ערב טוב ושבת שלום

ערב טוב ושבת שלום

אני עובדת עצות... לפני כשנתיים התחלתי דיאטה. משקלי היה 85, גובהי 1.68 לאחר כשנה משקלי היה 76 ונשאר כך עד לאוגוסט האחרון. בחודש זה התחלתי דיאטה חדשה מותאמת יותר. בדיאטה זו אני משתמשת גם כיום. משקלי העכשווי הוא 65 עליו אני תקועה מזה 4 חודשים. אני לא עוסקת בספורט בצורה מתמדת מפאת חוסר זמן אבל משתדלת לעשות דברים בשביל לשרוף מעט יותר. זהו התפריט שלי ,בדרך כללהוא לא משתנה יותר מידי.,אני מעוניינת להגיע למשקל של 57-8 ק"ג. לפי מה שבדקתי לפני כחודשיים אחוז השומם שלי היה 31...למיטב ידיעתי אמור להיות כ24. בוקר : 2 פרוסות לחם הולנדי (שיפון,חיטה מלאה וסיבים) פרוסת גבינת צהובה 9 אחוז ומשולש גבינה מותכת 7 אחוזי שומן (שלושים קל למשולש) צהריים: אני נוטה להמנע מתפו"א גםפ אם הוא אפוי גם אם מבושל..בטח לא מטוגן גם מפסטות אני אמנם לא נמנעת אבל אם יוצא לי לצרוך..אז פחות מכוס. המנה תמיד היא כשלוש רבעי כוס פחמימה כמו אורז או אורז עם תירס,או קיטניות,קוסקוס...וכדומה) מנת בשר כ200 או מעט יותר גרם של חזה עוף,או ירך עוף בתנור,או כבד,או לבבות (מאוווד אוהבת) שניצלים וכדומה אני צורכת ממש ממש מעט,כמעט ולא נוגעת בשניצלים לצערי...אהבת חיי.. אם צורכת שניצל..אז אני לוקחת ירקות בלבד ללא תוספת פחמימה אחרת... כמובן שאוכלת עם סלט ירוק בצד. לפעמים עם בא לי אז כפית קטשופ כי...גם לזה הייתי מכורה..לרדת לכפית או כף מ...חצי בקבוק בשבוע חחח זה המון. לדאבוני...רק בגלל שהסרתי את הפחמימה בערב התחלתי לרדת..כמה מצער.. אבל לא היתה לי ברירה. לכם הארוחה שלי היא: און קופסאת טונה סחוטה לגמרי (לא במין אלא בשמן כי מה לעשות..טעיןם יותר..אבל סחוט לגמרי משמן) עם סלט וכף גבינה או 2 ביצים קשות וסלט וכף גבינה או 2 ביצים לא מטוגן עם 2 כפות גבינה ומעט חלב.. מיותר לציין.אני שותה המון. תה ירוק בעיקר (לא התה טיבטי והשטויות האלה...תה ירוק נורמלי..) היום קניתי פייבר 1 וחבילת סוביןם חיטה של תלמה. אכלתי זאת היום לארוחת ערב עם חצי כוס חלב. כמו כן,הוספתי לאורז שאכלתי בצהריים כף של סובין החיטה.למעט יותר איזון לעיכול ולהורדת הערך הגליגמי. אשמח באם תוכלו לייעץ לי מה לא בסדר בתפריט שלי כיוון שאני פשוט לא מצליחה לרדת יותר. בתודה

פליאה

יקרה, כל הכבוד לך על השגייך עד כה, את תקועה כי הגוף מסרב לרדת, גם אני בדיאטה, הדיאטה שלי נקראת דוקאן. אני כותבת עליה בבלוג שלי כאן בתפוז. לפי ד"ר דוקאן לא רק שאת תיתקעי אלא לצערי במסלול הזה את נידונה להעלות את שהורדת אם לא תיזהרי. בתפריט שלך יש מזונות האסורים בדיאטה. בכל מקרה את מוזמנת להציץ אצלי ושיהיה בהצלחה בהמשך הדרך

את מודעת לכך שהמשקל שלך תקין?

כל הכבוד על ההישגים.
בשלב הזה, אני במקומך הייתי מנסה להתאזן ולסגל הרגלי אכילה שיעזרו לך לשמור על הקיים ולא הורג את עצמי בנסיון לעבור מחתיכה לדוגמנית. ================ מאחוזי השומן הייתי מתעלם לגמרי מכיון שאני מנחש שבדקת אותם דרך מכשיר שבודק התנגדות חשמלית שאינו מדוייק.

--->

תודה רבה לך! אמנם אין אפשר לקרוא לי יותר "שמנה",אבל ניכר בהחלט שהגוף עדיין לא במשקל התקין שלו, צירפתי את התפריט עליו אני מבוססת יותר מחצי שנה. לםפי בדיקה בכמה גורמים משקלי אינו אמור להיות 64 אלא לכל היותר 60 ולכל הפחות 57. אני לא מחפשת קיצורי דרך או הרעבות. זו ממש הגישה שלי. אני רוצה לדעת אם מישהו יוכל לומר לי מה לא תקין כבר בתפריט זה בשביל להגיע להישג הרצוי לי.

הייתי מציע לך לפנות לדיאטנית קלינית ליעוץ

על פניו התפריט שלך נראה מוקפד ואפילו הגיוני ולא קיצוני מדי. אולי דיאטנית קלינית תוכל לשחק איתו קצת מול ההעדפות האישיות שלך. בינתיים, אם הוא נוח לך, תמשיכי איתו. בדיאטה יש עליות וירידות והקילוגרמים האחרונים הם קשים ועקשניים במיוחד. הייתי מציע לך גם לנסות ולהשתדל להוסיף פעילות גופנית לסדר היום ולא לנסות להפוך את התפריט לדל יותר. כמי שהיה שם אני יכול לספר לך שהאתגר השני הגדול ביותר הוא לרדת את הקילוגרמים האחרונים אבל האתגר הגדול ביותר הוא לסגל הרגלי תזונה ופעילות גופנית שיעזרו לשמו על ההישגים.

תשובה

ראשית ירידת המשקל שאת מתארת -מדהימה. 20 קג -זה שגעון!!!!! הייתי לומדת לשמור על ההישג. מעבר לזה -פני לדיאטנית מקצועית וקבלי ייעוץ אישי

למעלה