ערב טוב!יש פרסומת למשקה שמקוממת

מכשפה

New member
ערב טוב!יש פרסומת למשקה שמקוממת ../images/Emo5.gif

אותי! נדמה לי שזה לג´אמפ.... ראיתי כבר שני סרטונים, וזה פשוט זוועה! באחד- האשה שוכבת והגבר כמעט חונק אותה עם בסקוויטים, והשניה- הוא מנסה לסחוט לה את המיץ מהשמלה..בכוח, עם אסוציאציה לאונס. פשוט מגעיל! איך פונים ולמי? מה קורה שבזמן האחרון יש יותר ויותר אלימות בפרסומות ובתשדירים? אין פיקוח?

מסכימה איתך. הוסיפו משהו "פמיניסטי"

יעני בזה שהבחורה מסתלקת מהמקום ובועטת באופניים שלו לפני שהיא רוכבת לדרכה. האלימות משתוללת. אני מציעה להתארגן כך שבכל פעם שמשהו כזה יופיע בתיקשורת, יישלחו תגובות זועמות נגד לחברה המפרסמת ולמשרד הפרסום. מי שמוכנה ללכת על הענין נא להודיע.

כתבתי מכתבים לערוץ 2 ולוואלה!

בעקבות הפרסומות האחרונות (לוואלה! כתבתי בגלל הפרסומת עם יצחק מדרכי) וקיבלתי תשובות. מוואלה! שהם בעצם התכוונו להעלות את המודעות ולא להוזיל ומערוץ 2 את התשובה הסטנדרטית שהם בודקים את העניין. בינתיים עושה רושם שהאופנה החדשה בפרסומות זה להיות מטריד. כנראה שהם נהנים מתשומת הלב הציבורית. בא לי לחנוק את המפרסמים ולא עם ביסקויטים.

והנה קיבלתי היום מכתב נוסף מערוץ 2

ולהלן תוכנו: שלום רב לך, תודה על מכתבך אלינו מיום 14.8.2001. תלונתך נופלת על אוזניים קשובות ומצדנו אנו מנהלים עתה מעקב הרבה יותר צמוד אחר פרסומות ושידורים שיש בהם מרכיבים סקסיסטיים, ובמקביל אנו נמצאים בהליך אינטנסיבי של הדברות עם הזכיינים השונים בנושא זה. אני שוב מודה לך על פנייתך, ומזמין את המשך ערנותך לנושא זה. מכתבים כשלך חשובים ומסיעים למאבק צודק בשמו את כותבת אלינו. בברכה, גיורא רוזן נציב תלונות הציבור ----- עד כאן המכתב. לא יודעת עד כמה זה באמת יעזור, אבל לפחות הם לא מתייחסים אלי כאל סתם היסטרית, כמו שנבע מהתייחסותם לתלונה שלי בנוגע לפרסומת לבורקס "טרי-לי".

טל קר

New member
כל הכבוד לך על ההתמדה.

אני מציעה באמת כהצעת איירין להכין רשימת חותמות על כל עצומה. עד שנתארגן (תשרשרו כאן הודעות בבקשה ונכין רשימה) אם יוצא לך לרשום עוד מכתב בתחום הזה, אני מאשרת מראש לך ולכל מי שרוצה לכתוב מכתב תלונה על פרסומת סקסיסטית להכניס את שמי כחתומה, טל קרויטורו (קר זה קיצור) הרצליה

טל קר

New member
מצטערת, הראיה לי לא 6/6 גם עם

משקפים. אני חוששת שטעיתי עוד די הרבה פעמים בשם שלך מאז שראיתי את הודעתך זו. מעתה והלאה אזכור. טל

טל קר

New member
לאורין, מצטערת אני לא רואה 6/6

גם עם משקפים. אני חוששת שטעיתי עוד די הרבה פעמים בשם שלך עד שראיתי את הודעתך זו. מעתה והלאה אזכור. טל

הייזל

New member
לא יותר יעיל להחרים את המוצר?

הרי החברה שמייצרת את ג´אמפ אישרה את הפרסומת הנ"ל. כלומר בעיני הטיפוס הגברי ההוא הוא קהל היעד שלה ולא נשים. אז למה אני צריכה לקנות מוצר שכזה?

Ludwig

New member
אני מקווה שמעבר לזה שה מגעיל אותך..

את גם נמנעת מלקנות מוצרים של חברה שמבטאת אלימות, שוביניזם ושאר תופעות מגעילות. כך לפחות אני עושה (כשם שאני נמנע מלקנות מוצרים של חברות שעורכות ניסויים בבעלי חיים למשל).

עמית_

New member
גועל נפש!

הפרסומות הללו הן לא סתם וולגריות, יש בהן יחס בוטה ואלים של הגבר כלפי האישה בפרסומת (ונשים בכלל). בראשונה - תקיפה והטרדה מינית (הגבר סוחט את שולי השמלה, לאחר ששפך על מיץ על האישה, תוך שימוש בכוח, תוך כדי נסיונות התנגדות ברורים ונמרצים של האישה). בשנייה - ניסיון לסתום את פי האישה - לא מילולית, אלא פיזית, בכוח. ולגבי ההערה על בעיטת האופניים - אני הייתי מצפה שבמקום זה תופיע בשלב זה בפרסומת ניידת משטרה. לדעתי שתי הפרסומות הללו שברו את כל השיאים (השליליים).

פישקוטה

New member
אני דווקא מ-ת-ה על הפרסומת של ג´אמפ

די כבר עם הרצינות הזאת! הפרסומת פשוט גאונית ואני כל פעם צוחקת כשאני רואה אותה. מצחיק אותי איך שהבחור כ"כ אגואיסט, שמתרכז בעצמו ודוחף לה עוגיות בלי קשר. הגישה הכבדה הזו, היא-היא שמשניאה את הפמיניסטיות על כלל הציבור. במקום לקחת קשה פרסומת ענקית כ"כ, אפשר לצחוק או להתעלם. לא כל שטות באה במגמה להפלות נשים, ולפעמים פרסומת היא רק פרסומת...

מכשפה

New member
ממש "מצחיק", גם הקטע עם הסחיטה ../images/Emo6.gif

של השמלה- אמור היה להצחיק-אבל הוא לא! זה ממש לא מצחיק,את/ה כנראה שייכת לדור אחר, אולי יותר צעיר...? תקני אותי אם אני טועה. זה שימוש ציני באלימות בהסוואה של צחוק.... אל תזלזלי בחוש ההומור שלנו! וחוץ מזה- מה הקשר בין זה לבין מיץ? יש כלכך הרבה פרסומות למשקאות שמבליטות את המשקה ולא מביאות איזה סיפור מסגרת דפוק. אולי בהקשר אחר , כסרט קצר זה יכול היה להיות מוצלח. מצטערת שאינני מסכימה. וזו לא סיבה לשנוא את הפמיניסטיות.

אותי זה בכלל לא מצחיק ../images/Emo46.gif

גם אני נגעלת יותר ויותר מהפרסומות בתקופה האחרונה, עד כדי כך, שזה גורם לי לקום ממקומי ולהיעלם מהטלביזיה בזמן הפרסומות. למשל, הפרסומת בה שתי בנות לועסות איזה ממתק שיוצר "פיצוצים" בביתו של השכן ממול, והורסות לו את הבית (כבר הייתה פרסומת כמעט זהה לפני כמה חודשים, של מוצר אחר). גם הפרסומות של "קרלו", הפונות לילדים, הן בוטות ומעודדות אלימות. זה מקומם אותי עד קבס!!!! אני, מצידי, מחרימה את אותם מוצרים. אני אפילו לא זוכרת מה הם, והופכת "עיוורת" כשאני נתקלת בהם בסופר. אבל פעולה על בסיס אישי איננה מספיקה. אני מציעה שנתחיל לעשות משהו. מה דעתכן על פינה באתר שלי על פרסומות אלימות? אני חוככת בדעתי, כי דווקא אולי לא כדאי להפיץ את שמם. מה דעתכן? רעיונות??????

פישקוטה

New member
מכשושה..

א. אני בחורה ב. אני בת 25 (לא "הדור הצעיר" נכון??) ג. לדעתי את לוקחת את זה קשה מדי אני ראיתי רק את הפרסומת עם העוגיות ואת זו עם המיץ עוד לא יצא לי. אבל לגבי פרסומת העוגיות - הפרסומת היא גדולה לדעתי, ומצחיקה בהחלט. ואני אומרת לך את זה בתור אשה, שבטוחה בעצמה ולא נעלבת מכל שטות. האמת אני מתה על בדיחות על נשים, כמו על בדיחות בנושאים אחרים, כי בהחלט -כן, אני חושבת שגם יש מה לצחוק על עצמנו לפעמים. את כנראה שייכת לדור היותר צעיר, שעדיין לא מבין את העולם האמיתי. קצת הומור עצמי לא יזיק לפעמים...יום טוב לך!

טל קר

New member
אני לא חושבת שמדובר בענין של גיל

אלא ברמה של מודעות. שלפעמים באה עם הגיל. ולפעמים לא. ככל שיש יותר מודעות דברים נראים פחות בתור "שטויות". ככל שיותר מישרים קו עם רוח הדברים הכללית בחברה, יותר דברים נראים בתור "שטויות". על כל אחד יש מה לצחוק, אבל בדיחות משמשות אמצעי סוציאליזציה כמו סיפורים ושירים. קובי ניב המציא בזמנו את מבחן קובי ניב לזיהוי בדיחות שונאות נשים. תחליפי את האישה ביהודי ואת הגבר בגוי, האם הבדיחה נשמעת לך אנטישמית? או תחליפי את האישה בערבי ואת הגבר ביהודי. האם הבדיחה נשמעת גזענית? הוא עשה את הניסוי הזה על בדיחות וקריקטורות על נשים ותפקידי נשים (למשל החותנת) וכמות השינאה שם היתה מדהימה. אז לא, לא כל בדיחה מצחיקה אותי.

טל קר

New member
היתה לו תקופה פמיניסטית והוא חזר

בו לגמרי, והתראיין איזה ראיון סהרורי על כך שהוא היה פמיניסטי כי אשתו שטפה לו את המוח או משהו בסגנון הזה, ושעכשיו אחרי הפרידה מאשתו הוא חוזר לשורשיו האמיתיים נטולי הפמיניזם. אבל המצאותיו והספר שהשאיר בתקופת שפיותו ("פמיניסט") נותרו אחריו לתאר את תקופתו הטובה.

כמה עצוב ../images/Emo10.gif

פעם נורא החזקתי ממנו. הוא היה אחד הגורואים שלי ומי שגרם לי לרצות להיות תסריטאית, אבל אז הוא נהיה המרצה שלי and the rest is sad history...

למעלה