ערב טוב כולם!

ערב טוב כולם!

סוף סוף סופשבוע. פעם ראשונה שסגרנו 21 והנה זה נגמר מחר. הסבתא התל אביבית התקשרה לספר שקיבלה טלפון מפתיע מהנמ ששואל אם הכל בסדר בגלל הפיגוע עוד לפני שהסבתא שמעה שהיה פיגוע... כל כך יפה שנתנו להם בטירונות להרגע ולשמוע שהכל בסדר. אני ממש הופתעתי. בשבוע הבא השבעה בכותל ואח"כ אבט"ש. מה זה אבט"ש? איפה זה? קשה? קל? והכי חשוב: מזל טוב למצטיינת ולכל מי שנשבע השבוע!!!
אין לי סבלנות לחכות למחר...

ערב טוב לנמ ולכולם

אבט"ש= אבטחת ישובים. שומרים על ישוב מסוים. לא קשה פיזית. הבן שלי באחד האבט"שים אפילו למד לבשל.(הביאו להם את המצרכים ובשלו בעצמם).באבט"ש אחר שהיה קצת ארוך בזמן נהנה מאוד מארוחות השבת אצל המשפחות המארחות.(אנחנו חילונים ונהנה מארוחה ערב שבת אצל משפחה דתית).כך שזה גם תורם. הפיגוע - גרם לי דפיקות לב. שעה קודם בני אמר שהוא בדרך לשם,ובזמן הפיגוע לא הצלחתי לתפוס אותו.הכל חזר מבחינתי לקדמותו ששמעתי את קולו. לאמא של נמ תיהני בהשבעה. נהנית מהאתר? אחרי הטקס תחפשי בו את בנך.אני מצאתי.

אתר הכותל?

כן, אתר מעניין. נהנתי תודה. אחרי ההשבעה אשלח את כל המשפחה לאתר לחפש אותו. זה רעיון מצויין לסבא סבתא שלא יוכלו להגיע. ותודה על ההסבר . כרגע התקשר גם אלי לספר שאתמול היה לילה לבן ועכשיו הוא עייף מדי להסביר לי מה זה אבל מחר, הבטיח אקבל את כל ההסברים. העיקר שסוף סוף התקשר והצלחתי לשמוע את קולו, יותר נכון את שיעולו. מחר כבר יקבל טיפול 10.000

אשד4

New member
אנחנו סוגרים שבת../images/Emo10.gif

ערב טוב וכמעט שבת שלום.... הבן סוגר שבת. אמר שיתכן שבשבוע הבא יורדים דרומה, לא הסכים לפרט... אבל מעודד כי מתכוון לצאת לרגילה בשבוע של חתונת אחותו... (מתרגש לפחות כמוה...) התור שלו לMRI מתעכב יען הפקס המטכלי אצלהם - מקולקל...והוא לא יכול להעביר את המסמכים. אבל הוא כבר למד לא להתרגש. ינסה לשלוח ביום ראשון מ"חייל" אחר... מזל שאחיותיו באות השבת... יש למי לבשל... שבת שלום לכולם אשד

oshiko

New member
גם אנחנו בסוגרים

(נגמרו לי ה
. אפשר להשתמש ב
שלך מלמעלה?) הבן טילפן כדי לברר שלאף אחד מאיתנו לא התחשק במקרה לקפוץ לתל-אביב (שנים כבר לא היינו שם, מה פתאום דווקא עכשיו?).

poli55

New member
../images/Emo2.gifגם אנחנו סוגרים שבת ../images/Emo4.gif

מצאתי כמה
חמודים הבן בקושי מטלפן עסוק כל הזמן הספקתי לשלוח חבילה נחמדה
מקווה שחבילה תגיע לשבת
שתהיה שבת שלום לכולם
ליוצאים ולנשארים שבת מפולי 55

oshiko

New member
פולי איך את מתמודדת

עם כל הפעילות האינטנסיבית של התקופה האחרונה? מה שאני לומד ממך זה שככל שהזמן עובר פשוט מתרגלים. אצלי זה מתחיל להיכנס לשיגרה כזו.

poli55

New member
../images/Emo4.gifלא פשוט ../images/Emo163.gif

אושיקו מה נשמע אצלכם מה שלום הבן
אני מבינה שהחברה עובדים די קשה אמת לא פשוט לנו אבל אתה זוכר מה הגדרתי לעצמי בתחילת הגיוס לחשוב רק חיובי מעסיקה את עצמי בכל מיני נושאים מעודכנת ON LINE(מעבודה ) צובעת כל שבועיים את השיער הלבן

oshiko

New member
אצלי בלי סודות ...

נתתי דיווח שוטף בתקופה האחרונה, כולל המ"פ של הפלס"ר שנפצע קל השבוע. לומד להרגיייייע

אני קוראת את ההתכתבות ביניכם

ואני מתחילה לספור לאחור את סופי המסלולים עם כל מיני מחשבות. איך אשן, איך אתפקד במשך היום שאדע שבני אי שם . ולך פולי הצעה. השבוע הסתפרתי קצוץ וכל הלבן יצא לתפארת. החלטתי שזהו. אני לא צובעת. מי אמר שצבע הלבן לא יפה.למה החברה צריכה להכתיב לנו. והקוריוז הוא שבאו אלי תלמידים בני 12 ואמרו לי :"המורה איזה יופי צבעת?" (בזה הרגע שוכנעתי בגלל התמימות באמירתם).

poli55

New member
../images/Emo8.gifהאילתית - ../images/Emo8.gif רעיון יפה

שבוע טוב אהבתי את הרעיון

oshiko

New member
../images/Emo45.gifאחלה רעיון

גם אני החלטתי ללכת על שיער קצוץ

תודה,

ידעתי שאבט"ש זה אבטחת ישובים אבל עדיין לא ברור לי מה הפעילות הזו כוללת. עמידה במחסומים? פטרול בחברון? או שניהם יחד?

סמדר בנ

New member
אל תדאגי, לא פטרול בחברון

בכל מקרה שם יפטרלו הח"ירניקים - בטח לא חייל בטירונות נ"מ. (וגם לא חייל נ"מ לצורך העניין). הפעילות בתוך הערים הפלסתינאיות היא "זכות" ששמורה למספר יחידות בצבא שעוברות הכשרה מתאימה ללחימה אורבאנית. אבט"שים בטירונות הם בד"כ שמירות על יישובים (יהודיים) בשטחים. לפעמים אלו מאחזים עם קומץ משפחות. לרוב גרים ביבילים ביישוב. עד כמה שידוע לי, גם לא שומרים בשלב זה במחסומים (זה גם עושים לוחמים אחרי הכשרה).

oshiko

New member
לא זה ולא זה

מקבלים דירת מגורים ביישוב. מבצעים פעולות אבטחה בתוך היישוב: פטרול סביב גדר היישוב, ש.ג., כוננות להקפצה במקרה שקורה שם משהו. לפעמים מוזמנים ע"י התושבים לארוחת שבת וכד'.

נשמע כמו צ'ופר...

במקום אוהל מחורר בקור המדבר , שבוע בתוך מבנה עם גג . אולי אפילו תנור?אולי ארוחה משפחתית? חבל רק שזה בשטחים, אבל כמה אפשר לדרוש בטירונות?

אמא של נמ

במבט לאחור יש יתרונות (תקווי רק שהאבט"ש יהיה בתל אביב
. ישנים בבתים, מוזמנים לארוחות שבת ,מבשלים לעצמם ועוד.

במיוחד פירגון לדתיים

באחד האבט"שים בני היה בישוב דתי (עינב). מתקשר ביום שישי בלילה ואומר לי כולו מתפעל. אמא, איזה אוירה מיוחדת הייתה.גם אנחנו אוכלים ארוחה חגיגית בשישי, אבל אצלם זה היה שונה. הברכות והשירים. לאחר מכן ששאלתי לשלומו התחיל להשתמש באמירה "השבח לאל". אני כחילונית בהתנהגות ובתפיסה ראיתי בעיני רוחי כבר ילד חוזר בתשובה.ואז הסתבר שהרבה חברה' ביחידה הם דתיים (ואני מתה עליהם בגלל הערכים והמוסר) וכנראה שיש אמירות שנידבקים בהם. מנושא לנושא ,אומר שיש יתרון נוסף לצבא בהיכרות של כל הגוונים של החברה הישראלית.

למעלה