ערב טוב לכולם!

ערב טוב לכולם!

האמת היא, שאין לי הרבה אמין להתחיל. פעם בהרבה זמן, אני עוברת שוב ב"תפוז" כדי לראות מה התחדש, ומצפה לגלות את אותן קהילות, אותה רמה (שלא כל-כך חביבה עליי) וכו'. אולם, שוב ושוב אני נדהמת לגלות את כמות הקהילות החדשות שנמנות במערכת, וכמה שכל אחת מעניינת (אותי, לפחות.)! אז הגחתי לי, וראיתי - "קהילת אפסרנטו". מיד קפץ ליבי משמחה! נזכרתי בפעם ההיא, שמצאתי באייסיקיו מישהי שהייתה איתי בגן טרום-חובה, וכשדיברתי איתה שוב, בכיתה ט', איכשהו הגענו לנושא האספרנטו. סיפרתי שאני משוגעת ללמוד את השפה הזו, והיא מצידה אמרה שהיא יודעת אותה מאז שהיא קטנה, כי הוריה דוברי השפה. *ולמה אף אחד לא אמר לי זאת קודם?!* קבענו שהיא תשלח לי בדואר ספרי ימוד, ואפילו נתתי לה את כתובתי, אך מעולם לא קיבלתי משלוח. אז תכננתי לבוא לכאן, ולבקש עזרה בלימוד עצמאי וכו', אך ראיתי שהכל מאורגן כאן כבר בקישורים! ואם לא די בכך, אז שתרבות האספרנטו היא גרנדיוזית משחשבתי! מוסיקה, שירים ובעיקר... אנשים! התרבות הזו ממש בתנופה, ואותי לפחות, מרגש הדבר עד שאיני יכולה לתאר כמה! איך שלא יהיה, אני מורידה כרגע תוכנה ללימוד השפה, ומקווה שהיא תיקלט והכל. אין סיבה שלא, בעצם. אני רוצה מאוד לכתוב בפורום זה, אך אין לי מה, אם לאמר את האמת. אני אוהבת לכתוב בפורומים, ולהיות משתתפת קבועה ופעילה באחד באופן רציף יהיה נפלא מבחינתי (קשה לי להתמיד, בדרך כל פשוט נמאס לי מהפורום, אולי כי אין חיבור לקהילה...), אך אין לי מה כל-כך. על כן, כולי תקווה שאתקבל בסבר פנים יפה, וכאן באמת שלא נותר לי מה להוסיף. גם אם לא - - זכו למצוות, מתורבתי האפרנטו! זמנהוף מחייך בקבר עכשיו, על בטוח! עד העונג הבא, - נעמה.

ברוכה הבאה, נעמה!

קראתי בעיון רב את מכתבך המענייןוהמרגש ונהניתי מאד, למרות שאני לפחות בגיל של הורייך. אנחנו מקדמים אותך בברכה ובשמחה. האם הנערה שאותה הזכרת היא מיה ונדל? מכיוון שאת בת 16, זה די מתאים לה בגיל.נקווה שתיהני מלימוד השפה ותמיד תוכלי להיעזר בנו, משתתפי הפורום. תוכלי להציץ קצת בשאלות ובהערות שמופיעות בדפי הפורום (לכי קצת אחורנית בזמן) ולהיווכח בצדקתי. אגב, מה פירוש הביטוי "מותה של האפוקליפסה" שמופיע בתור שם המשתתף בפורום? האם לא עדיף נעמה? זה יותר נעים... (משחק מילים).

לכבוד מותה של האפוקליפסה!

קודם כל יוסי אנא חדל להעיר לאנשים על שמם! זה לא מנומס ולא יפה! ובמיוחד לנערה עם שם כה מלה תקווה (ESPERO!) כמו "מותה של האפוקליפסה"! עכשיו לנעמה- היי ברוכה בבואך אל אדמת הכוכב הירוק שלנו. קראתי את מכתבך ואת תיאורך (ציטוטים של אוסקאר ווילד..) וחשבתי לי "נו, עוד עילוי"... כמה נפלא! אז הרבה איחולים, אחרי שחיכית לזה כל כך הרבה זמן אני בטוח שתתענגי על לימוד השפה ורק שאלה אחת מסקרנת אותי במיוחד עכשיו: האם את יודעת להסביר אם יש דבר ספציפי שמשך אותך אל הרעיון של השפה? שמח וטוב לב, עודדיה הראשון

הובשתני, "אזרח"

קראתי שלוש פעמים את מכתבי לנעמה ולא הבנת למה הגעת למסקנה שהערתי לה. כנראה שהבנת זאת אחרת ממה שהתכוונתי. בהתחלה שאלתי אותה, מתוך סקרנות, מה פירוש השם "מותה של אפוקליפסה". מעניין אותי מה זה. ייתכן שזה קשור למדע בדיוני (נושא שהבנתי בו היא אפס!!!), כי היה סרט כזה (משהו על אפוקליפסה. נכון?). אני מקווה שאקבל ממה, או ממישהו אחר, תשובה על פירוש הביטוי-הכינוי "מותה של אפוקליפסה". גם לא הבנתי למה אתה כתבת למעלה "תקווה", כאשר מדובר במוות. האם זה בהומור? אח"כ כתבתי לה, כמשחק מילים, שיותר "נעים" לרשום "נעמה" וציינתי במפורש שזה משחק מילים. אז אין פה שום ביקורת עליה. אתה כנראה רומז לכך שאני קורא תמיד למשתתפים בפורום לציין את שמם האמיתי. נכון, אני עושה זאת לעיתים, לא כהערת ביקורת אלא כהמלצה. כבר הסברתי למה, ואני מוכן לחזור על זה שוב: כי אם מישהו לומד אספרנטו, כדאי שנכיר אותו ונקרב אותו לפעילות שלנו. בשלב מסויים גם נשלח לו חומר, נזמינו למפגשים ןכו'. האם כל זה "יעבוד" אם לא נזכיר את השמות? אתן לך דוגמא: יחזקאל כהן הגיע לפורום לפני חודשים אחדים והזדהה בשם בדוי. הצעתי לו לרשום את שמו האמיתי (הצעתי. אינני יכול להכריח. מי אני בכלל?...) והוא מיד קיבל את ההצעה. ועכשיו הוא מופיע תמיד בתור יחזקאל, הוא כבר מוכר לנו, אפילו הגיע פעמיים למפגשים וכו'. אמשיך להמליץ כך לכל החדשים (ואתה לא תתעייף מלהעיר לי...). מי שיקבל זאת, יופי! ומי שיעדיף להסתתר מאחורי שם בדוי, יבורך גם כן. בסדר, "אזרח כדור הארץ"? (כמעט רשמתי פה את שמך האמיתי, אך פחדתי ששוב תכעס עלי ואז ברגע האחרון רשמתי רק את הכינוי שלך).

לא התכוונתי לביישך

ואל תחשוש לקרוא לי בשמי, הלא פירסמתי אותו, כמו שנעמה עשתה, בתעודת הזהות שלי. אנשים נותנים דרור לדמיונם ומתכנים במיני כינויים שמתחשק להם, ונראה לי שאתה בין היחידים שזה כה לא ערב לעינם. היית גם יכול להציע לאנשים לשים את תמונתם בתעודת הזהות בשם הצורך בהיכרות פנים אל פנים, אבל בחלק זה של העולם תמונות ושמות הם עניין פחות חשוב, אלא רעיונות ומחשבות הזורמים מתוך ומעל העולם ה"אמיתי", ומשתעשעים להם, בגבהים החופשיים. אינני יודע למה נעמה התכוונה ב"מותה של האפוקליפסה", אבל מבחינה לוגית הרי זו בדיוק לידתה של האידיליה! שלך ובשבילך עודד גלעד

אפוקליפסה.

אפוקליפסה היא סוף העולם. יש אכן ענפים במדע-הבידיוני שעוסקים בה, ולרוב במה שקורה לאחריה... וכן, היה סרט כזה - "אפוקליפסה עכשיו!". לילה טוב, -רובין עוטה המגבת.

Lolth

New member
מזמן לא הייתי כאן...

...ואני רואה שאנחנו הופכים לקהילה וירטואלית אמיתית - יש לנו מריבות משלנו
)) האמת, זה לא כל כך משמח והצעה שלי לכולם: הנה, השתדלו לא לריב, מספרינו לא רב כל כך (עדיין?) כדי שנוכל להרשות לעצמינו זאת.

הי ואלרי

טוב לשמוע אותך. אני ויוסי לא רבים אלא פשוט בענייני הערות והצעות. אבל כנראה שאני קצת נסחף בזה... תגידי, לא שיש לי שמץ שמצה של אמונה באסטרולוגיה, אבל ראיתי שאת דליה וגם אני- מתי נולדת?

Lolth

New member
יש להכניס נושא להודעה!!!

יומיים אחרי ירוק עולה, אם אני לא טועה
)) בקיצור, ב-24 לינואר

אתגר מתמטי ../images/Emo13.gif

יקירתי, תיקון קטן, היה לך את הכבוד לבוא לאויר הכדור הירוק/הכחול הזה יומיים לפני

Eldad S

New member
היי לולת' - אל תדאגי, החבר'ה

מסתדרים לא רע נכון, לפעמים יש מי שנסחף... בסך הכל, אנחנו מכירים את הרעיונות של יוסי, וגם יודעים מה דעתו של האזרח, לא צריך להתנצח כל כך בעניין הזה. מה שמוצא חן בעיני שיש לנו הרבה חברים חדשים בפורום, וכולם נלהבים, וזה מוסיף הרבה רוח חיים ורעננות לפעילות הפורום שלנו! שרק ימשיך כך, ושנוכל בקרוב גם לארגן מפגש פורום - אני בטוח שיהיה מעניין מאוד.

Lolth

New member
מנסיוני...

נכון, אנחנו מכירים אחד את השני, מכירים את יוסי ואת אזרח, יודעים, שמתסדרים יפה מאוד, אבל יש כאן חברים חדשים שלנו, שעדיין לא מכירים אותנו והם יכולים לפרש לא נכון את ה"מריבות" הקטנות בין יוסי לבין אזרח כדור הארץ. בסך הכל, אני שמחה מאוד לראות שמות חדשים כאן, הרעיון של פורום מוכיח את עצמו וככל הנראה תקוות להגדלת התנועה באמת הולכות ומתגשמות.

amri

New member
דוברת האספרנטו

שלום נעמה (ושלום כולם, מזמן לא ביקרתי כאן
) ברוכה הבאה וכמו עמיתי נהניתי לקרוא את מכתבך הקולח. הנערה איתה התכתבת על אספרנטו ב ICQ היא אכן מאיה ביתי, כיון שביתי האחרת (שגם היא דוברת א' מלידה) בכיתה יב ואינה משוטטת בICQ. מחר אשאל אותה על כך ואולי תחדש את הקשר. בינתיים אני רואה שהסתדרת גם בלי ששלחה לך ספרי לימוד - אז שתהני מהלימוד ואני בטוח שתושבי הפורום הזה ישמחו לעזור ולעודד. עמרי

Eldad S

New member
../images/Emo140.gif נעים מאוד, נעמה!

נעם לי מאוד לקרוא את מכתב ההיכרות שלך, ואפילו ריגש אותי במקצת
ברוכה הבאה - את מוזמנת לכתוב אצלנו, לשאול, "להגג", ובכל מקרה - לבקר לעתים קרובות. אנחנו בתפוז קהילה די חדשה, בת כמה חודשים, אבל הולכים ומתעצמים, ושמחים על כל "רכש" חדש
ואם אספרנטו קרובה ללבך - תרגישי כמו בבית גם אצלנו.

אני נרגשת !!!

ראשית - תודה רבה לכולם! נראה לי שבאמת הגעתי לקהילה אוהבת, ואפילו אשאר. אם יהיה לי מה לתרום, כמובן
. איך שלא יהיה, תשובות לשואלים: * אין מדובר במאיה, למרות שיהיה נחמד מאוד להכיר בני נוער עם עניין בשפה. מדובר בנערה בשם אוקסנה, שעלתה מרוסיה בגיל 3 בערך, והייתה איתי בפעוטון. משום כך היה עניין גדול כשנפגשנו שוב, וירטואלית. * אכן, כפי שאמר מר גלעד (מצטערת, ברח לי לפתע השם הפרטי) - "מותה של האפוקליפסה", משמעותה תקווה חדשה. אפוקליפסה = חרבון העולם. אמנם, אני מבינה בהחלט את הצורך בשם אחר. לא שמי האמיתי, אך אני מניחה שיכול להיות נחמד אם אמצא כינוי סימפטי יותר
. פעם חשבתי על "נמלה ענינית", כמחווה לשירו של יקיר ליבי מאיר אריאל זצ"ל - "נשל הנחש", אך כרגע אני חסרת רעיונות. * ההתעניינות לשפת האפסרנטו, החלה כמדומני מהתעניינות אוהבת שלי לגלובליזציה, לפני שלוש שנים בערך. או אז גיליתי את השפה, את העקרון שלה ואת הקסם, והחלטתי שאני רוצה להיות אחת שיודעת אותה. מאז, שמעתי גילופי דברים לא אחדים כדוגמת: "מה יש לך ללמוד אפסרנטו? מה תעשי עם זה?" אני לא מאמינה שלומדים דברים כדי לנצל אותם למטרות עולמיות בעתיד. הרווח הוא שלי, והוא נקי. אני אדע יותר.
. עליי ללכת כעת (בקרת אחים על המחשב), אך שוב - תודה רבה לכולכם על האהדה! שימחתם לבבי
. שלכם, - נעמה (לא יחזקאל).

למעלה