ערב טוב לכולכם

basket case

New member
ערב טוב לכולכם

אנא עזרו לי בבעיה הבאה: קצת רקע - אני עושה שירות לאומי בבי"ס לחינוך מיוחד. פעם בשבוע, אחרי בי"ס, אני נוסעת אל ילדה אחת מהבי"ס הביתה ועושה לה חונכות. עד היום נסעתי עם ההסעה של הילדה הביתה (יש להם מוניות שאוספות אותם). לפעמים גם באמצע שבוע אני נוסעת עם ההסעה שלהם כי הם עוברים ליד הבית שלי. בקיצור, לפני יומיים נסעתי איתם, וחלה טעות - ילד מההסעה לקח בטעות את התיק שלי. אך לא נגרם לנהג שום טרחה או צער כיוון שהוא סירב לשוב אל ביתו של הילד (משהו כמו 10 דקות נסיעה מאיפה שהיינו), הוא אפילו לא הסכים לעמוד דקה כדי שנראה מה עושים (זה היה במקום שהייתי צריכה לרדת, והוא פשוט המשיך לנסוע. אח"כ נאלצתי ללכת דרך ארוכה ברגל),ואני נסעתי אל אותו ילד בכוחות עצמי. הבעיה היא שהיום, החניכה שלי אמרה לי שהמלווה אמרה שהנהג לא מסכים יותר שאני אסע איתם כי "זה עושה בלאגן". כעת אין לי איך להגיע לילדה, ואני לא מוכנה להוציא כסף על אוטובוס. שאלתי היא, האם זה נראה לכם הגיוני שבגלל אותה תקרית, הוא לא מוכן להסיע אותי יותר? כי זה נשמע לי ממש מטופש ואני סבורה שיש סיבה אחרת. אילו סיבות נראה לכם יכולות להיות? ומה לדעתכם עליי לעשות?

אטיוד5

Active member
שני דברים

1) בתור אחת שעושה שירות לאומי את זכאית להחזר דמי נסיעות, וזאת נסיעה בתפקיד. 2) אין לנהג זכות לקבוע מי כן ולא יסע. אם קהל נוסעיו לא מוצא חן בעיניו - הוא יכול להתפטר. ואם הוא לא רוצה - אפשר לפטר אותו. בקיצור - דברי עם הבוס של ההסעות שיחליף איתו מילה.

basket case

New member
...

1. אני מקבלת כסף בשביל חופשי חודשי. אבל אני נוסעת ברכבת וחוסכת את הכסף הזה. 2. ההסעות הן של הילדים, הם כאילו עושים לי טובה שאני נוסעת איתם..

D o r o t h y

New member
צ'מעי

את לא יכולה גם לחסוך את הכסף, גם לנסוע בהסעה של הילדים, וגם להתלונן. נכון, זה לא כזה סיפור להמתין רגע אם קורה משהו, וזה לא כזה סיפור לעשות סיבוב אם יש צורך, אבל אולי הנהג צריך להספיק לעשות עבודה נוספת אחרי שהוא מפזר אתכם וזה עיכב אותו? אולי הוא "חטף על הראש" בגלל שהסיע אותך? בקיצור, נראה לי שתצטרכי לשוחח עם הנהג, ובמידת הצורך, לנסוע באוטובוס - הרי נותנים לך כסף ל"חופשי חודשי". הילדה לא צריכה לסבול בגלל שאת רוצה לחסוך את הכסף הזה. דברי עם הנהג, התנצלי על אי הנוחות אם יש צורך בהתנצלות כזו, ונסי לשכנע אותו שיתיר לך להמשיך לנסוע איתם.

צימעס

New member
יכול להיות שבכלל אין לך ביטוח לנסיע

ה הזאת, כי את לא אמורה להיות עליה? בעלי מוסע לעבודה ע"י אותה חברת הסעות שמסיעה פה את התלמידים. לפעמים הם עושים כל מיני ייעולים כמו להסיע אותו יחד עם איזה תלמיד (זה באמת יעיל יותר, וגם אקולוגי, כי זה אומר שבמקום שני טרנזיטים בשביל שני אנשים עולה לישוב שלנו טרנזיט אחד), והשביעו אותו שלא יספר לאף אחד, כי פשוט אסור לנהג של התמיד להעלות אף אחד אחר.

Mנטה

New member
קודם תספרי לנו איך נגמר עם הילד

שהיה מאוהב בך.

basket case

New member
לא "נגמר", אבל..

אני פשוט משתדלת להציב לו גבולות, לא נותנת לו לגעת בי וכו'.

מוּסקט

New member
מכל מה ששמעתי

זה שיש לך חופשי חודשי, זה שהילד עדיין ממשיך למרות הגבולות, זה שהנהג לא ממש חייב לך... סעי בתחבורה ציבורית!

למעלה