ערב טוב - ג'וימאקס 250

Commie1

New member
ערב טוב - ג'וימאקס 250

לא מזמן קניתי אחד יד שניה 2010 ואשמח למספר תשובות מבעלי הדגם; 1. הבנתי שאחרי סכום מסוים של ק"מ נדלקת נורת השמן לתזכר בדיקה ידנית, האם אמור להבהב גם מחוון הכמות של הדלק? 2. עוד מעט אצטרך לעשות טיפול 24K כמה עולה טיפול כזה, האם אוכל לעשות חלקים לבד (היכן אוכל לרכוש חלקים) ואם לא, היכן אפשר לטפל בטוב ובזול? 3. היכן אוכל להשיג ספר רכב, איזה שמן ונוזל קירור הוא צורך? 4. מה הלחץ אויר בצמיגים שצריך להיות? אולי יבואו עוד שאלות בינתיים תודה רבה

Commie1

New member
עוד שא'

5. מחוון המצבר נדלק כל פעם שאני מדליק אור גבוה או מאותת (בהתאמה) כלומר מהבהב מסונכרן עם האיתות. בדקתי את המתח והוא תקין בהתאם. האם התופעה אמורה להיות?

xfwind

New member
ל-JM פנסים שמתאימים לחללית ומערכת חשמל שמתקשה

לתמוך בנ"ל. ככל שהבטריה מזדקנת תראה את חיווי הטעינה מתעורר בעת העמסת צרכנים רבים. בכל מקרה תוודא שבוצע תיקון הריקול שמתייחס לממסר טעינה.

xfwind

New member
כל 1000 נדלק. כיבוי בלחיצת הכפתור העליון

בשלישיה. נורית הדלק מהבהבת כשנשאר ~ 1 ליטר. 2. - לא יודע, לא הייתי שם. 3. - נדמה לי יש ברשת שמן 15/50 4. 26 ק' 31-32 א'. 5. תרגיש חופשי...

Commie1

New member
לגבי מדיד השמן

מה הרמה המינימלית שבה עליי להשלים? ובאיזה תנאים התוצאה משקפת נאמנה את המצב תודה

xfwind

New member
מנוע קר כמובן

ויש אסכולה של עומד על רגלית אמצע (משטח ישר) - גלגל קדמי ברצפה. שמן מרטיב המדיד אחרי נוגב ונטבל. יש אסכולה - קקנוע עומד על גלגליו מאוזן על משטח ישר.

125motor

New member
משלים פרטים

טיפול 24,000 עלה לי 2010 ש"ח (הקבלה מולי) גם לי המצבר מהבהב לפעמים עם האיתות כנראה שיש איזה קצר קטן ולא ממש משמעותי (הכוונה לא מזיק) אני זוכר שזה קרה לאחר התקנת האזעקה..

sagyrotem1

New member
בייחוד לאור הקבלה הנ"ל הייתי מבצע לבד....

למה תוסף? המחירים זועתיים!!! הייתי מציע ללמוד עם חבר שמבין ולבצע לבד... כמובן רק עם אדם שמבין ויודע מה הוא עושה.... יש כאן חיובים מיותרים+ מוגזמים... אבל למה תוסף למה ולמה שמן גיר 60 מ"ל עולה 18.9 (לפני מע"מ) יוצא לליטר 315 !!!! כשגלון עולה 50 שח =>ליטר עולה 12.5 תעשו את החישוב לבד.....

sagyrotem1

New member
אולי מיהרתי קצת להגיב...

צריך לקחת בפרופורציה.... הייתי ממליץ לך כרגע להתחיל להתעניין ולחשוב על טיפול עצמי. בתור התחלה להצטרף למישהו שמבין ולראות איך הוא מבצע טיפול על הכלי שלו ולאחר מכן לבצע יחד איתו טיפול קטן על הכלי שלך... בכל מקרה אם הכלי באחריות על מנת למנוע קשיים בהפעלת האחריות אתה חייב לבצע במוסך ואף במוסך מורשה (אף על פי שיש חוק שכל מוסך מורשה משרד התחבורה ולאוו דווקא מורשה יבואן מתאים)ץ בנוסף בתור התחלה עדיין הייתי ממליץ לבצע טיפול גדול במוסך מורשה (יבואן או תחבורה -תלוי באחריות) כדי שאיש מקצוע יזרוק מבט פעם ב X זמן או קילומטרים על הכלי ויבחין בבעיות שאדם רגיל/חדש על הכל לא יידע לאבחן לבד. עם הזמן והניסיון אפשר גם לוותר על זה ולבצע את כל הטיפולים לבד. כמעט את כל החלקים אפשר לרכוש תחליפיים (אותו מפעל - עובד X זמן לסאן יאנג ו X זמן לסיני כלשהו....) בלפחות 75% מאוד מפליא שהם רושמים חומרי עזר....על מה ? הם ירדו עד רמת הגומייה ועצר בסיס ...על איזה חומרי עזר מדובר??? בלאי של המברגים???? ריסוס שפריץ בודד של WD40??? אין לך מה לקחת ללב....כל רוכב עובר את זה ואני חושב שזה נכון בעיקרון.... החשבון מעצבן אותי כי אני כבר מכיר את ה JM ויודע איך ומתי לטפל בו .. לא יודע כמה זמן יש לך אותו - אבל בינתיים עד שתלמד הטיפול הנ"ל זה הדרך הכי בטוחה... עם הזמן/ניסיון/רצון אפשר לאט לאט לעבור לשיטת טיפולים יותר חסכונית ויותר עצמאית.... בעיקרון נראה שטיפלו לך יופי בכלי - עברו על הכל (אם באמת ביצעו את מה שרשמו...)...

125motor

New member
אופסס ברח לי האנטר

בכל מקרה: תוסף כדאי לשים ומסתבר שהמוסכניק שבחשבונית הלך בדיוק לפי הספר.. גם בחלקים (החליף כי רשום שצריך להחליף) ,וגם במחיר (אמר לי שנתן לי הנחה,מסתבר שלא). ז"א שאם הייתי מכניס את ג'ימי שלי לטיפול במטרו זה המחיר שהייתי מקבל...

sagyrotem1

New member
לא שונה כל כך ממחיר היבואן

תוסף מיותר לחלוטין להוסיף בארץ (אלא אם ישנה בעיה ואז לא מדובר על תוסף אלא על טיפול נקודתי) אם יצאת עם הרגשה טובה מהמוסך כבר הרווחת - זה החלק הכי חשוב! כמו שאמרתי לך עוד כמה זמן וניסיון ככל שתכיר יותר את הכלי שלך (ואם תהיה מעוניין) תלמד להכיר אותו יותר טוב ותתחיל לחשוב על לטפל לבד....

125motor

New member
זה רק מחזק את דברי המוסך השני

סה"כ אני מרוצה מהשירות ואני מרוצה גם מהשירות מהמוסך השני ושם אני יודע שהייתי גם מקבל הנחה טובה מלבד השירות הטוב.. כנראה שאת הטיפול הבא אני אעשה שם. למען הסדר הטוב : המוסך הראשון עם הצעת המחיר : RPM בני ברק המוסך השני : ריגל ראשון לציון אני מקווה שעם הזמן באמת אלמד לטפל לבד

dash56

New member
לכשיגיע הקייץ ולא תתעצל להגיע למתלון, שגיא

ישמח לנדב לך מנסיונו עם ג'ימי ( היה לו כזה ). מרשה לעצמי לדבר בשמו

125motor

New member
למה רק בקיץ ? הבנתי שאפשר להגיע גם בחורף

ולהנות מאיזה

למעלה