ערב טוב לכולם

קדין

New member
ערב טוב לכולם../images/Emo140.gif

מלא זמן לא יצא לי להיות כאן מה שלומכם? היום תאריך יום הנישואים שלי וכמו כל שנה אני אומרת לעצמי שלא זכיתי לחגוג אפילו פעם אחת עם בעלי את היום הזה ולחשוב שבעוד שנה היינו יכולים לחגוג את חתונת הכסף לא להאמין נדמה לי שהכל לא אמיתי כזה קשה לי לדמיין איך עברו כל כך הרבה שנים כאילו הכל קרה אתמול יש וארגיש שלא אוכל לכתוב עוד כי לדבריי אין יותר טעם כי את כל אשר רציתי לאמר אמרתי כבר פעם

קדין

New member
איש

אני מתגעגעת מאוד אליך לנקודת החן שעל לחייך לגומה על הסנטר ולחיוך שתמיד אומר אך אתה אינך יודע איש אינך יודע דבר חושבת קר לך איש? רוצה לשוב הביתה? אך אי אפשר איש האל הקדוש החליט שהוא צריך אותך שם למעלה ליד הכוכבים אולי אתה כוכב ואולי מלאך זאת אין לדעת איש זאת רק האל יודע כי הוא הוא היחיד שקובע !

mlaor2

New member
קדין

אני מבינה שבעלך ניפטר לפני 25 שנים. כי דברת על חתונת הכסף. אני פשוט המומה מזה שאחרי כל כך הרבה שנים עדיין הוא ממלא את מחשבותיך. זה קצת מדכא אותי לחשוב שלא אוכל להשתחרר מזכרו של בעלי לעולם, אבל אני בכל זאת רוצה לקוות שגם אם לא אשכח אותו הוא לא יתפוש חלק בלתי נפרד מחיי. לדעתי צריך לתת למתים ללכת ולנוח על משכבם בשלום ולא להטריד אותם בגעגועים שלנו. זו דעתי אבל אני מכבדת את דעתך , כל אדם וטעמו.

קדין

New member
מלאור יקרה

כן בעלי נפטר לפני 24 שנים אך אני עדיין זוכרת כמובן איך לא? אבל יחד עם זאת אני כן השתחררתי וכן חיה את החיים שלי צוחקת ומבלה אבל אי אפשר לשכוח אני עדיין משתפת אותו בכל דבר למרות שהיינו נשואים רק 3 חודשים אבל לפני הנישואים היינו יחד בצבא היינו בנחל בקיבוץ יחד לא צריך לדכא אותך חלילה אני לא אומרת שלא השתחררתי להפך אני מאוד משוחררת אפילו יצרתי ילדה אחריו את יודעת לפני 24 שנים אמרה לי חברה עוד כמה שנים את תשכחי את השם שלו וכמה שזה לא נכון אי אפשר לשכוח לא שוכחים אבל חיים ממשיכים לחיות אז רק דעי לך שאני לא בתוך הגעגועים השיר שכתבתי כמו כל השירים שכתבתי עליו הם לפני 24 שנים א י ש זה השיר הראשון שכתבתי מתוך 92 שירים אז יקרה שלי אל דאגה תחיי תצחקי תהני כי העולם לא שווה את הדמעות שלנו ולא נורא שבוכים קצת לפעמים זה טוב זה בריא זה משחרר שבת שלום וקסומה ואני רצה עכשיו לעבודה

mlaor2

New member
הרגעת אותי קדין

ובכל זאת אני רוצה לשאול אותך, למה את מרגישה צורך לכתוב פה בפורום של אלמנות? והאם היום אחרי כל כך הרבה שנים, את פתוחה ליצור קשרים חדשים עם גברים?

קדין

New member
מלאור חביבה

כמובן שאני פתוחה להצעות למה לא? עשיתי את זה בעבר יצרתי קשר היום יש לי קצת בעיה כי אני באמת קשורה מאוד לעבודה שלי ואני לא יודעת אם מישהו יסכים להיות איתי אם תנאי עבודה כאלה שבתות וחגים זה בעיה אבל מי יודע אולי לקראת הפנסיה אמצא את אהוב ליבי את הנסיך על הסוס

../images/Emo24.gif

מאמי מחבקת ומחזקת אותך .. ותמיד נשמח לקרא אותך ותמיד יש מה לומר . ותמיד נהיה כאן להאזין לך ,לחבק זקוקים לך יקירה .

mlaor2

New member
לקדין

לא משנה אם אמרת מה שכואב לך, פעם או יותר, לא משנה אם שמענו מה שכואב לך פעם או יותר, מה שחשוב הוא שאת זועקת את מה שכואב ומוציאה החוצה וזה מה שחשוב. כל זמן שזה יושב לך שם בפנים ולא יוצא, הכאב קשה מנשוא , אבל אם תתני לו להתאורר מדי פעם, תרגישי הקלה. לשם כך אנחנו פה, ואני מרגישה שגם אתם נמצאים אי שם בכל קצווי הארץ למעני וחולקים איתי את הכאב.

mlaor2

New member
ערב טוב לכולם

השעה 12 , ואני סיימתי לבשל לשבת. מחר יש לי אורחים, אחותי ובעלה, וגם חברה טובה, וגם בני עם משפחתו יגיעו לארוחת ליל שבת. בישלתי מרק עוף ומרק קובה(בגירסא אשכנזית), פלפל ממולא, צלי עוף, דג ממולא (געפילטע פיש) וגם קציצות הודו, ומחר אמשיך להכין שניצל וגם תוספות. האמת שאני תמיד מבשלת יותר מידי אוכל , ובמיוחד עכשיו שאני כל השבוע לבד ונשארת עם כל השאריות, זה גם דבר שצריך להתרגל אליו, אין מי שיאכל את מה שנשאר משבת!

בוקר טוב../images/Emo140.gifשבת שלום ../images/Emo23.gif

יום שישי ,הכנות לשבת הסתימו , (אפשר לחשוב שאני המכינה) קצת עזרתי לאמא בבישול. אבל ,הבישול אצלי הוא בעיה , תמיד היתי מכינה לשבת אוכל בכמיות, כי משפחתו של בעלי היתה מצטרפת , או בשישי או בשבת , היה לי קשה מאד ללמוד להכין בכמיות קטנות יותר , ולותר על מאכלים שהיתי מכינה וילדי לא אוכלים , אבל עם הזמן למדתי ,עדיין יש שאריות אבל בכמיות סבירות. ומליאור אשמח לשמוע מהו מרק הקובה בגריסה האשכנזית שבת שלום לכולם .
טלי

mlaor2

New member
טלי שלום

בזמן האחרון לא שומעים שום דבר מחן וממשי מה קורה? ובאשר לגירסא האשכנזית של הקובה. בתי שהיו לה שכנים יוצאי כורדיסטן, למדה לבשל מרק קובה אמיתי וכולנו היינו מתים עליו. זה דורש הרבה מיומנות להכין את העיגולים שעשויים מסולת ולמלא אותם בבשר טחון, אבל התוצאה מצדיקה את ההשקעה. פעמים רבות הכנתי את המרק הזה לשמחת המשפחה והחברים. עד שיום אחד גיליתי שניתן לקנות כדורי קובה מוכנים וקפואים ומה שצריך להכין זה רק את המרק. גם אותו אני מכינה לפי הירקות שיש לי בבית, בעיקר גזר וקישואים, ומה שהכי חשוב בקובה זה הרבה דלעת שנותנת למרק צבע וטעם מיוחדים. בעצם מה שצריך לעשות זה לבשל מרק ירקות שיש בו הרבה דלעת ,וכשהמרק מבושל היטב והדלעת כבר מתחילה להיתפרק. מכניסים פנימה את כדורי הקובה, שווה לנסות גם הילדים אוהבים מאד את המרק הזה. בתאבון.

למדתי לבשל בסירים קטנים

ככה אני מכינה כמויות קטנות יותר וגם ירקות לספור מספר עגבניות ומלפפונים בכדי לא להאכיל את הזבל בירקות שהתרקבו וזה עובד, סופרת 8 מלפפונים וזה שבוע אוכלת יותר מרק ירקות מבושל מירק חי ובמקפיא תמיד יש ירקות מוכנים למרק מכינה סירים קטנים כמות ל3 ימים

mlaor2

New member
נכון את צודקת

זהו כנראה הפתרון איך לא להיתקע עם כמויות אוכל גדולות אחרי שבת.

../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo9.gif|כלנית

ועוד מליאןןןןןןןןןןןןןן חיבוקים טלי שבת שלום אישה יקרה שלנו אנחנו פה כל הזמן מה קרה ומה שלום הרגל? תגידי לה שלא תעשה הרבה צרות

../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

למה לא אמרת שצריכה חיבוקים הייתי שולחת לך ים של חיבוקים שימי לב לשעה שזה נכתב , לאחרונה לילולת לבנים התרבו אצלי

קדין מקסימה

זכרונות הן חלק מהעבר שלנו כולנו זוכרים תאריכים חשובים זה כמו שאני חשבתי על יום ההולדת ה40 לאחותי ז"ל והיא תשאר תמיד בת 20 יפה וצעירה כי היא נהרגה שהיתה בת 20 שנים ו11 חודש וביום הולדתה השנה חשבתי על זה וזה דיי הקשה על ההתמודדות שלי עם הצינתור שקעתי בזה וקשהנ היה לצאת מזה אבל זכרונות הן חלק מהעבר שנשאר בעבר מקווה שהחיים צוחקים אליך היום שמחה שהצלחת ללדת ילדה מקסימה וזה חלק מהחיי העבר שלך

למעלה