ערב טוב לכולם

טטיאנה1

New member
ערב טוב לכולם

דיברתי עכשיו עם גננת כי כתבה שאללי ש=בהשווה עם ילד רגיל "מצליחה לעיתים " לטפם לרוץ לבנות קוביות כי היא עושה כל מין הדברים אלו מגיל יותר צעיר טיפוס מגלישות סולמות שמשהיא אוהבת שזה שלה מגיל צעיר אז היא אומרת שבועת השמה לא מסתכלים על זה אז למה כותבים על מה בכלל מסתקלים בועדת השמה אני כנרא אקבל התקף לב עד שזה יגיע

dina199

New member
תנשמי עמוק

יש עוד הרבה דברים בירוקרטיים שלא תביני . בסוף לומדים לצפצף על זה.
קובעים רק שני דברים הילדה מאובחנת כ PDD ואת מחליטה על מסגרת חינוכית . אם את רוצה כיתת תקשורת , זה מה שיהיה. אין שום צורך לקבל התקף לה בגלל בירוקרטים , כי הילדה צריכה אמא עם הרבה כח לעוד הרבה שנים

הגננת כתבה את הקשיים של הילדה כדי שאת

תקבלי מענה לצרכים שלה ואת יכולה להיות רגועה מהדוח הזה לא הולכים איתו לשום מקום
וההשפעה היחידה ממנו שהוועדה תבין שהילדה צריכה עזרה והרבה ואתם תקבלו אותה לפי מה שתבחרו.

ובין לבין מה שהציעו לך תרגיעי. תנשמי עמוק. הכל יהיה בסדר.

כיתת תקשורת = כיתת PDD וזה הדבר הראשון

שמקבלים ורק אם אין מקום ורק אם ההורים לוחצים ומסכימים הילד יכול להכנס כמו הבת שלי לכיתת לקויי למידה.

והיא מתקדמת נפלא בחומר, לדברי הצוות הרבה יותר טוב מהילדים בכיתת התקשורת שגדולים ממנה בשנה.

asa112

New member
טטיאנה, מה צוות הגן ממליץ - כיתת תקשורת

או בית ספר לחינוך מיוחד ?

טטיאנה1

New member
לפי משנאמר לי בשיחות עמצא

אמרו לי 3 אפשרויות : 1. להשאיר ילדה בגן (בשביל שנה נוספת לקבל סל בריאות מקדם שאני כבר לא רואה בו תועלת לפי תוצאות שיש ולפי משהיא כתבה איפה הם היו שנתיים אלו שילדה "קיבלה " אני כבר אעדיף לשלם למישהו פרט אם אצטרך כמובן ואקבל אחזר מהמכבי ואז אוכל לדבר איתו לשאול אישי ולא דרך גננת שממליצה לילדה בת 5-6 לתת ריטלין . ) 2.כיתת תקשורת בבית ספר רגיל .3. בית ספר לחינוך מיוחד(לאוטיסט)כמובן.

בשאלון לסיכום היא רשמה שאללי יכולה ללמוד בתוך קבןצה ילדים עם תפקוד גבוה לא אמור שם מה בדיוק.

nirity1

New member
טטיאנה

מה שהגננת רושמת זאת רק המלצה.
את צריכה להראות להם שאת משוכנעת שכיתת תקשורת זה הדבר הכי טוב לבת שלך. לא להתקפל. ולא להראות להם שאת פוחדת.

asa112

New member
OK. צוות אומר שיש 3 אפשרויות, אבל

בדרך כלל יש אפשרות אחת שצוות מעדיף. מה היא ?
ועדת השמה בדרך כלל הולכת עם אפשרות הזו.

מצד שלישי, אם צוות אומר, שכיתת תקשורת אפשרית, אז תוכלי להתעקש על זה בועדה ולקבל.
למה את רוצה דוקא את האופציה הזו ?

טטיאנה1

New member
כי באופציה של כיתת תקשורת יש יותר אפשרות

לשלב אותה בכיתה רגילה לפחות לראות איך היא משתלבת ויאם לא אז השאירו אותה בכיתת תקשורת יש להם אפשרות לראות את ילד מכל הבחינות ויאם זה יהי עוד שנה בגן הם אמרו לי שייה שילוב בבית הספר , אבל לפי שהיה בשנה הזו הם הבטיחו שיגדלו שילוב של אללי בגן רגיל לפי שעות ועשו להפך במקום שהגדילו שעות או יומים הם עשו את זה פעם בשבועה ו 3 שעות שחלק רק בשיעור מוסקיה בגן רגיל וחלק במשחק חופשי שאין להם גננת משולבת היא הולכת עם הסעיי של גן ושם היא מחשקת עם עצמה הם לא זזים כדי לגרום ליוזמה שלה לשחק עם ילדים הם משאירים אותם כפי שהם חוץ מהטיפולים ומפגשים , הבנות שיקות גם לא זזים אצבע כדי לשחק עם ילדים או שמשחקים עם ילדים יותר אקטיביים .בבית ספר לחינוך מיוחד אין הרבה אפשרויות לשילוב והיא תראה רג את ילדים של הכיתה שלה ובבית ספר רגיל הם ישחקו יחד בהפסקות , יהו בטקסים , בטיולים של בית הספר הרגיל יש להם יות חשיפה לחיים נורמטיביים.

אי ציטטתי לך את מה שכתבו בשאלון ובודאי הם ירצו שהיא תשאר בגן אבל היא בת 6 באוגוסט היא תיהי כבר כמעט 7 והיא גבוה וחוץמזה היא כבר יודעת את חומר של הגן בעלפה

asa112

New member
אולי כדאי לך לשקול כל האופציות שוב ?

בקשר לעד שנה בגן - יש מדיניות חזקה של משרד החינוך להוציא כל הילדים בני 6 לבית ספר. היום זה ממש נדיר, כשמשאירים ילד בגן, בגיל הזה (יומם הולדת בקיץ). ממש מפתיע לשמוע.
אולי את הבנת אותם לא נכון או שהם באמת מאמינים ששנה נוספת בגן תעשה שינוי. אם זה המצב, אולי היתי חושבת על זה ומדברת עם גננת עם כל הכלפים על השולחן - שאת רואה משמעות בזה רק אם יהיה יותר שילוב ויותר תיווך.

טטיאנה, אני מבינה, בת שלך בתפקוד בינוני, אבל יש לה יכולות, נכון ?
פשוט בן שלי היה בכיתה PDD עם ילדים ברמה כזו. אז לא הכל עובד כמו שאת חושבת - בבית ספר שילוב תלוי מאוד ברמה לימודית של הילד - האם בת שלך יודעת לקרוא ? אם לא, את מוכנה לדואג לזה , שהיא תלמד לקרוא, כי לא בטוח שתלמד בבית ספר. בכיתה של בן שלי בזמנו אף ילד לא למד לקרוא במשך שנתיים. ילדה כמו שלך צריכה להשתלב בשיעורים עם סייעת ובכיתה PDD לא תהיה סייעת פנויה כמו שאין כזו בגן, תאמיני לי. בהפסקות הם לא יודעות לתוך בדיוק כמו שזה קורה היום בגן, תהיה בטוחה בזה. לטקס מביאים אותם מחזיקים ביד וכל הילדים מסתכלים אליהם - "הינה פדידונים באים!". כנ"ל גם טיולים. כן הם חשופים יותר לילדים נורמטביים, אבל אל תחשבי , שהם ישחקו יחד ושילוב יהיה יותר טוב מאשר בגן.
כיתות PDD לא בנויות כדי לתת יותר מדי תיווך ורק ילדים שיש להם פחות או יותר כישורים נדרשים מסתדרים טוב בכיתות PDD. אני מתכוונת, שילד צריך להיות מסוגל להשתלב לבד רוב הזמן בשיעורים ולהסתבב לבד בהפסקות ולא להכנס לצרות.

או היא תהיה בכיתה עם ילדים יותר גבוהים, אז אולי היא תמצא חברים בכיתה, אבל יהיה לה סיכוי עד יותר נמוך להשתלב לימודית.

אני מבינה, שאת לא מרוצה מהגן ורוצה לשנות, אבל לא כדאי לדעת מה לצפות ממסגרת הבא.

dina199

New member
הבת שלה ילידת ינואר (ז"א כבר בת 6

ולא על גבול השנתון ) ולא רק יודעת לקרוא אלא יודעת הכל. היא רק נראית מבחוץ כ'לא מקשיבה' אבל עונה על הכל כששואלים.

טטיאנה1

New member
אז קודם כל

בת שלי בתפקוד גבוה , היא יודעת לספור לכתוב אותיות במודפס , מתחילה לקרא, מזה אותיות בספר , ודעת צורות גאומטריות, צבעים מביחינה דידקטי היא כמעט מוכנה לבית הספר ,מבדילה כמיות, ממנת אותם , מבינה מה זה כל מספר ,עכשיו אנחנו מתרגלים ביחד חבור וחיסור עד 10 , בקיצור היא בתפקוד גבוה , גם הפסיכולוג שעשינו אצלה ערכה פסיכולוגית כתבה בדוח שהיא בתקוד גבוה .והמליצה על כיתה בתוך בית הספר רגייל .
2. זה משאת אומרת על טקסים ועל טיולים, זה גם מאוד תלוי מהגישה המורים כלפי ילדים וכלפי ילדים מהכיתות מיוחדתו , לגב בת שלי לא הגידו דבר ואים אשמע שזה אומרים ככה ואדע אז אבקש שיחה עם אחראית כיתות או מנהל , שידברו עם ילדים או אים הורי של ילדים לגב המילים האלו ,ף אז יש מה לעשות איתם אני חושבתצ גם אפשר לדבר עם הורים של כיתה איפה ילד שלך נמצא ולחבר מכתב עם חתימות למנהלת הכיתות או למנהל בית הספר שיגיש אותם למורים בבית ספר הרגיל שידברו עם ילדים , אני ראיתי הילדים בבת הספר אחד ממש לא רואים הבדל , ואים אני יוצאת עם בת שלי למגרש משחקים , יש ילדים שמיד מחבריפ אלי את פשוט לא ראית אותה היא לא נראת שהיא ישיש לה בעיה אזשהי . משקשור לגן אני לא רוצה להשארי אותה שם כי אני לא מבינה איך גננת של גן תקשורת יכולה לאחר חודש עבודה עם ילדה שלי להמליץ לי לתת לה (אז בת שלי היתה בת 5 ) ריטלין , ועוד להזמין לעבודה עם ילדים קטנים פסיאטר לא ניורולוג לא רופא התפתחותית שגם ממליצה לילדה בגן לתת ריטלין . בת שלי לא הפראקטיבית , מה הטעם לתת לה בגן הריטטלין הזה . וכמה פעמים אני אמרתי להם שאסור לה בגלל EEG אפילפסי , וגם שלחתי סיכום של רופא שלנו וזה לא עוזר לה בכול זאת שימ לב הפסיכיאטר !!!!!!!! שהיא צריכה להבין כמו לא כל אחרת גם רצתה שאתן לה ריטלין , למה כדי עוד יותר להרוג את ילדה , הם אומרים שהיא איבדה מוטיבציה אז מה ריטלין תוסיף לה את המטיבציה , ???.אים הם אומרים שהיא לפעמים איתית בתגובות , הריטלין תיזרז אותה , וחוץ מזה הנזק כבר נגרם בגלל הוולפוראל - יש לה חוסר קרניטין שגם זה ייכול להיותץ סיבה לכל סיבות הלו ,והירטלין עוד יות ר גרועה , אז איך את חושבת שאני אעשה להאשיר עוד ילדה בגן או לא ,איםן הגננת אחרת או צצוות ך מטפל אחר היתי עעוד חושבת הית רואה את קלינאית שלהם כשבעלי ראה אותה הוא אל הביו מזו איך הוא מאר שזו הצל של קלינאית תקשורת , היא בקושי מדברת לבד בקוש י שומעים אותה אז הם רוצים שלילדה תייה מוטבציה .

asa112

New member
סליחה שקיבלתי רושם לא נכון

1) אם יש לך המלצה של פסיכולוגית בכתב - לא תהיה בעיה בועדת השמה לקבל כיתת תקשורת, רק תבאו רגועים, בלי עצבים, בלי אשמות מיותרות - "ילדה שלנו מוכנה לבית ספר, רוצים כיתת תקשורת וזהו". אל תכנסו שם לויכוח, אל תאשימו גן בשום דבר, פשט חזרו כל הזמן על הדרישה שלכם - לא רואה סיבה שלא תקבלו.

2)כמובן, הכל תלוי בגישה, אבל לא לצפות יותר מדי. אני אומרת מנסיון.

3) גם מנסיון - היינו במצב כזה, המלצות מסוג כזה לא מחייבות אותך בכלום. במיוחד אם אתם במעקב בגלל אפילפסיה (נכון ?). לא להכנס לויכוחים עם צוות, להגיד "אנחנו נבדוק עם רופא מטפל שלנו" וזהו. אגב, סביר להניח, שבכיתה PDD צוות מטפלים יהיה עד יותר חלש. הם מעדיפים לעבוד בגנים ומישלא מצא עבודה בגן, הולך לכיתות PDD, לדעתי. כמובן, תמיד יש יוצאי דופן, למזלנו.

בהצלחה

dina199

New member
הגנת שלכם מגזימה עם 'מוטיווציה' .

הילדה א"סית , מותר לה לא לדבר או לדבר איך שהיא רוצה. הרי מבחינת הידע הילדה יודעת הכל.
לדעתי אין לה מוטיווציה כי משעמם לה הבגן.
נראה לי שבבית ספר המוטיווציה תחזור כמו באורח פלא

ולגננת אסור להמליץ על תרופות

למעלה