתים השמעת מילים לא נאותות. הטיקים ותסמונת טורט הם מצבים נלווים ל-ADHD. בדרך כלל הטיקים מופיעים כאשר הילד/ה בן 7-10, והם באים ונעלמים חליפות. כיוון שבד"כ בגיל זה נותנים לראשונה תרופות ממריצות, קל להניח כשהתרופות גורמות להופעת הטיקים. .....כאשר טוענים שילד בעל טיק אינו מתפקד כראוי, סיבת הדבר נעוצה בדרך כלל ב-ADHD הנלווה ולא בטיק עצמו ויש להבין זאת היטב כשמתכננים את הטיפול בילד. הטיקים ותסמונת טורט אינם מהווים עוד התווית-נגד לשימוש בתרופות ממריצות. אם ה-ADHD גורם לבעיות חמורות, יש לטפל בו." ועוד: "...מאחר וטיקים נוטים להופיע או להעלם, עלולים הם להתגבר או להחלש עם התחלת השימוש בתרופות....... כאשר ה-ADHD גורם לבעיות חמורות, ההורים המקבלים מידע מלא בוחרים בד"כ להמשיך את הטיפול בתרופות ממריצות. לפעמים נראה שתרופות אלו מחמירות את הטיקים, ואז נותנים תכשיר טריציקלי או צירוף של קלונידין ותרופה ממריצה" אני מקווה כי לפחות חלק מהנאמר עוזר. לי זה עזר..קצת. חזקו ואימצו

ועוד משהו עבורך../images/Emo6.gif

קישור לעמותת טורט בארה"ב - ים אדיר של מידע
מעט מהכתוב שם כבר בתהליך תרגום..בקרוב...

למעלה