הארה קוסמית
New member
ערב טוב חברים!
בזמן כתיבת שורות אלה ממש מתנגן אצלי ברקע מוסיקת הכתוביות של פרק מס' 20 עונה מס' 4 של דוסונ'ס קריק - PROMICIDE ופשוט וואו!!! המעטתי בערכו של הפרק הזה בעבר (כלומר מתי שהוא שודר בערוץ שלוש.. כן כן אמרתי שיש לי את כל העונות בדי וי די אבל רק עכשיו הגעתי לעונה הרביעית - סוף העונה הרביעית ) - כמובן שכבר מפתיחת הפרק כשרואים את בסי מכינה את השמלה של גואי לנשף יודעים שהולך להיות בפרק הזה משהו סוער.. כפי שהעבר לימד בנשפים של דוסון והחברה... ואכן כבר בהתחלה רואים סדקים של בעיות כאשר פייסי מפגין אדישות כלפי גואי, דבר שפייסי מעולם לא עשה.. אני לא אפרט מה קרה בדיוק בפרק הזה כי בשביל זה יש את כל האתרים שמסבירים סצנה אחרי סצנה מה קורה.. אבל כן נדהמתי מהעוצמה של הפרק.. (מעניין שלא זכרתי את זה בכזו עצמה בעבר.. אולי כי לא הבנתי אז דברים שאני מבין עכשיו.. ) אני אתייחס במיוחד בסצנת ההתפרצות של פייסי על ג'ואי.. אני לא מבין את הבן אדם הזה.. הוא מאד הכעיס\אכזב אותי בפרק הזה.. הצורה שהוא פשוט שופך את כל האחריות על ג'ואי ומציג את הדברים בצורה כזו שהיא אשמה שהוא כזה.. , אני יודע שבשיחה שלו עם אחותו הוא אמר לה שהוא כועס עליה והוא לא יודע למה הוא כועס עליה ושזה גורם לו לרגשות אשם.. ונכון שהבן אדם מרגיש שכולם מתקדמים בחיים לדברים גדולים יותר והוא יישאר באותו מקום שהוא נשאר כל החיים שלו והציפיות של כולם ממנו יתגשמו וזה מדכא אותו.. אבל עדיין.. אין שום הצדקה להתפרצות שלו מול כל האנשים האלה בנשף על ג'ואי.. היא לא צריכה לסבול בגלל שהיא נוסעות ללימודים יוקרתיים בעתיד. בכלל כל ההתנהגות של פייסי בפרקים האחרונים הוא של קדוש מעונה.. הרי מה הוא מתלונן?! היה לו די ויותר הזדמנויות לכפר על טעויות שלו וכל פעם הוא פקשש מחדש.. ועובדה שכשהוא רצה הוא הצליח יפה מאד.. כמו למשל בתקופת יחסיו עם אנדי שהוא הוציא כמה ציונים יפים מאד.. אז פתאום לבוא ולהתרגז על כל העולם.. קצת ילדותי מתידך פייסי..
עוד דבר שדי הרגיז אותי.. הסצנה שבה דוסון נתקל בג'ואי בסופרמרקט בעצירה שלפני ההגעה לספינה שבה מתקיים הנשף. בסצנה דוסון מפיל חבילת קונדומים וגואי מרימה אותו ומגישה את החבילה לדוסון כשמבט די תמוה על פרצופה.. ובהמשך (בנשף עצמו) היא מתחקרת את דוסון כמו "כמה זמן אתם כברא שוכבים.. " העניין הזה מאד עצבן אותי לגבי הצביעות של ג'ואי. הרי היא יכולה לשכב עם פייסי אבל ככל שזה נוגע לדוסון היא צריך להשאר בתול לנצח?!? grow up Joey!!! סוף הפרק הזה הוא מאד עוצמתי כאשר כל החברה חוזרים מהנשף בלימוזינה ( עלובת המראה שפייסי הזמין.. ) כשכולם כעוסים ומוטרדים (מלבד ג'ק וטובי שקרו להם התפתחויות לא פחות מעניינות בפרק )1. דרו מוטרד מאיך שג'ן התנהגה במהלך הערב, ואני אישית חושב שזה מעולה שדרו היה שם בשביל ג'ן ברגעים האלה ולא ג'ק כפי שצפוי היה שיקרה.. הרי דרו מכיר את הרגע של ג'ן ומאיפה היא באה וכל הכבוד לו על ההתנהגות האנושית שלו בפרק הזה!! 2. דוסון כועס\פגוע מכך שגרטשן הבינה שהיא חייבת לחזור לקולג' ע"מ להתקדם בחייה ולא להשאר תקועה בקייפסייד כל הזמן (שימו לב לאנלוגיה.. פייסי וגרטשן.. ) 3. ג'ואי ופייסי.. ערב לא קל עבר על שניהם.. פייסי הבין שבעוד שהשאיפות של ג'ואי הם להתקדם הלאה ולהשאיר מאחור את קייפסייד... הוא מרגיש שזה גם קשור בו מכיוון שהוא בעצמו קייפסייד.. כמו שהעיירה הזו לא מתקדמת לשום מקום ורק עוצרת את גואי מלהגיע לדברים גדולים יותר.. כך גם פייסי מרגיש. לסיום פרק עוצמתי ביותר!! שהתפתחויות העניינים בו מקדמת את המשך העלילה לעונה הבאה.. ג'ק וג'ן לא ילמדו בניו יורק אלא בבוסטון.. פייסי וגואי נפרדים וכך גם דוסון וגרטשן.. אבל מבחינת זה הסתדר מצויין מכיוון שבפרק האחרון ישנה סגירת מעגל מ-צ-ו-י-י-נ-ת ומשמחת -
הנשיקה של דוסון וג'ואי ( אני מאז ומעולם הייתי בעד דוסון וג'ואי - ואני מתכחש עד היום לעובדה שג'ואי בחרה בפייסי!! ) זהו חברים.. הרגשתי צורך לכתוב קצת אחרי הפרק המרתק הזה.. אשמח לשמוע תגובות - אם שרדתם עד שורות אלה.. אה ורק למקרה שתהיתם.. כבר מזמן נגמרה מוסיקת הכתוביות..
שיהיה לכם לילה טוב!!
בזמן כתיבת שורות אלה ממש מתנגן אצלי ברקע מוסיקת הכתוביות של פרק מס' 20 עונה מס' 4 של דוסונ'ס קריק - PROMICIDE ופשוט וואו!!! המעטתי בערכו של הפרק הזה בעבר (כלומר מתי שהוא שודר בערוץ שלוש.. כן כן אמרתי שיש לי את כל העונות בדי וי די אבל רק עכשיו הגעתי לעונה הרביעית - סוף העונה הרביעית ) - כמובן שכבר מפתיחת הפרק כשרואים את בסי מכינה את השמלה של גואי לנשף יודעים שהולך להיות בפרק הזה משהו סוער.. כפי שהעבר לימד בנשפים של דוסון והחברה... ואכן כבר בהתחלה רואים סדקים של בעיות כאשר פייסי מפגין אדישות כלפי גואי, דבר שפייסי מעולם לא עשה.. אני לא אפרט מה קרה בדיוק בפרק הזה כי בשביל זה יש את כל האתרים שמסבירים סצנה אחרי סצנה מה קורה.. אבל כן נדהמתי מהעוצמה של הפרק.. (מעניין שלא זכרתי את זה בכזו עצמה בעבר.. אולי כי לא הבנתי אז דברים שאני מבין עכשיו.. ) אני אתייחס במיוחד בסצנת ההתפרצות של פייסי על ג'ואי.. אני לא מבין את הבן אדם הזה.. הוא מאד הכעיס\אכזב אותי בפרק הזה.. הצורה שהוא פשוט שופך את כל האחריות על ג'ואי ומציג את הדברים בצורה כזו שהיא אשמה שהוא כזה.. , אני יודע שבשיחה שלו עם אחותו הוא אמר לה שהוא כועס עליה והוא לא יודע למה הוא כועס עליה ושזה גורם לו לרגשות אשם.. ונכון שהבן אדם מרגיש שכולם מתקדמים בחיים לדברים גדולים יותר והוא יישאר באותו מקום שהוא נשאר כל החיים שלו והציפיות של כולם ממנו יתגשמו וזה מדכא אותו.. אבל עדיין.. אין שום הצדקה להתפרצות שלו מול כל האנשים האלה בנשף על ג'ואי.. היא לא צריכה לסבול בגלל שהיא נוסעות ללימודים יוקרתיים בעתיד. בכלל כל ההתנהגות של פייסי בפרקים האחרונים הוא של קדוש מעונה.. הרי מה הוא מתלונן?! היה לו די ויותר הזדמנויות לכפר על טעויות שלו וכל פעם הוא פקשש מחדש.. ועובדה שכשהוא רצה הוא הצליח יפה מאד.. כמו למשל בתקופת יחסיו עם אנדי שהוא הוציא כמה ציונים יפים מאד.. אז פתאום לבוא ולהתרגז על כל העולם.. קצת ילדותי מתידך פייסי..