ערב טוב לכולם

טטיאנה1

New member
ערב טוב לכולם

אני רוצה חוות דעתכם בדבר שכזה : היתי אתמיל בשיחה אמצעה שנה בגן של ילדה , שם כולם אמרו הכל טוב ויפה , ילדה נבונה , משטפת פיעולה בטיפולים אבח לפעמים קשה לה לשבת עד הסוף המסימה , היא יכולה פיתאום לקפוץ במקום , או פשוט להכנס לתוך עולמה וחוץ מזה היא מפוזרת אבל רוב הזמן היא קשובה למצב והגננת שאלה אותי בסימן של המלצה אולי לבקש מרופא ניורולוג תרופא לטיפול בעיות קשב וריכוז , אני נגד כי עד עכשיו היא מקבלת תרופא לא הכי חלשה שיש היא מקבלת וולפורל , שמשפיעה על תפקוד כבד ועוד בת 5 , עוד תרופה אז בכלל תתחיל להיות רק על תרופות , האים אפשר לטפל בבעית זאת עוד איך שהו לא תרופתי , אולי בתוספי מזון , משהו טבעי , טיפולים נוספים למרות שהיא מקבלת עכשיו מספיק טיפולים בגן תקשורת שלה כי הם התחילו לעבוד בשיתוף עם עמותה לילדים בסיכון, עכיו אני למשל רשמתי אותה בינתיים לשיעור אחד לרכיבה טיפולית שמעתי כי זה גם עוזר לבעיות קשב וריכוז , .אולי אתם\ן מכירות איזה עוד טיפולים לבעיות אלו עם ילדים אוטיסטים

asa112

New member
מסכימה איתך

קשב וריכוז משתפר עם גיל, אם לא מוותרים לילד וממשיכים לתת לו משימות.
אבל זה לוקח שנים.

בעיקרון, את יכולה לצמצם כמות ממתקים, שילדה אוכלת ולהוסיף אומגה-3,
אבל לא צריך לצפות לשינוי מידי ומשמעותי.
צריך לתת לילדה משימות שדורשות ממנה להתרכז ועם הזמן (שנים) יכולת ריכוז שלה יכולה קצת להשתפר.

אולי בבית ספר זה לא יהיה מספיק ואז אפשר לחשוב על טיפול תרופתי, אבל בגיל 5, בגן תקשותי ?
לא היתי מסכימה גם.

ענתנוי

New member
בעיות קשב

של המערכת, לא של הילדה.

למה את צריכה להרעיל את הבת שלך בגלל שהגננת חושבת שכל ילד חייב להקשיב לה בכל זמן ובתנאי שנראה לה?

עדיף לך למצוא גננת קצת פחות מטומטמת במקום להשקיע הרבה כסף, משאבים וטיפולים בבעיה שלא קיימת אצל הבת שלך....

האם היא מקבלת וולפורל בגלל אפילפסיה?

הקטנה שלי סובלת מאפילפסיה כיום היא מאוזנת עם קפרה. בעבר קיבלה וולפורל, תרופה זו לכשעצמה גרמה לה לחוסר שקט, עצבנות ועוד כל מני תחלואים, יתכן ומה שאת מתארת היא השפעה ישירה של הוולפורל תתיעצי עם הניירולוג. אני לאחר שהפסקתי את השימוש בוולפורל, הילדה התהפכה 360 מעלות לטובה, תופעות של אי שקט, עצבנות ועוד נעלמו. בכל מקרה אני באופן אישי לא הייתי נותנת לה תרופה לבעיות קשב וריכוז, כי כפי שענת כתבה לך, גם למורים וגם לגננות, מאוד קל להפנות אצבע מאשימה לילדים, מאוד קל לתת תרופה לילד להפוך אותו לזומבי וככה להעביר את היום בעבודה ללא הפרעות מצד הילדים.
צריך להבין שמדובר בילדים, בדרך כלל הפתיל של הילדים קצר יותר משל המורים ולא תמיד הכל מעניין. לעניין חוגים שיכולים לעזור, כל חוג שמצריך הקשבה לאני הפנימי שלך יכול לעזור. את זה אני כותבת לך מניסיון עם בני, הוא אומנם נ"ט אך גם הוא בהתחלה אמרו בעיות קשב וריכוז, הילד היה בחוגי ספורט, ובעיקר קארטה, קארטה דורש שליטה והקשבה לאני הפנימי שלך ולכן עוזר. לא מעט בנות הולכות לחוג קארטה גם כאלה הנמצאות בספקטרום, יש מקום כזה בראשון, אם תרצי עוד פרטים אשמח לעזור

למעלה