ערב טוב חביבים:)))

ערב טוב חביבים:)))

אני מתחילה לחשוב על המסלול חוצה ישראל הזה ברצינות...:) מה אתם אומרים? מישהו עשה? איפה אני יכולה להשיג ספר טוב עם הסברים נוחים? כמה זמן בערך מקדישים למסלול הזה לדעתכם? וכסף? ארצנו הקטנטונתתת ארצנו היפה תהנו
ותודה מראש

pazro

New member
מבחינת לוח הזמינם נראה לי ש

45 יום זה סביר בהחלט. כמובן שאני מכיר אנשים שסימו אות המסלול במשהוא כמו 35 יום, אבל הם בטח רצו חלק מהדרך. ויש אנשים שלכך להם יותר מ 60 יום (עם הפסקות כמובן) לסיים הכול. המסלול פרוס על כ840 ק"מ כ 20 ק"מ ליום זה מהירות סבירה. תוסיף יום יומים מנוחה באמצע. ועוד כמה ימים להתרגל לכל ההליכה בהתחלה , וכך יצא לך 42-50 יום. בהצלחה. תחזור לספר איך היה.

אשמח לשמוע על חישובי עלויות...

איך מסתדרים עם מילוי מים, קניית אוכל. המסלול עובר לפעמים בתוך ערים?

sela v

New member
יש שני ספרים

על שביל חוצה ישראל, ואני חושב שהם יכולים לענות על כל השאלות בנוגע למסלול. קראתי לפני כמה ימים גם בפורום טיולים בארץ, שיש הרצאות על המסלול.

ספרים והרצאות

שלום, אני מתכנן לעשות את השביל באפריל אז קצת התעניינתי בנושא. אני מכיר ספר אחד שנקרא "שביל ישראל" של צבי גילת בהוצאת מפה(צריך להקפיד לקנות את המהדורה העדכנית ביותר). הספר מחלק את השביל למסלולים של יום ולפעמים יומיים כאשר הוא מפרט את המסלול בצירוף של מפה(לא משהו המפה) מהמעט שטיילתי עם הספר ניתן לטייל איתו גם בלי מפת סימון שבילים. בנוסף להרצאות שסלע איזכר יש גם הרצאות פה ושם בלמטייל עוד לא הייתי אבל יש אחת בסוף החודש בי-ם. לשאלה של דובת קוטב אני יכול לענות מהתרשמות וקריאה ולא מידע אישי. המסלול בעיקר בחלק הצפוני והמרכזי עובר כל הזמן ליד נקודות ישוב שבהן ניתן לקנות אוכל בנוסף כמעט בכל הקטעים יש איפה למלא את הבקבוקים אבל יש כמה שלא ואז צריך למצוא פתרון אחר. בכל מקרה אני ממש ממש ממליץ לקרוא את "סיפור הגולשים" על שביל ישראל באתר של למטייל. כתיבה מפורטת ומהנה ממש כדי גם אם לא עושים את השביל. תהנו

למעלה