ערב טוב לכולם!

DoronModan

New member
שלום נעמה

אני מוסיף שלום רב ונרגש. אשמח, כמו כולם, לעזור לך במענה לשאלות שאולי יתעוררו תוך כדי הלימוד, ועוד יותר אשמח אם פעם תבואי למפגש פורום עתידי, בתקווה שעד אז כבר תדעי אספרנטו.

Lolth

New member
מתי פגישה הבאה?

איכשהו פיספסתי את הקודמת

ולארי, חבל שלא באת לפגישה

היום נערך במועדון דוברי האספרנטו בת"א ערב זיכרון לשואה ולגבורה. לצערי לא באתם, הצעירים, מלבד שאולי. חבל! היה מרשים ומרגש. היו 22 איש. שרנו את שיר הפרטיזנים באספרנטו. כמו כן דורון, המוסיקאי שלנו, שר (וליווה עצמו בפסנתר) שיר שקשור בשואה ושהוא הלחין בעצמו!. הוקראו שירים וקטעי אומר באספרנטו ובעברית בנושאי השואה. היה מכובד מאד.

Lolth

New member
מחשבות בקול רם

אני אשנה את הכינוי שלי ל-BURN IN HELL או ל"רוע עולמי" או ל-DEATH TO THE HUMANITY כי איכשהו נודע לי שאנשים לא קולטים את כל הרוע של הכינוי שלי אל תשאלו מה הקשר, אילו ידעתי, לא הייתי אומרת זאת

נעמה- לגבי הנערה אוקסנה

עכשיו ברור לי במה מדובר: באוקסנה אוסצ'נקו שעלתה ארצה מרוסיה עם הוריה דוברי האספרנטו, סרגיי ונטשה. הם גרו בבאר-שבע בהתחלה. אוקסנה גרה עכשיו עם אימה באזור ת"א והן חזרו בתשובה והפכו לדתיות מאד. אין להן יותר קשר עם אספרנטו. אוקסנה ידעה רק כמה עשרות מילים באספרנטו, לא יותר מזה. לדעתי היא צריכה להיות בערך בת 18. איך שהעולם קטן... La mondo estas malgranda.

בהחלט עולם קטן מאוד!

אני בהלם כמעט מוחלט! דיברתי איתה לפני שנתיים בערך, דרך האינטרנט, ובאמת תהיתי מדוע אינה עולה יותר על המחשב. מוזר, תמוה ובעיקר מעורר הלם. כלומר, הייתי איתה בגן חובה, בקיבוץ! איך החיים משתנים... אגב, שאלה שלא קשורה לכלום - - מהי מטרת הפורום, בעצם? האם מעבר לבעיות טכניות (המהוות הודעות עיקריות), ישנה קהילה? האם המגמה, היא לנהל את הפורום באספרנטו? - נעמה.

איך שגלגל מסתובב...

או כמו שאמר הרקליטוס: הכל זורם.. דבר לא קבוע ובטוח.. זה קצת מפחיד מצד אחד, אבל מצד שני על זה אמר לאונרד כהן: Ring the bells that still can ring Forget your perfect offering There is a crack in everything That's how the light gets in זה באשר לחזרה בתשובה של אוקסנה. לגבי מטרת הפורום, זה עוד לא לגמרי סופי (טוב שום דבר לא סופי, כאמור..) אבל נראה לי שמטרתו לשמש גשר בין קהילת האספרנטיסטים לבין אלו העושים לקראתה את צעדיה הראשונים. על כן שפתו היא עברית, ונהוג לתבל אותה באספרנטו. דיווחים באספרנטו אנחנו מקבלים (מי שרוצה) בדוא"ל מאגודת ELI, ואפשר גם בעיקרון לשוחח באספרנטו בצ'אט של אתר האגודה, בימי שלישי יש מפגש בתל אביב ובתדירות פחותה יש מפגשים במקומות אחרים בארץ. ב 13 למאי האגודה מתכנסת בתל אביב. כשאני הגעתי לראשונה למפגש כזה (לפני שנתיים? שלוש?) הייתי מופתע, בין השאר מהאחוז הגבוה של שיער שיבה במקום. לא שזקנים הם לא סבבה של אנשים אבל בכל זאת... בכל אופן מאז שבאתי ניכרת התחדשות טבעית והצטרפות של דם חדש ורענן לקהילה הזו. וזה תהליך שבינתיים קורה באופן די טבעי- אנשים שמחפשים אספרנטו ומגיעים, אחרי חיפושים, לאגודה. הפורום הזה הוא אחד הצעדים שמנסים לפרסם את השפה "החוצה" ולצעוק "saluton! " "espernto vivas"! ביננו, יש לפורום הזה יתרון סודי בשביל הוותיקים, כשאנחנו נפגשים קורה לא פעם שמדברים עברית, וזה לא הכי מנומס מבחינה אידאולוגית, אז בפורום הזה יש לנו אפשרות לדבר עברית חופשי בלי להרגיש שזה אפילו קצת "לא בסדר".

כל הכבוד, עודד ה"אזרח"

הסברת בצורה מעולה את מטרות הפורום ואת הרקע לו. אוסיף עוד שכאשר נוסד הפורום לפני כחצי שנה (ביוזמתו של ערן, אחד מפעילינו) לא הגדרנו מטרות "רשמיות" אך היה ברור לנו שהמטרה העיקרית היא לספר על אספרנטו לציבור המתעניינים, לעניין אותם בה, וזאת בתקווה שרבים, בעיקר צעירים, ילמדו אספרנטו בסופו של דבר ויקטינו את האחוז של בעלי שיער השיבה (כפי שכתב "אזרח") במפגשינו. ונראה לי שהצלחנו במידה מסויימת. יש לפחות 20 צעירים שהתחילו ללמוד אספרנטו בעקבות הפורום. אולי יש הרבה יותר, אך איננו יודעים עליהם. אנו יודעים רק על אלה שכותבים בפורום מעת לעת. אין לדעת כמה מן המתחילים אכן יתמידו בלימוד ויהפכו ל"אספרנטיסטים" (משתמשי השפה). אבל חלק בוודאי יישארו בתמונה ואולי אפילו יהיו פעילים בעתיד. גם כשאני למדתי אספרנטו, בגיל 16 (כפי שכבר כתבתי השבוע), לא תכננתי להיות פעיל. זה בא במשך הזמן... אגב, שלושה צעירים שלומדים אספרנטו בעקבות הפורום כבר הגיעו לפגישות שלנו וסיפרו אח"כ שהיה מעניין.

תגובה לנעמה ("אפוקליפסה")

אוקסנה והוריה גרו באופקים ובאר-שבע לאחר העלייה ארצה. אח"כ ההורים התגרשו. כיום היא גרה בגבעת שמואל, עם האמא. הנערה נתפסה לדת וחזרה בתשובה. האמא לא אהבה זאת אך אח"כ נגררה בעקבות הבת וכיום שתיהן בעולם החרדי. את אספרנטו האם נטשה לגמרי. האב נשאר בבאר-שבע. מעניין איזה קשר יש לבת איתו. אגב, הוא לא יהודי... איך שהגלגל מסתובב... ועוד "אגב": איזה רכלנים אנחנו! (לפחות אני...)

למעלה