ערב טוב ושבוע טוב.....

maxima

New member
ערב טוב ושבוע טוב.....

אני פותחת שרשור חדש ומקווה שלא יצרפו אותו לאחרים חזרתי מיום טיול מממממשששששגגגגעעעע..... בראש הניקרה... כבר הייתי אבל תמיד יפה לחזור לשם לראות את הים מבעד לנקרות בעיקר שהיתה לנו מדריכה נהדרת שסיפרה והסבירה המון דברים שאף פעם לא שמעתי.....למרות שטילתי רבות באזור. משם לפרק אידמית, על יד קיבוץ אידמית, הפרק שופץ לאחרונה ונסלל בו שביל שיורד עד מערת הקשת, הפרק יפיפה, טבעי אם תוספות קטנות, נמצא על רכס אידמית משקיף על הגליל ועל הרי החוף במערב. המערה שבעצם כבר איננה מערה, כי כל תקרת המערה קרסה ונותרה רק קשת שדרכה נישקף הנוף הירוק של הגליל. משם נסענו לקיבוץ כברי לארוחת צהריים. ואחר כך לפקיעין, הרבה שנים לא הייתי בפקיעין שנשארה כפי שהיתה מיוחדת ביופיה. יש שם, על גגות של חלק גדול מהבתים, גפנים עתיקות שהגזע שלהן נטוע עמוק באדמה בין בטון של מדרגות ואספלט של כביש ומטפס לגג הקומה השניה ושם למעלה העלווה מכסה את הגג . פגשנו שריד אחרון של המשפחה היהודית האחרונה שנותרה בפקיעין אשה שנראית כבת שמונים אבל אנשים שראו אותה לפני 20 שנה אמרו שהיא לא השתנתה. האשה רווקה ללא צאצאים, אחראית על שמירת בית הכנסת העתיק וכשהיא תלך לעולמה לא יותרו יותר משפחות יהודיות בפקיעין העתיקה. יש גם פקיעין החדשה שנוסדה לפני כ-20 שנה ומיושבת ביהודים. חזרתי רצוצה אך מרו.............צ.........ה מאחר ואין לי מצלמה דיגיטלית יהיו לי תמונות רק כשאגמור את סרט הצילום.

יופי של טיול ויופי של תאור ../images/Emo45.gif

נפלא שאת מרבה לטייל בשבילי הארץ... וקיבלתי ממך חשק לבקר שוב בפקיעין... ביקרנו שם עם מדריך לפני 4 שנים והיה כיף....

maxima

New member
תודה חונה...באמת מזמן לא נהנתי

כל כך מטיול וחלק גדול מכך בזכות המדריכה.

offe

New member
מקסי - תאור מקסימום - ../images/Emo47.gif

כל התאורים שלך על הטיולים ניחנים בטעם מעולה. המשיכי לענג אותנו offe

emmy5

New member
מקסימה ,טיול יפה ...ראיתי בדימיוני

את כל המקומות האלה ...אני כבר לא זוכרת כמה שנים אחורה ... כדאי לחזור על הטיול .. תפסת גם מזג אוויר מעולה ,תודה לך

maxima

New member
תודה אופי...אמי....מזג האויר

אכן היה מעולה וזה חלק מהנאת הטיול

pazi66

New member
מקסימה עשיתי את הטיול הזה ../images/Emo39.gif

מספר פעמים וכל פעם נהניתי מחדש.

maxima

New member
נכון פזי...כי טיול זה תמיד כייף.

שאלה.... למה לגליל קוראים גליל...