ערב טוב לכולם

אילת12

New member
../images/Emo26.gif מישהו שמע על "חטיבת קרקע"?

הכוונה לחלקה, שטח, ולא ליחידה של צבא. הכוונ הלחוזה, על שטח מסויים אבל הקרקע מוגדרת כ"חטיבת קרקע בשטח של 100 דונם" הכוונה בהחלט לחלקה, לא? האם זה רק ביטוי או שיש איזו משמעות לעניין?

hazelnut

New member
לדעתי,בהחלט "חלקה" כפי שהצעת.

כנראה שהמחבר הוא עולה חדש (לא חסרים אנשי מקצוע כאלה) ותרגם מילולית או בעזרת מילון...

אילת12

New member
כן, אבל היות ומדובר גם על חלקות

גושים ומגרשים, ששם בונים את הפרוייקט, אני מפחדת להשתמש במילה חלקה במובן כללי כזה.אני צריכה את זה כמובן באנגלית. אפשר לומר piece of land, או area, או site?????

hazelnut

New member
לדעתי הכול טוב. גם אפשר PLOT, וגם

אפשר LOT, אם כי זה גם בשימוש מקצועי בהקשר. מניסיוני האישי, בחומר משפטי מה שחשוב הוא שיהיה ברור, ושלא יהיה מקום לאי-הבנות לגבי הנושא המדויק של המסמך. מקווה שזה עוזר

hazelnut

New member
אופס, לדעתי האישית PLOT OF LAND

עדיף, והכי ברור לפי הקטע שהבאת (ולא משנה אם יחזור אחר-כך בהקשר מקצועי ייחודי)...

Fanja

New member
מבחינה משפטית, עד כמה שידעתי משגת

LOT זה חלקה מסוימת, יותר ספציפית מPLOT שהיא חלקת-אדמה באופן כללי.

אילת12

New member
לפי ידיעתי המשפטית, גוש, חלקה../images/Emo39.gif

ומגרש הם : plot-גוש parcel-חלקה ולכן את מגרש השתמשתי ב-lot. הרי בכל מקום ברשת אפשר לאתר גוש וחלקה, אלה רישומים מאוד מוקפדים של הנכס. לכן לחתיכת אדמה, אשתמש כנראה ב-plot of land. אני מקווה שזה לא מופיע הרבה מדי פעמים

tutu99

New member
נורא תלוי מה ההקשר

בארה"ב יש דבר כזה שנקרא zoning ordinance שהוא קובץ תקנות ומפות, אשר מתפקד באופן דומה לתכניות בינוי ערים בישראל, ז"א יש לו תוקף חוקי, והוא קובע מה וכמה מותר לבנות איפה. town planning או urban planning היא פעולת התכנון עצמה, ואין לה משמעות חוקית בהכרח, (לתב"ע יש ועוד איך) אז זו שאלה שקשה לי לענות עליה בלי הקשר, אבל יכול להיות שהתשובה היא בכיוון של zoning ordinance

אילת12

New member
ממש משתמשים בזה?לא האמנתי../images/Emo12.gif

זה נשמע כל כך מסורבל ולא צמוד-קרקע. אבל זה יספיק בשעה קשה זו.תודה

ST

New member
בבילון אומר "one-floor"

אבל פה אני נכנסת להתלבטות האם בית צמוד קרקע הוא חד קומתי, ומעבר לזה זו כבר "וילה"? אני תמיד מתבלבלת... (למרות שאנחנו גרים כרגע בכזה... כלומר מהסוג השני...)

למעלה