ערב טוב לכולם.....

ערב טוב לכולם......./images/Emo70.gif

מה שלומכם? אני רואה שיש כאן כמה חדשים (תודה מיוחדת לעיתון בי"ס) ראיתי כאן כמה שיחות בין הרוצים להתקבל לטכני ולבין השוחרים שכבר בטכני. אז אני רוצה להעיר כמה הערות לגבי המיונים ואיך זה בכלל הולך שם.. אז ככה:
לגבי המבחנים: א. המבחן במתמטיקה (ואני מדגישה:מתמטיקה
)-לדעתי זה המבחן הכי קשה מכל המבחנים במיונים. עד לפסח נשארו 4 שבועות, ולדעתי אם תקחו כמטרה העיקרית שלכם לרגע זה להתקבל לטכני, אז אתם תצליחו! אפשר לקחת 4-5 שיעורים של שעה-שעתיים עם מורה פרטי שילמד אותכם את החומר החדש ואתם בבית פשוט תחזרו על כל החומר שיהיה במבחן.. ואני בטוחה שזה יצליח! ב. מבחן באנגלית (כמו שלי היה)- בנוי מ-4 סיפורים קצרים באנגלית ולהם מצורפים 5-10 שאלות אמריקאיות... לכן צריך ידע כללי באנגלית הכולל דיקדוק, את כל הזמנים, הבנת הניקרא... וכל זה כדי לענות על השאלות. לדעתי הוא היה קל. ג. מבחן פסיכוטכני (הדבר הכי פשוט שיכול להיות, לדעתי): למשל-נתונה צורה של מקבילית החלוקה באלכסון (ל-2 חלקים ניפרדים), צריך לבחור מתוך 4-5 צורות את הצורה הנכונה שתצא אם יחברו את שני החלקים של המקבילית הנתונה... גם, לא כל כך קשה.... ד. ויש גם את המבחן של פיזיקה (אין לי מושג מה השם הרשמי של המבחן): צריך לדעת על קוחות הפיזיקה (היותר מפורסמות) כמו כוח המשיכה, הגיון גם עוזר שם מאוד... במבחן הזה בודקים אם יש לכם חוש טכני.. אני יתן לכם דוגמא: מראים תמונה של מסלול מירוצי סוסים, ומצויירים שם שני רוכבים הרוכבים על סוסים שרצים בפינה של המרוץ (הכוונה לפניה). סוס אחד רץ במסלול הקרוב ביותר למרכז המסלול וסוס השני רחוק יותר וקרוב יותר לשוליים. והשאלה היא: איזה סוס יגיע מהר יותר לקו הסיום אם הם רצים באותה המהירות? והתשובה היא=הסוס שקרוב יותר למרכז המרוץ בגלל שהנתיב שלו הוא הקצר ביותר.
עצה:
כל המבחנים מוקצבים בזמן מסויים ויש סיכוי קטן שתסיים את כל השאלות במבמחן, שזה לא כ"כ נורא בגלל ששיטת הבדיקה שלהם היא כזאת: בודקים רק את השאלות שענית עליהן (שזה נחשב ל-100%) ומהציון הזה הם מורידים ניקוד רק על השאלות שענית עליהן אבל הן היו לא נכונות! כמובן המטרה היא לענות על כל השאלות נכון! ככה שאי אפשר לחפף שם ולפחות לענות על יותר מחצי המבחן (וכאן אני מתכוונת למבחן במתמטיקה)
התנהגות: א. הדבר שתופס מקום מאוד גדול בהחלטה אם לקבל אותך לבי"ס או שלא. ולפי הניסיון שלי (מהצד של הדפקנים) אני יכולה לייעץ לכם שב-3 הימים של המיונים תחזיקו את עצמכם בידיים! תתפקו! ואל תתפרצו! והעיקר להקשיב למדריך\מדריכה שתיהיה לכם ולעשות מה שהיא אומרת... זה סה"כ 3 ימים! ב. דירוג העבירות מהקשה אל הקל: - אלימות פיזית: אם מדריך (ולא חייב להיות שלכם) רואה שאתם קופצים על חבר שלכם בצחוק בתור משחק "ערמת ילדים" אתם פשוט עפים משם! אין שום בירורים.... צלצול אחד להורים ואתם כבר לא שם. - אלימות מילולית: פשוט לא כדאי לכם לפתוח את הפה! במיוחד לא על המדריך! הוא זה שיהיה הכי קרוב אליכם שם והוא זה שיכול להחליט אם להעיף אותכם או שלא... זה נתון לשיקול... - התחצפות: תשמרו אותה לבית! או לימים אחרי שתתקבלו
ג. בד"כ יש חניכים "וותיקים" שעוזרים למדריכים במבחני המיון, הם גם יכולים להשפיע על ההחלטה... לכל מדריך תיהיה מחברת רגילה שכל דף ניפרד יהיה מוקצב לכל תלמיד ותלמיד בכיתה (עם התמונה שלו) שם המדריך והעוזר\ת שלו רושמים את כל בעיות המשמעת של התלמידים, כמו: דיבר מספר פעמים בהליכה בשלשות, דיבר בטלפון בשלשות, כמובן עניין האלימות, התחצפות, סירוב "פקודה" (חחחח
), עשה רעש במגורים לאחר כיבוי אורות, הביא מכשיר חשמלי (שזה אסור החלט), ועוד כל מיני דברים קטנים... ד. אם אתם תרגישו שמחפשים אותכם על כל דבר-אתם צודקים, ככה זה! למה? ת'אמת, אני לא יודעת... המדריכים יעשו לכם שם טירונות (אול לא כולם, אבל רובם) וזה יראה לכם מגוכך ומצחיק.. אז תדעו לכם שבבי"ס עצמו זה לא ככה! הבנים יכולים לגשת לבנין של מגורי בנות, וההיפך! רק בהתחלת השנה אתם תלכו בשלשות ואח"כ זה יפסק, זה לא יהיה טירונות ויראה יותר כמו בי"ס רגיל.... אז בסה"כ (כמו שאמרתי כבר) זה רק 3 ימים שצריך להתאפק, להתנהג בסדר, לא ללק יותר מדי (אני שונאת כאלה), לעשות כל מהשמבקשים ממכם, וכמובן להצליח במבחנים!!!!!!! ניראה לי שזה הדברים העיקריים שצריך לדעת, סורי על האורך של ההודעה
אם יש שאלות - אני כאן כדי לענות.... ובהצלחה לכל מי שהולך למיונים

למעלה