ערב טוב!יש פרסומת למשקה שמקוממת

מכשפה

New member
היי לך דור בהחלט צעיר! ../images/Emo8.gif

נו, לא טעיתי! את צעירה ממני בהרבה שנים, כפי שחשבתי, וכנראה שיש לכך השפעה! עובדה- מה שמקומם ומזעזע אותי, ונשים מבוגרות ממני- מצליח להצחיק אותך! את בהחלט צעירה יותר, וייתכן מאד, שבגלל המסרים והאלימות האבים שהצלחת לקלוט במשך חייך, כולל מהמציאות והן מהמדיה- הפכו אצלך לעניין של מה בכך. אני בטוחה שהדור שלך ושל הצעירים ממך, פחות רגישים למסרים אלימים. אולי נעשיתם בעלי חושים יותר כהים. בגלל החשיפה הרבה לאלימות תקשורתית, מגיל צעיר. הצחיק אותי לקרוא שאני שייכת לדור הצעיר, שעדיין לא מבין את העולם האמיתי. אני מבוגרת ממך כמעט ב-20 שנה, אבל כנראה שהגיל -לא קובע! בהחלט מעניינת התגובה , הראייה השונה, והתפיסה שלך-זה נושא למחשבה! כנראה שהבדלי דור מאד משמעותיים!
אני מאד שמחה שאת בטוחה בעצמך, שאינך נעלבת מכל שטות. גם אני לא נעלבתי-אלא חשבתי על המסר, ועל כך שגם ילדים רואים את הפרסומות הללו, והמסר שהם מקבלים, בעודם ילדים-ללא יכולת סינון-לא מצא חן בעייני!

את נמצאת במקום שבו אני הייתי פעם

צוחקת מכל בדיחה מסריחה שמציגה את הנשים ללעג, לבוז ומעודדת פגיעה פיזית בהן. מה לעשות, מודעות היא חלק מהתפתחות אבולוציונית. ה"ניגר´ס" שהפכו ל"שחורים" שהפכו ל"אפרו-אמריקנ´ס" יכולים להסביר לך טוב מאד מהי משמעות השפה והתמונה שהם טרחו כה רבות לשנות. כשאת רואה שהבחור "דוחף לה" (כדברייך) עוגיות עד חנק, אני חושבת שאם זה היה הפוך זה היה מרתיח אותי בדיוק באותה מידה. זה שאת לא מזהה את האלימות הגלוייה המשודרת כאן וטוענת נגד המתנגדים שהם "כבדים" שם אותך באותו מקום בו נהנים וצוחקים מבדיחה שמספרת על ילדה בת שמונה שנורא רוצה להיאנס (שמעתי כזאת).

Boojie

New member
לא ראיתי את הפרסומת השניה,

אבל הפרסומת הראשונה משעשעת, ואני לא ממש מבינה מה לא בסדר איתה.

אני חושבת שזה העניין

אלו מכן שראו את שתי הפרסומות רואות את הראשונה בקונטקסט של השנייה וזה מה שעושה אותה מגעילה במיוחד. גם אני ראיתי רק את הפרסומת של הביסקוויט, ולמרות שזו לא הפרסומת הכי אהובה עלי, אני גם לא חושבת שהיא כזאת נוראית. יכול להיות שכשאראה את השנייה זה ישנה את דעתי.

אז מה היה לנו כאן? חנק...

אני רואה בחור ובחורה בחיק הטבע. שני זוגות אופניים באופק. עץ. הוא יושב נשען בגבו והיא שוכבת, ראשה על ברכו. רומנטיקה ונעימות. הוא שותה מבקבוק. היא נושאת מבט עורג אל הבקבוק ומצפה. למה? כנראה ללגימה, כנראה לתשומת לב, למחוות אהבה. מה היא מקבלת? ערימת ביסקויטים יבשים לתוך הפה, במצב שבו היא בקלות עלולה להיחנק. יכול להיות שבגלל קשיי הנשימה שלי, הגבתי, יחסית, רע יותר מאחרים על התמונה הזו. אבל באמת, אתן/ם לא רואים את האלימות? את היחס הנבזי? את ה"אני לא אתן לך מה שאת רוצה כי אני אפילו לא מחבב אותך כאדם"??? ובאמת שבעיני, אין לזה קשר עם העובדה שהיא בחורה שזוכה ממנו ליחס חרא. יש לזה קשר לאלימות והתייחסות תת-אנושית.

אני דווקא ראיתי דבר אחר לגמרי.

זוג מאוהב. הוא מאכיל אותה, כמיטב המסורת הרומנטית. עד שזה מגיע לשתיה, ואז פתאום הוא לגמרי מרוכז במשקה שהוא מכניס לה עוד ועוד ביסקויטים כמו באוטומט, לא כדי לחנוק אותה, אלא כי איפשהו הוא זוכר שהוא עוד אמור להאכיל אותה, שהוא אמור להיות רומנטי, אבל הוא הפסיק לשים לב. הוא עדיין יוצא רע מהעניין, אבל חסר רגישות, לא נבזי. אני לא חושבת שהוא חושב "אני לא אתן לך מה שאת רוצה כי אני אפילו לא מחבב אותך כאדם" אלא, "מיץ! מיץ! מיץ!" הוא נהיה one track mind. המיץ השתלט לו על האישויות לגמרי. בגלל זה זה לא נראה לי כזה חמור. אני פשוט מפרשת את זה אחרת.

למעלה