ערב טוב לכולם

eitansi

New member
ערב טוב לכולם

אני מבקש המלצות למחשב נייד שיענה על הצרכים הבאים: דיסק קשיח לפחות 100 ג'יגה זיכרון פנימי 2 מגה מעבד אינטל ליבה כפולה מסך בסביבות 14 אינץ' כרטיס מסך יעודי (לא מובנה) בעל זיכרון של 256 מגה לפחות סוללה שתחזיק לפחות 4 שעות עבודה אמניות ושירות של היצרן חשוב לי לקבל את המלצותיכם בעיקר לגבי היצרנים שכדאי להתעסק איתם המחשב נועד ליישומים עסקיים, הרבה אופיס, עיבודים מתימטיית ותקשורת אינטרנט רבה אין לי צורך בשימושי מומלטימדיה סרטים וכדומה תודה מראש למשיבים

danadandana

New member
הקטע של הכרטיס מסך זה התקלה

יחד עם מסך בסביבות 14- אני בספק אם יש משהו כזה. גם מסכי 15.4 קשה להשיג עם כרטיס מסך שעונה לדרישותיך. אם תתפשר על המסך נייד כמו LG S1-PRIDE שמגיע עם WIN XP PRO יכול להתאים. את הזכרון תצטרך להרחיב בנפרד.

eitansi

New member
הי דנה

מה לגבי היצרנים השונים? איך השירות שהם נותנים? אמינות המחשבים שלהם לאורך זמן? האם ל- LG יש יתרון בתחום זה? תודה !!!

danadandana

New member
יש דעות לכאן ולכאן

אני אישית מאוד אוהבת את LG ו- ACER. לא אוהבת את לנובו ו- HP (התמיכה שלהם מזעזעת) וגם דל לא נמצא בטופ ליסט שלי. אבל כל אחד יאמר לך משהו אחר. החברות שציינתי טובות, אמינות ובעלות שם בינ"ל. תמיכה בארץ טובה. לגבי שאלתך ממתחת, IBM ולנובו זה אותו הדבר (לנובו רכשה את חטיבת הניידים של IBM וכיום המותג THINKPAD הוא של לנובו). לא מוצאת יתרון של THINKPAD או לנובו על חברות אחרות, מה גם שהם יקרים יותר.

bar666xp

New member
לנובו בסידרת הTHINKPAD...

לדוגמה עמידות פיזית {בדר"כ}... בנוסף רמת השירות של לנובו נחשבת לבין הטובות בכנה מידה עולמי {כמו שאמרת זה לא אומר שאין אנשים שחושבים אחרת}... לרוב אחריות ורמת שירות אחידה בכל מקום בעולם!!! HP אני אישית לא מאוהדי HP אבל יש להם לפעמים דגמים מעוד זולים יחסית למפרט {אמרתי לפעמים}. ACER לדעתי החברה הזו משנה לשנה מדגם לדגם לומדת מטעויות ורק משתפרת יותר ויותר... {אני דיי אוהד את החברה} LG עד היום כמעט כל הניידים של LG שראיתי רק מהורדת והרמת הLID הבנתי שדבר כזה אצלי לא מחזיק יותר מחצי שנה עד שהו מתחיל להישבר!!! {לא בישבילי תודה}.... והאתר הכי מעצבן שיצא לי לראות. FS אני מרוצה אבל הם לרוב יקרנים חבל"ז. DELL אישית אני מעוד אוהד מוצרים ברמה סבירה+ {לא מתפרקים} ולרוב בין הזולים ביותר בשוק. {מרגיז שלפעמים יש פערים בין האתר האנגלי לעברי אבל זה לרוב ניסגר בשבוע עד חודש}. MSI לא סובל לא את הניידים ולא את היבואן {איבורי}. הכל דעה אישית ואין להסיק ממנה כי חברה X או Y באמת טובה יותר או פחות... אפשר לקבל או לא לקבל את הדעה.

danadandana

New member
על העמידות הפיזית של ה- THINKPAD משלמים...

לכן אני חושבת שקשה להשוות בן נייד של 10,000 ש"ח לנייד של 6000 ש"ח, גם אם המפרט זהה (פחות או יותר). אני חולקת עלייך בנוגע לדל, אמנם יש לה כמה סדרות זולות כמו ה-6400 שהם מה שאני קוראת "סדרות סטודנטים" אבל השאר יקרים. אין ספק שבנוגע לניידים יש הרבה עניין של מזל... יכול להיות שמישהו ייפול על נייד תותח של MSI (שאני בכלל לא מחשיבה אותם) ואחר על מחשב בעייתי של אייסר או לנובו. בכל מקרה לגבי LG אני לא מסכימה איתך, לדעתי יש להם יופי של ניידים, אמינים ואיכותיים וגם תמיכה טובה ואני לא מכירה אף אדם שהנייד שלו התחיל להישבר או להיתפרק...

comet9

New member
אני כן. נו אז?

האקזמפלרים שאנחנו מכירים הם רק חלק מהכלל האנשים הצביעו ברגליים, לנובו בתחום המחשוב האישי נמצאת במקום הראשון בכל העולם אאל"ט ואחריה דל וHP שלא תביני לא נכון, אין לי מניות בלנובו והנייד האישי שלי הוא לא לנובו אפילו. בדבר אחד כן צדקת וזה המחיר. המחירים של סדרת ט'ינקפאד בארץ מוגזמים מאד לעומת ארה"ב. שם אפשר להשיג T61 ב4.5 עם קונפיגורציה שתעלה לך קצת יותר מכפול בארץ.

eliel11

New member
אבל למה כרטיס עצמאי?

"נועד ליישומים עסקיים, הרבה אופיס, עיבודים מתימטיית ותקשורת אינטרנט רבה אין לי צורך בשימושי מומלטימדיה סרטים וכדומה" אם כך אז למה אתה צריך כרטיס עצמאי ועוד אחד עם 256MB של זיכרון עצמאי.... אני שואל כי זה מייקר את המחשב ברמות מטורפוות (כמה אלפים טובים) וזה דבר שקונים רק אם באמת יש צורך...

eitansi

New member
לגבי הכרטיס מסך

אני אוהב לראות תמונה חדה ובמקרה זה אני עובד עם הרבה גרפים על המסך חשבתי להשקיע פעם אחת במחשב טוב ולא להצטער על כך מאוחר יותר

eliel11

New member
אבל זה לא אומר שאתה צריך

256MB של זיכרון עצמאי. אתה צריך מסך טוב וכ.מ מובנה של אינטל. עדיף את הX3100 החדש. כ.מ עצמאי הוא ליישומי 3D ובשביל חישובים שקשורים בזה. אם אתה לא צריך לערוך סרטים וכו אז המובנה של אינטל יהיה טוב מספיק. רק חשוב שהמסך יהיה טוב. הפינוק הזה הוא ההבדל בין מחשב ב5K למחשב עם אותו מפרט רק עם כרטיס עצמאי ב7.5-8K

eitansi

New member
הבנתי, ומה לגבי היצרנים בשוק?

על איזה דגמים כדאי לי לחשוב? DELL , HP, IBM, ACER וכיו"ב...

eitansi

New member
באשר לתקציב

אני בגישה שהמחשב צריך לשרת אותי ולספק לי סביבת עבודה נוחה לכן אני לא רוצה לחסוך כמטרה אבל גם לא לזרוק כסף לפח נאמר כי תקציב של 6,000 עד 9,000 ש"ח סביר ובלבד שהתמורה תצדיק את ההוצאה....

eliel11

New member
אם ככה

אז בלי ספק הייתי הולך על הT61 של IBM. מחשב ברמה אחת מעל כולם עם כל הפיצ'רים בעולם. עם אמינות וחוזק מטורפים ושירות לקוחות הכי טוב בארץ (אחריות תקפה בכל העולם). אני לא יודע מה המחיר בארץ. יש גם את הT60 אבל אני לא התלהבתי מהאיכות מסך שלו. הT61 נפטר מהבעיה הזו שרדפה את מחשבי IBM.

eitansi

New member
../images/Emo51.gif אבדוק את הדגמים הללו

האם יש חשיבות היכן אני רוכש מחשב נייד כזה אם אחליט בסופו של דבר ללכת על IBM ?

bar666xp

New member
למעשה לא קיים יותר IBM יש לנובו..

לנובו רכשה את חתיבת המחשוב... ומחזיקה היום 2 ליינים את הTHINKPAD {מה שמוכר כIBM} ואת ליין הלנובו 3000. לגבי המסך אני ממליץ לך להיכנס לחנויות שיש בהן תצוגה {כמו BIG-BOX וכדומה} לראות את המסכים בעין שלך מה בכי טוב לך... מבריק/מט רחב/רגיל וכו'... אולי של יצרן זה או אחר אם הוא בתצוגה... {למרות שלרוב מדובר ברמה דיי זהה בין היצרנים}...

למעלה