ערב טוב לכולם

liron162

New member
ערב טוב לכולם../images/Emo13.gif

מה שלומכם? אצלי הכל בסדר. סתם משעמם אז בא לי לכתוב קצת... לפני איזה חצי שעה אפילו יותר ישנתי לי קצת וחלמתי עליו ..חלמתי שהוא חי יושב בכיסא גלגלים בבית עצבני בגלל המחלה אני ישבתי בספה דיברנו לא זוכרת על מה ואחרי שסיימנו לדבר התחלתי קצת לבכות..זו לא פעם ראשונה שאני חולמת עליו ובכל חלום עליו נראלי בכיתי...פעם ב..יוצא לי לחלום עליו. אני לא חושבת עליו כל היום רק כשאני לבד מגיעות אלי מחשבות עמוקות,כאב עמוק וגעגועים חזקים! ולפעמים זה גורם לי לבכות.. עברו כבר 5 חודשים מאז ואמרתי לעצמי "5 חודשים שהוא לא חי, איך זה הגיוני??" נראה כאילו הוא בחו"ל והוא יחזור בעוד כמה שנים ..אני מסתכלת על הבית שלי ועל כל הדברים שהיו שייכים לו או שדברים שהביא/קנה ואני אומרת לעצמי "הוא עשה/קנה את כל הדברים האלו והוא לא נמצא איך זה הגיוני??" ..רק לפני 5 חודשים הוא היה כאן ודיברנו איתו ופתאום הוא איננו..אני לא מעכלת את זה!! יש לי כמה שאלות שרציתי לשאול אתכם.. אחרי שאבא/אמא שלכם נפטרו הפסקתם או התחלתם לעשות דברים שלא הייתם עושים בעבר/ דברים שכן הייתם עושים והפסקתם?? ובשנת האבל שלו/שלה באמת שמרתם ולא שמעתם מוזיקה ולא הלכתם למסיבות ואירועים? המשך ערב נעים!

natalieov

New member
לירון,

זה בסדר לבכות... זה אפילו מצויין... ובכלל את ממש צריכה לשמוח שאת חולמת עליו, אני מחכה שזה יקרה לי.. וזה לא בא.. תראי בובה, כל המקרה והאובדן הוא לא מציאותי בכלל, הגיוני לחלוטין שאת לא מעכלת את זה שאבא נפטר והוא לא יחזור.. כי זה באמת כ"כ לא הגיוני... אבל עם הזמן את תתרגלי ותביני שאין דרך אחרת ולמרות שהגיון לא מצליח לקלוט את זה חייבים להמשיך הלאה בשביל אבא ובשבילך ובשביל אמא... אין דרך אחרת... אסור לשקוע אחרת נפגעים... אני כ"כ מבינה את ההרגשה שלך ואשמח לעזור לך אם אוכל, אם את רוצה לדבר בשמחה! רק תגידי... לגבי מה ששאלת, בהחלט התחלתי לעשות גברים שלא עשיתי לפניי כי פשוט גיליתי דברים נוספים שאם הוא היה כאן לא הייתי מגלה אותם על עצמי.. וכמו כן, גם הפסקתי לעשות דברים מאז כי הכל קיבל פרופורציה בחיים שלי... ולגבי השנת אבל, אצלנו נהוג בשנה הראשונה לא ללכת לאירועים ומסיבות ואני שמרתי את זה כי הרגשתי שזה הכבוד שאני נותנת לו... אבל חוץ מזה שמעתי מוזיקה בבית וראיתי טלוויזיה... זה בסדר בעיני... כי אני מספיק כואבת גם ככה... שולחת לך כוחות! נטלי.

liron162

New member
תודה

אני כבר לא בוכה הרבה...חודש/חודשיים בערך אחרי שהוא נפטר הייתי בוכה כמעט כל לילה במיטה לפני שהייתי הולכת לישון בשקט בלי שאף אחד ידע..עכשיו 5 חודשים עברו ואני פחות בוכה מנסה שלא להתעסק עם זה יותר מדי..כרגע קצת יותר טוב לי מלפני חודשיים אז באמת הרגשתי לא בסדר..אני לא מראה את זה שכואב לי ושעצוב לי אני מנסה כמה שאפשר להתנהג רגיל. אצלינו גם נהוג לא ללכת לאירועים ומסיבות..הייתי במסיבה אחת בקיבוץ שאני גרה..לחתונות של הבני דודים שלי אני לא הולכת...היו לי כמה שבועות שבאמת לא שמעתי מוזיקה אפילו במחשב לא שמתי לי מוזיקה ועכשיו אני כן שומעת ..גם אם אני ישמע מוזיקה וגם אם לא זה לא מה שיחזיר אותו..אני מכבדת את זה ולא אלך לאירועים ומסיבות.. תודה רבה

natalieov

New member
בכיף מקסימה...

אם צריכה משהו את מוזמנת לדבר איתי! ואל תתבישי לבכות או לא לבכות... תתנהגי איך שאת מרגישה, לאף אחד אין זכות לשפוט אותך על התנהגות מסויימת! אץ לא צריכה לחשוש משום אדם שידע שבכית... זה מובן לחלוטין.. תהיי חזקה!

Jesse Ian

New member
חלומות על אבא

לחלום עליו זה דווקא נחמד בעיני, להחיות אותו ללילה. אני אוהבת את זה החלק הקשה הוא לקום למחרת בבוקר ולדעת שזה היה רק חלום. לגבי השאלות שלך, אני חייתי בחו"ל כשאבא שלי נפטר וכשהודיעו לי חזרתי לקיבוץ, ועכשיו אני גרה פה (בהתחלה אמרתי שאגור פה רק כמה חודשים, אבל כל כך קשה לעזוב את המקום היחיד שבו הוא עדיין חי בעיני, כולם מכירים אותו ואוהבים אותו פה, ולחזור לעבודה שלי בחו"ל נראה יותר ויותר קשה עם הזמן. עכשיו אני פה כבר שנה וחצי) אז הפסקתי שם את העבודה, ואת הקשר שהייתי בו. והתחלתי כאן מחדש- ליד אמא שלי אחי ואחותי אבא שלי לא היה אדם דתי, ואמא שלי ישר אמרה לנו שאנחנו יכולים לעשות מה שנרצה בשנת האבל. אז לא חגגנו יותר מדי כי זה היה קשה מדי, אבל הלכנו לבר מצווה של בן דוד שלי ואחרי כמה חודשים גם באנו לחגים בקיבוץ. זה היה (ועדיין) קשה מאוד, כי הנוכחות של אבא שלי עדיין גדולה מאוד בעיני וכל חג בלעדיו ואירוע מורגש וקשה. תמשיכי לחלום, אלו הרגעים היחידים שהוא אמיתי כמו שאת זוכרת אותו. חג שבועות שמח:)

morib17

New member
היי לירון../images/Emo13.gif

לא הבנתי את השאלה הראשונה ששאלת...אשמח אם תוכלי להסביר אותה שוב.!! ובקשר לשאלה השניה..אני דתיה ולכן הקפדתי מאוד..(עדיין מקפידה)לא לשמוע מוזיקה ולא ללכת למסיבות ואירועים!! באיזשהו שלב התחלתי להתרגל לזה שלא שומעים מוזיקה למרות שהייתי שומעת תמיד מוזיקה..וזה נראה לי מוזר להתחיל לשמוע אחרי השנה!

yaeli20

New member
../images/Emo201.gif

אני מאמינה שכשההורה שנפטר (או כל אדם אחר שאיננו יותר בחיינו) מופיע בחלומות שלנו זה בגלל שאנחנו קראנו לו לבוא אלינו, והנשמה שלו מתקשרת איתנו. אני יכולה לספר לך שלי הייתה לא מזמן תקופה ארוכה שפתאום הרגשתי שאני חייבת ללמוד על אמא שלי (אמא שלי נפטרה כשהייתי בת 7 ואני כמעט לא זוכרת ממנה כלום) היה חסר לי הקול שלה, היה חסר לי הצחוק שלה, רציתי לדעת מה היא אהבה, מה היא לא אהבה וכו. אמא שלי הייתה בת יחידה וסבתא שלי וסבא/סבתא שלי נפטרו כבר, אז האנשים היחידים שהיה לי לדבר איתם זה המשפחה של אבא שלי, אבא שלי, אחותי ואחי והם לא ממש ידעו לתת לי את התשובות שהייתי צריכה. ואז לילה אחד אמא שלי הופיעה לי בחלום, ישבה ודיברה איתי, סיפרה לי הכל, פתאום דברים שלא זכרתי צפו ועלו להם. אני לא יודעת מה נכון ומה לא אבל מה שאני יודעת זה שההרגשה המרגיעה שהתועררתי איתה הייתה הכי אמיתית שאפשר. בפעם הבאה שאת חולמת על אבא נסי לדבר איתו על דברים שאת רוצה היום להגיד לו ואין לך את האפשרות, אני באופן אישי מאמינה שהוא ישמע. לגבי השאלות שלך, מכיוון שאמא שלי נפטרה שהייתי קטנה כל כך אינני יודעת האם ישנם דברים שהתחלתי לעשות אחרי שלא עשיתי לפני. ולגבי שנת האבל עד כמה שזכור לי לא שמרנו עליה בדיוק לפי החוקים, לא חגגנו ובילינו עד אור הבוקר אבל בהחלט הייתה טלוויזיה ומוסיקה וכו.

liron162

New member
כל החלומות שחלמתי עליו היו מפחידים..

חלמתי כמה חלומות עליו ובכל הפעמים הם היו מפחידים אם אני זוכרת טוב בכל חלום שחלמתי עליו בכיתי בחלום..בחלומות הוא היה עצבני וכועס..אני מפחדת מהחלומות האלו אני מעדיפה שלא לחלום עליו. הוא הלך לעולמו כשהוא כועס ומאוכזב.. חברה טובה של המשפחה שלי סיפרה לנו שהיא חלמה עליו לפני כמה ימים ובחלום הוא אמר לה "לכי לבקר אותם, אל תשאירי אותם לבד"..

nf2006

New member
תשובות

אני חושב שתמיד בשנה ראשונה יש התחזקות מבחינה דתית ועם הזמן זה נחלש קצת אבל עדין נשאר משהו עוד דבר אני חושב שכאשר מישהו קרוב נפטר זה מאוד מבגר אז כן עשיתי דברים חדשים והפסקתי לעשות דברים ישנים אני השתדלתי מאוד לא לשמוע מוזיקה וללכת לאירועים אבל לפעמים כאשר האבל התגבר מאוד שמעתי קצת

למעלה