ערב טוב חברים!

ערב טוב חברים!

בזמן כתיבת שורות אלה ממש מתנגן אצלי ברקע מוסיקת הכתוביות של פרק מס' 20 עונה מס' 4 של דוסונ'ס קריק - PROMICIDE ופשוט וואו!!! המעטתי בערכו של הפרק הזה בעבר (כלומר מתי שהוא שודר בערוץ שלוש.. כן כן אמרתי שיש לי את כל העונות בדי וי די אבל רק עכשיו הגעתי לעונה הרביעית - סוף העונה הרביעית ) - כמובן שכבר מפתיחת הפרק כשרואים את בסי מכינה את השמלה של גואי לנשף יודעים שהולך להיות בפרק הזה משהו סוער.. כפי שהעבר לימד בנשפים של דוסון והחברה... ואכן כבר בהתחלה רואים סדקים של בעיות כאשר פייסי מפגין אדישות כלפי גואי, דבר שפייסי מעולם לא עשה.. אני לא אפרט מה קרה בדיוק בפרק הזה כי בשביל זה יש את כל האתרים שמסבירים סצנה אחרי סצנה מה קורה.. אבל כן נדהמתי מהעוצמה של הפרק.. (מעניין שלא זכרתי את זה בכזו עצמה בעבר.. אולי כי לא הבנתי אז דברים שאני מבין עכשיו.. ) אני אתייחס במיוחד בסצנת ההתפרצות של פייסי על ג'ואי.. אני לא מבין את הבן אדם הזה.. הוא מאד הכעיס\אכזב אותי בפרק הזה.. הצורה שהוא פשוט שופך את כל האחריות על ג'ואי ומציג את הדברים בצורה כזו שהיא אשמה שהוא כזה.. , אני יודע שבשיחה שלו עם אחותו הוא אמר לה שהוא כועס עליה והוא לא יודע למה הוא כועס עליה ושזה גורם לו לרגשות אשם.. ונכון שהבן אדם מרגיש שכולם מתקדמים בחיים לדברים גדולים יותר והוא יישאר באותו מקום שהוא נשאר כל החיים שלו והציפיות של כולם ממנו יתגשמו וזה מדכא אותו.. אבל עדיין.. אין שום הצדקה להתפרצות שלו מול כל האנשים האלה בנשף על ג'ואי.. היא לא צריכה לסבול בגלל שהיא נוסעות ללימודים יוקרתיים בעתיד. בכלל כל ההתנהגות של פייסי בפרקים האחרונים הוא של קדוש מעונה.. הרי מה הוא מתלונן?! היה לו די ויותר הזדמנויות לכפר על טעויות שלו וכל פעם הוא פקשש מחדש.. ועובדה שכשהוא רצה הוא הצליח יפה מאד.. כמו למשל בתקופת יחסיו עם אנדי שהוא הוציא כמה ציונים יפים מאד.. אז פתאום לבוא ולהתרגז על כל העולם.. קצת ילדותי מתידך פייסי..
עוד דבר שדי הרגיז אותי.. הסצנה שבה דוסון נתקל בג'ואי בסופרמרקט בעצירה שלפני ההגעה לספינה שבה מתקיים הנשף. בסצנה דוסון מפיל חבילת קונדומים וגואי מרימה אותו ומגישה את החבילה לדוסון כשמבט די תמוה על פרצופה.. ובהמשך (בנשף עצמו) היא מתחקרת את דוסון כמו "כמה זמן אתם כברא שוכבים.. " העניין הזה מאד עצבן אותי לגבי הצביעות של ג'ואי. הרי היא יכולה לשכב עם פייסי אבל ככל שזה נוגע לדוסון היא צריך להשאר בתול לנצח?!? grow up Joey!!! סוף הפרק הזה הוא מאד עוצמתי כאשר כל החברה חוזרים מהנשף בלימוזינה ( עלובת המראה שפייסי הזמין.. ) כשכולם כעוסים ומוטרדים (מלבד ג'ק וטובי שקרו להם התפתחויות לא פחות מעניינות בפרק )1. דרו מוטרד מאיך שג'ן התנהגה במהלך הערב, ואני אישית חושב שזה מעולה שדרו היה שם בשביל ג'ן ברגעים האלה ולא ג'ק כפי שצפוי היה שיקרה.. הרי דרו מכיר את הרגע של ג'ן ומאיפה היא באה וכל הכבוד לו על ההתנהגות האנושית שלו בפרק הזה!! 2. דוסון כועס\פגוע מכך שגרטשן הבינה שהיא חייבת לחזור לקולג' ע"מ להתקדם בחייה ולא להשאר תקועה בקייפסייד כל הזמן (שימו לב לאנלוגיה.. פייסי וגרטשן.. ) 3. ג'ואי ופייסי.. ערב לא קל עבר על שניהם.. פייסי הבין שבעוד שהשאיפות של ג'ואי הם להתקדם הלאה ולהשאיר מאחור את קייפסייד... הוא מרגיש שזה גם קשור בו מכיוון שהוא בעצמו קייפסייד.. כמו שהעיירה הזו לא מתקדמת לשום מקום ורק עוצרת את גואי מלהגיע לדברים גדולים יותר.. כך גם פייסי מרגיש. לסיום פרק עוצמתי ביותר!! שהתפתחויות העניינים בו מקדמת את המשך העלילה לעונה הבאה.. ג'ק וג'ן לא ילמדו בניו יורק אלא בבוסטון.. פייסי וגואי נפרדים וכך גם דוסון וגרטשן.. אבל מבחינת זה הסתדר מצויין מכיוון שבפרק האחרון ישנה סגירת מעגל מ-צ-ו-י-י-נ-ת ומשמחת -
הנשיקה של דוסון וג'ואי ( אני מאז ומעולם הייתי בעד דוסון וג'ואי - ואני מתכחש עד היום לעובדה שג'ואי בחרה בפייסי!! ) זהו חברים.. הרגשתי צורך לכתוב קצת אחרי הפרק המרתק הזה.. אשמח לשמוע תגובות - אם שרדתם עד שורות אלה.. אה ורק למקרה שתהיתם.. כבר מזמן נגמרה מוסיקת הכתוביות.. :) שיהיה לכם לילה טוב!!

Remedes

New member
חברים!! ההודעה למעלה זה אני..

פשוט נכנסתי בניק של מישהי אחרת בטעות..

Dawson girl

New member
טוב ככה

קודם כל, אתם כותבים ניתוחי פרקים של דוסון קריק לא פחות טוב מניתוח של מורות לספרות לאיזו יצירה
ואכן הסדרה ראויה לניתוחים כאלה
אממ אני די מסכימה עם הכל.. הפרק הזה בהחלט היה אחד הרגעיו הגרועים של פייסי בכל הסדרה.. אבל אפשר להבין איך הוא הגיע לזה (הכל נבע מתסכול כמו שאמרת על כך שכולם מתקדמים והוא לא) ובמקרה ג'ואי הכי קרובה אז הוא הוציא את זה עליה.. יופי עשית לי חשק לראות את הפרק
ואין לי אותו

doron g3

New member
איזה מין מעריצי דוסון קריק נהיה

אם לא ננתח יתר על המידה כל רגע בסדרה?
אבל באמת לדעתי, הסדרה ראוייה לכל הניתוחים שבעולם. זה, בין השאר, מה שמבדיל בינה לבין סדרות שטחיות אחרות שבטעות אליהן היא מושווית.

doron g3

New member
ניתוח מעניין

תמיד סלדתי מהעונות המאוחרות והעונה הרביעית אינה שונה מהן. אני מודע שחלק גדול מזה בא באופן טבעי מאי יכולתי לצפות בהן באופן אובייקטיבי, מתוך מרמור על הצעדים העלילתיים שבחרו, ולמרות שאני מקווה שמתוך צפייה מחודשת אני אצליח לראות את העונות באופן פחות קר וציני, אני לא מאמין שאי פעם אוכל לנתק מהם את הרגש, ובעצם, אם הייתי יכול אז דוסון קריק לא היתה סדרה כ"כ גדולה. ההקדמה הזו באה לציין, שבזכרוני הסובייקטיבי, הפרק הזה נרשם כפרק חלש ביותר. הפרידה של פייסי וג'ואי הזוייה ומנותקת כמעט כמו הפרידה הראשונה של ג'ואי מדוסון (ועם כל הכבוד, פעם ראשונה זה עוד מילא, אבל להפוך את זה למנהג?), הצביעות של ג'ואי אינה חדשה כלל ומכעיסה כבר בענה השנייה, דוסון וגרטשן זה סיפור כ"כ נורא שאני לא יודע מאיפה להתחיל, והחיבור של דוסון וג'ואי בסיום העונה הוא פשוט איום. בלי שום תהליך מתבקש לפני, בלי שום דבר אחרי, פשוט ניצול ציני של הקשר בינהם ליצירת קליפהאנגר זול בסוף העונה. אם אלו רגעי דוסון וג'ואי שיש לייחל אליהם, עדיף שלא יהיו בכלל, כי אלו הרגעים שביזו, שחקו והרסו את הרומן הנהדר הזה. הסיום הזה גם די אירוני בהתחשב בדיאלוג הפתיחה של "decisions"... בקשר להתכחשות לפרק הסיום, אני חושב שהיא לא ממש נחוצה. כתבתי משהו בעניין ורציתי להכניס את זה לעיתון, אבל מכיוון שזה לא מגיע, אז אני בקרוב אפרסם את זה.

Remedes

New member
וואו..

די הכעיס אותך איך שהעניינים התגלגלו בעונות האחרונות הא? אני לא יודע.. אני חולק על דעתך.. אני אמנם מסכים איתך שהפרידה של ג'ואי ופייסי באותו פרק ספציפי הייתה הזויה.. אבל אי אפשר להגיד שהיא לא הייתה צפוייה.. ממתי שג'ואי הסבירה לדוסון בבית החולים בזמן שחיכו ללידה של אמא שלו שמין זה דבר שיכול לקרב אנשים אבל גם להרחיק אנשים, היה די צפוי שזה יקרה.. עד כמה שאני מסכים איתך שהסיפור של דוסון וגרטשן הוא מאד מוזר ותמוה.. אני גם חושב שהקשר הזה הוסיף המון לעלילה.. קודם כל דוסון התבגר ולמד לקחת דברים בצורה שונה כפי שלקח עד כה.. אמנם הוא נהיה די קוף אחרי בן אדם בקשר הזה (לפחות בהתחלה כשהם היו ידידים ודוסון הושפע מהערותיה כמו המוזיקה שהוא שומע והפוסטרים שלה על הקירות..) אך אני חושב שזאת הייתה עקיצה מושלמת לבגידה של פייסי וג'ואי בו.. ובהחלט לאקורד הסיום של הסדרה.. אני מאד מעוניין לקרוא את מה שאתה כותב לגביי הסיומת של המשולש דוסון-גואי-פייסי כי בכל שזה נוגע אליי אני עדיין באמת ובתמים מאמין שיוצרי הסדרה היו צריכים לסיים אותה עם איך שהם התחילו.. דוסון וג'ואי.. הכי מתבקש.. הכי צפוי .. הכי יפה!!!!

doron g3

New member
שוב, קשה לי להגיב על העונה הרביעית

בגלל שבכל זאת, עבר זמן מהפעם האחרונה שראיתי אותה ולכן אני רואה אותה בראייה די כוללנית ומשוחדת, אבל לא זכורים לי יותר סימנים מקדימים לפרידתם של פייסי וג'ואי, או לפחות תהליך ממשי ראוי לשמו. אך גם אם היה תהליך שכזה, זה לא היה ממש משנה, הרי גם הפרדיה הראשונה של דוסון וג'ואי לוותה בתהליך מוסבר ואף בבגידה, מפתיעה היא בטח לא הייתה, אבל הזוייה ומיותרת בהחלט. דוסון וגרטשן? אני לא יודע, אם הקשר הזה היה באמת בא ממקום של נקמה ואולי גם כולל איזשהו כימיה ולא סשה אלכסנדר, אז הוא היה עשוי להוסיף לסדרה. מעשית, הוא רק הגביר את הניחוח הסבוני בסדרה.

G A L 17

New member
תיארת את זה הכי טוב - פרק וואו

ממש אהבתי את הפרק הזה , אני זוכר איך יצאתי אחרי הקטע שבו פייסי מתפרץ כלפי ג'ואי בהרגשה של "איך אתה מעז - כנראה שאתה באמת אפס"

למעלה